مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

چند تدبیر ساده برای صرف‌جویی در آب مصرفی

  • کد خبر: ۷۵۹۸۷
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
چند تدبیر ساده برای صرف‌جویی در آب مصرفی
صرفه جویی در مصرف آب اهمیت بسیار زیادی دارد. آب از منابع طبیعی است که از آن استفاده زیادی می‌شود؛ بنابراین حفظ و نگه داری این منبع طبیعی و صرفه جویی در آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
امیر مقدم | شهرآرانیوز؛ متوسط بارندگی سالیانه درجهان حدود ۸۶۰ میلی‌متر است. این در حالی است که در کشور ما کمتر از یک‌سوم و حدود ۲۵۰ میلی‌متر بارندگی داریم. یعنی دسترسی ما به منابع آبی کمتر است، مسئله‌ای که همواره یک عامل مهم محدودکننده فعالیت‌ها در کشورمان محسوب می‌شود.
 
با همه این‌ها، سرانه مصرف آب هر ایرانی در همه بخش‌ها روزانه ۲۲۴ لیتر است. این آمار برای کشوری مانند لهستان ۹۸ لیتر، بلژیک ۱۱۲ لیتر، آلمان و هلند ۱۲۹ لیتر، فرانسه ۱۳۹ لیتر، انگلیس ۱۵۳ لیتر و سوئد ۱۶۴ لیتر است. میزان مصرف آب با گرم‌شدن هوا هم به طور چشمگیری افزایش می‌یابد، مسئله‌ای که امسال به یک معضل جهانی در همه دنیا از جمله کشور خودمان تبدیل شده‌است و با نجومی‌شدن قبض آب تابستانه هم رابطه مستقیمی دارد؛ بنابراین حتی اگر مسئله کمبود منابع آبی در این روز‌های سخت هم چندان نگرانمان نکند و چشم به آسمان داشته باشیم، باز هم برای کاهش صفر‌های روی قبض آب، چاره‌ای جز صرفه‌جویی نداریم. اشتباه نکنید. صرفه‌جویی به معنای مصرف کمتر نیست بلکه به معنای درست مصرف‌کردن است. برای این منظور هم کافی است چند تدبیر ساده را در خانه به کار ببندید.

راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی در این روز‌های کم‌آب

-یک فلاش‌تانک معمولی روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند که اگر یک بطری بزرگ نوشابه را پرآب کنید و درون مخزنش قرار دهید، تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.

-سعی کنید زمان دوش گرفتن را هربار کمتر از نوبت قبل کنید. اگر بتوانید آن را به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، ماهیانه به ازای هر دقیقه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفه‌جویی می‌کنید. حتما از سردوش‌های فشار قوی و کاهنده مصرف آب در حمام استفاده کنید.

-از سایه‌بان برای کولر‌های آبی استفاده کنید. هرچه میزان تابش نور خورشید بر بدنه کولر بیشتر باشد، آب بیشتری تبخیر می‌شود.

-قبل از شستن ظرف‌ها، باقی‌مانده موادغذایی را از آن جدا کنید. ظرف‌ها را درون تشتی بزرگ یا سینک ظرف‌شویی خیس کنید و پس از چند دقیقه با اسکاچ و مایع ظرف‌شویی بشویید.

-برای آبیاری باغچه یا گلدان‌ها صبح اول وقت یا غروب را انتخاب کنید و آب آن را از جمع‌آوری آب‌هایی تأمین کنید که از مایع شوینده برای آن‌ها استفاده نمی‌کنید، مانند شست‌وشوی دست، میوه و سبزی یا آب‌های زاید تولیدشده در فریزر‌ها و کولر‌های گازی. آب تولید شده در کولر‌های گازی در روز‌های بسیار گرم، روزانه تا ۴۰ لیتر هم می‌رسد.

-اگر از ماشین ظرف‌شویی یا لباس‌شویی استفاده می‌کنید، ظرفیت آن را کامل پر کنید. کاری که انجام می‌دهید باید با راندمان آن هم‌خوانی داشته باشد. با این کار، آب هم در مرحله شست‌وشو و هم آب‌کشی صرفه‌جویی می‌شود.

-از آب شرب برای شست‌وشوی خودرو، پارکینگ، حیاط و پیاده‌رو استفاده نکنید. در صورت نیاز نیز قبل از شست‌وشو محل یا وسیله را با اسفنج، دستمال یا جارو از گردوغبار و آشغال تمیز کنید، سپس با مقدار کمی آب بشویید. برای شست‌وشو هم حتما از کارواش‌های خانگی استفاده کنید. با این روش، مصرف آب کم و فشار آن افزایش می‌یابد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->