جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی
سرخط خبرها

دخترانی که سرنوشت آب را تغییر دادند

  • کد خبر: ۷۵۵۱۷
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۵
دخترانی که سرنوشت آب را تغییر دادند
وظیفه فراهم کردن آب برای خانواده از دوره نخستین حیات بشری بر عهده زنان بوده است. در این مطلب با تعدادی از آن‌ها آشنا می‌شوید.
ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ شکی در این نیست که آب سالم و تمیز از ضرورت‌های زندگی است، اما دسترسی به این مایع زندگی‌بخش برای بخش بزرگی از مردم ساکن کره زمین مقدور نیست. وظیفه فراهم کردن آب برای خانواده از دوره نخستین حیات بشری بر عهده زنان بوده است. شاید به همین دلیل است که زنان در جای‌جای جهان برای احقاق این حق اولیه زندگی در تلاش هستند. بیایید با چند نمونه از این زنان آشنا شویم.

دختر چهارده‌ساله مسیری نو پدید آورد

استلا باولز وقتی چهارده‌ساله بود، مجبور به آزمایش نمونه‌های آبی متعلق به رود لاهیو در نزدیکی محل سکونتش برای پروژه کلاسی درس علوم شد. استلا در شهر نوااسکوشیا، کانادا، زندگی می‌کند که شنا در رودش از طرف سازمان‌های زیست‌محیطی خطرناک اعلام شده بود. استلا نیز پس از آزمایش متوجه وجود ذرات مدفوع در آب این رود شد. او نمی‌توانست درک کند چرا لوله‌های فاضلاب برای دفع فاضلاب توالت‌های خانگی مستقیم به مسیر‌های آبی استفاده می‌ریزند. استلا نتایج آزمایش خود را در فیس‌بوک منتشر کرد و در اطراف رود نیز تابلو‌هایی قرار داد تا درباره وضعیت آن به مردم محلی آگاهی‌رسانی شود. تلاش‌های او سرانجام توجه‌ها را در سطح ملی به فعالیت‌هایش جلب کرد و به تخصیص ۷/۱۵ میلیون دلار بودجه از طرف دولت برای پاک‌سازی رود لاهیو منجر شد.

شاهدخت آب

جورجی بادیل، اهل بورکینافاسو، در مصاحبه خود با مجله فوربز گفت وقتی خیلی سن کمی داشته مجبور بوده است هر روز ۳ ساعت سطل‌به‌دست همراه مادر و مادربزرگ و دختران فامیلش پیاده‌روی کند تا به نزدیک‌ترین چاه به روستایشان برسد و بتواند آب آشامیدنی سالم با خود به خانه ببرد. او گفت وقتی می‌بیند خواهر باردارش هم با فرزندی که در شکم دارد مجبور است در میانه شب از خواب برخیزد و همراه آن‌ها به دنبال آب برود تصمیم می‌گیرد کاری برای بهبود این وضعیت انجام دهد. او که در پانزده‌سالگی مدلینگ را برای تأمین هزینه تحصیلش آغاز کرده بود، تصمیم گرفت با استفاده از جایگاه اجتماعی و شهرت خود، دینش را به مردم کشورش ادا کند.
 
بادیل سرانجام در سال ۲۰۱۵ و پس از چند بار تلاش نافرجام برای ساختن چاهی در نزدیکی روستای مادری‌اش، «بنیاد جورجی بادیل» را تأسیس کرد. او تاکنون موفق شده است از طریق این بنیاد و با احداث چندین فقره چاه در جوامع محلی در بورکینافاسو، دسترسی به آب را برای بیش از ۱۰۰ هزار نفر امکان‌پذیر سازد. در سال ۲۰۱۶، بادیل در تألیف یک کتاب آموزشی برای کودکان با عنوان «شاه‌دخت آب» نیز همکاری داشت. این کتاب درباره تجربه شخصی بادیل در دوران کودکی و نوجوانی و بزرگ شدن بدون دسترسی به آب آشامیدنی سالم نوشته شده است.
 
بادیل در مصاحبه خود با مجله فوربز هم‌چنین گفت: اکنون بزرگ‌ترین رؤیای من این است که دسترسی به آب سالم را برای همه مردم کشورم، بورکینافاسو، فراهم آورم.

جنبش طلوع از کابوس تا نجات

وارشینی پراکاش، خود، متولد و بزرگ‌شده بوستون است، اما پدربزرگ و مادربزرگش اهل چنای هندوستان بوده‌اند. در سال ۲۰۱۵ بارندگی زیاد سبب وقوع سیلی عظیم در چنای شد. سیل وقتی در کنار تغییرات اقلیمی قرار گیرد، دسترسی به آب را به پدیده‌ای پیش‌بینی‌ناپذیر بدل می‌کند. این اتفاق موجب شد پراکاش که در آن زمان هنوز دانشجوی لیسانس دانشگاه ماساچوست در امهرست بود، تصمیم بگیرد به جنبش تغییرات اقلیم بپیوندد.
 
او در سخنرانی خود در راهپیمایی اعتراضی برای تغییرات اقلیمی که در سال ۲۰۱۸ در واشنگتن‌دی‌سی انجام داد، این‌طور گفت: کابوس‌های من پر هستند از کودکانی که دارند از گرسنگی می‌میرند و زمینی که مریض‌تر از آن است که بار دهد، از آبی زهرآلود که باید شفادهنده می‌بود و از دریا‌هایی که هرروز بیش‌ازپیش بر ساحل‌هایمان می‌خزند و پیش می‌آیند.
پراکاش در همان سال جنبش طلوع را برای محافظت از منابع طبیعی مثل آب و هوا با استفاده از انرژی خورشیدی و ایجاد مشاغل پایدار بنا نهاد. این سازمان از زمان آغازبه‌کارش موفق به جمع‌آوری یک میلیون دلار برای این کار شده است.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->