صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

چند تدبیر ساده برای صرف‌جویی در آب مصرفی

  • کد خبر: ۷۵۹۸۷
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
چند تدبیر ساده برای صرف‌جویی در آب مصرفی
صرفه جویی در مصرف آب اهمیت بسیار زیادی دارد. آب از منابع طبیعی است که از آن استفاده زیادی می‌شود؛ بنابراین حفظ و نگه داری این منبع طبیعی و صرفه جویی در آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
امیر مقدم | شهرآرانیوز؛ متوسط بارندگی سالیانه درجهان حدود ۸۶۰ میلی‌متر است. این در حالی است که در کشور ما کمتر از یک‌سوم و حدود ۲۵۰ میلی‌متر بارندگی داریم. یعنی دسترسی ما به منابع آبی کمتر است، مسئله‌ای که همواره یک عامل مهم محدودکننده فعالیت‌ها در کشورمان محسوب می‌شود.
 
با همه این‌ها، سرانه مصرف آب هر ایرانی در همه بخش‌ها روزانه ۲۲۴ لیتر است. این آمار برای کشوری مانند لهستان ۹۸ لیتر، بلژیک ۱۱۲ لیتر، آلمان و هلند ۱۲۹ لیتر، فرانسه ۱۳۹ لیتر، انگلیس ۱۵۳ لیتر و سوئد ۱۶۴ لیتر است. میزان مصرف آب با گرم‌شدن هوا هم به طور چشمگیری افزایش می‌یابد، مسئله‌ای که امسال به یک معضل جهانی در همه دنیا از جمله کشور خودمان تبدیل شده‌است و با نجومی‌شدن قبض آب تابستانه هم رابطه مستقیمی دارد؛ بنابراین حتی اگر مسئله کمبود منابع آبی در این روز‌های سخت هم چندان نگرانمان نکند و چشم به آسمان داشته باشیم، باز هم برای کاهش صفر‌های روی قبض آب، چاره‌ای جز صرفه‌جویی نداریم. اشتباه نکنید. صرفه‌جویی به معنای مصرف کمتر نیست بلکه به معنای درست مصرف‌کردن است. برای این منظور هم کافی است چند تدبیر ساده را در خانه به کار ببندید.

راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی در این روز‌های کم‌آب

-یک فلاش‌تانک معمولی روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند که اگر یک بطری بزرگ نوشابه را پرآب کنید و درون مخزنش قرار دهید، تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.

-سعی کنید زمان دوش گرفتن را هربار کمتر از نوبت قبل کنید. اگر بتوانید آن را به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، ماهیانه به ازای هر دقیقه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفه‌جویی می‌کنید. حتما از سردوش‌های فشار قوی و کاهنده مصرف آب در حمام استفاده کنید.

-از سایه‌بان برای کولر‌های آبی استفاده کنید. هرچه میزان تابش نور خورشید بر بدنه کولر بیشتر باشد، آب بیشتری تبخیر می‌شود.

-قبل از شستن ظرف‌ها، باقی‌مانده موادغذایی را از آن جدا کنید. ظرف‌ها را درون تشتی بزرگ یا سینک ظرف‌شویی خیس کنید و پس از چند دقیقه با اسکاچ و مایع ظرف‌شویی بشویید.

-برای آبیاری باغچه یا گلدان‌ها صبح اول وقت یا غروب را انتخاب کنید و آب آن را از جمع‌آوری آب‌هایی تأمین کنید که از مایع شوینده برای آن‌ها استفاده نمی‌کنید، مانند شست‌وشوی دست، میوه و سبزی یا آب‌های زاید تولیدشده در فریزر‌ها و کولر‌های گازی. آب تولید شده در کولر‌های گازی در روز‌های بسیار گرم، روزانه تا ۴۰ لیتر هم می‌رسد.

-اگر از ماشین ظرف‌شویی یا لباس‌شویی استفاده می‌کنید، ظرفیت آن را کامل پر کنید. کاری که انجام می‌دهید باید با راندمان آن هم‌خوانی داشته باشد. با این کار، آب هم در مرحله شست‌وشو و هم آب‌کشی صرفه‌جویی می‌شود.

-از آب شرب برای شست‌وشوی خودرو، پارکینگ، حیاط و پیاده‌رو استفاده نکنید. در صورت نیاز نیز قبل از شست‌وشو محل یا وسیله را با اسفنج، دستمال یا جارو از گردوغبار و آشغال تمیز کنید، سپس با مقدار کمی آب بشویید. برای شست‌وشو هم حتما از کارواش‌های خانگی استفاده کنید. با این روش، مصرف آب کم و فشار آن افزایش می‌یابد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->