ویرانی ۸۰ درصد ساختمان‌های غزه | ۳۷۰ نیروی سازمان امدادرسان آنروا کشته شدند ۲ کشته و ۱۲ زخمی در تیراندازی در آلاباما آمریکا (۱۳ مهر ۱۴۰۴) رأی‌گیری انتخابات پارلمانی در همه استان‌های سوریه به پایان رسید (۱۳ مهر ۱۴۰۴) یمن: از موضع حماس و گروه‌های مقاومت فلسطین حمایت می‌کنیم ۶ مخفیگاه داعشی دراستان نینوا عراق منهدم شد (۱۳ مهر ۱۴۰۴) گروسی: ایران برنامه‌ای برای ساخت تسلیحات هسته‌ای ندارد فرمانده مرزبانی فراجا از کشف ۱۳ تُن مواد مخدر، توقیف ۱۵۰۰ سلاح و دستگیری بیش از ۵ هزار قاچاقچی خبرداد راهپیمایی مردم ترکیه در شهر‌های مختلف در حمایت از غزه + عکس (۱۳ مهر ۱۴۰۴) کاهش محبوبیت ترامپ در بین رای‌دهندگان آمریکایی راهپیمایی میلیونی حامیان فلسطین در کراچی پاکستان + فیلم و عکس (۱۳ مهر ۱۴۰۴) ادعای ترامپ درباره موافقت کامل نتانیاهو با توقف بمباران غزه رژیم صهیونیستی: آتش‌بسی در غزه وجود ندارد زخمی شدن چندین نفر بر اثر تیراندازی در غرب سیدنی (۱۳ مهر ۱۴۰۴) نامه آیت الله سبحانی به رئیس قوه قضائیه: در عقدنامه‌ها، پرداخت مهریه باید عندالاستطاعه باشد نه عندالمطالبه وزیر امور خارجه آمریکا از موافقت حماس با کلیات طرح پساجنگ غزه خبرداد کشف ۳ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق در مرزهای خراسان رضوی در سال جاری| ۴۰ هزار متخلف مرزی پیش از ورود به کشور دستگیر شدند باهنر: پیوستن به CFT هزینه همکاری‌های اقتصادی را در شرایط تحریمی کاهش می‌دهد ابراز نگرانی رئیس رژیم صهیونیستی از شکاف داخلی در اسرائیل ارتش یمن اهدافی حساس در قدس اشغالی را هدف قرار داد وزارت خارجه مصر: مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه فردا در «شرم الشیخ» برگزار می‌شود رئیس پلیس فراجا: سرقت برای سارقان نباید صرفه داشته باشد | مجازات مالخران تشدید شد پوتین: روابط آمریکا-روسیه با ارسال موشک‌های تاماهاوک به اوکراین، نابود می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: فراجا، پشتوانه‌ی نظام در برابر تهدیدات داخلی و خارجی است | ضرورت ایجاد واحد‌های تخصصی و سازماندهی سامانه دیجیتال عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: تجهیز نیرو‌های مسلح به فناوری‌های پیشرفته نظامی یک اصل ضروری است + فیلم استقبال کشور‌های اسلامی از پاسخ حماس به طرح ترامپ نماینده مردم مشهد در مجلس: حذف ۴ صفر از پول ملی موجب تسهیل محاسبات می‌شود + فیلم پزشکیان: باید تعادل و تناسب را بین منابع و مصارف در نظر بگیریم
سرخط خبرها

دستور اژه‌ای درباره پرونده‌های اقتصادی، کثیرالشاکی و زندانی‌دار

  • کد خبر: ۷۶۲۷۶
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۴
دستور اژه‌ای درباره پرونده‌های اقتصادی، کثیرالشاکی و زندانی‌دار
رئیس قوه قضاییه در رابطه با تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های فساد اقتصادی، پرونده‌هایی که متهم زندانی دارند و پرونده‌های کثیرالشاکی ماموریت ویژه‌ای به روسای کل دادگستری و دادستان‌ها داد و از دادستان کل کشور خواست که به روند رسیدگی و صدور هرچه سریعتر تصمیم نهایی در این رابطه نظارت نماید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای صبح امروز دوشنبه (یازدهم مرداد ماه) در ابتدای جلسه شورای عالی قوه قضاییه با تبریک ۲۵ ذی‌الحجه روز خانواده و تکریم بازنشستگان و همچنین روز مباهله، بهره‌مندی از فضائل روزهای باقیمانده ماه پر برکت ذی‌الحجه را برای همگان مسئلت کرد.

 

رئیس قوه قضاییه در ادامه بر اجرای سند تحول قضائی تاکید کرد و گفت: برگزاری مرتب و مستمر جلسات ستاد راهبری تحول به صورت هر دو هفته یکبار به منظور پیشبرد اهداف سند تحول و تعالی ضروری است

 

وی خطاب به اعضای شورای عالی قوه قضاییه تاکید کرد که به صورت فعال در جلسات شورای تحول شرکت کرده و مصوبات را جدی بگیرند و در اجرای آن اهتمام لازم را داشته باشند.

 

دستور رئیس قوه قضاییه خطاب به روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها

بخش دیگری از اظهارات حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در این جلسه شامل دستور مهمی خطاب به روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها بود.

 

رئیس قوه قضاییه در رابطه با تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های مفاسد اقتصادی، پرونده‌هایی که در آن متهم زندانی حضور دارد و پرونده‌های کثیرالشاکی ماموریت ویژه‌ای به این مقامات قضایی داد و از دادستان کل کشور خواست که به روند رسیدگی و صدور هرچه سریعتر تصمیم نهایی در این رابطه نظارت کند.

 

وی تاکید کرد: پروندهایی که زندانی دارد باید هرچه زودتر به تصمیم نهایی برسد و اگر احیانا به هر دلیلی رسیدگی به پرونده طول می‌کشد لازم است تکلیف زندانی روشن شود.

 

محسنی اژه‌ای با اشاره به قانون آیین دادرسی کیفری در مورد تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر متهمان در بازداشت، گفت: قانون، قوه قضاییه را موظف می‌کند که نباید بازداشت موقت متهم بیش از زمان مقرر در این ماده باشد.

 

رئیس قوه قضاییه در مورد پرونده‌های کثیرالشاکی مانند پرونده‌های لیزینگی و تعاونی‌های اعتباری، برخی از پرونده‌های کلاهبرداری و مفاسد اقتصادی نیز علاوه بر روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها، ماموریتی را نیز برای مرکز رسانه قوه قضاییه تعریف کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: باید این پرونده‌ها به جهت اثری که در جامعه دارند با سرعت رسیدگی و از سوی مرکز رسانه قوه قضاییه در جهت بازدارندگی و ارتقای آگاهی‌های مردم در سطح جامعه تبیین شوند تا از تشکیل مجدد چنین پرونده‌هایی پیشگیری شود

 

محسنی اژه‌ای تاکید کرد: روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها پرونده‌های کثیرالشاکی را هر چه زودتر تعیین تکلیف کنند و مرکز رسانه قوه قضاییه نیز در مورد پرونده‌هایی که حکم قطعی آن صادر می‌شود، برابر موازین قانونی اطلاع رسانی هنرمندانه به منظور پیشگیری از وقوع جرم را انجام دهد.

 

وی همچنین خطاب به رئیس کل دادگستری استان تهران به وی ماموریت داد که به برخی پرونده‌های شعبات مفاسد اقتصادی که رسیدگی به آن‌ها طولانی شده نظارت دقیقی صورت دهد تا هرچه سریعتر با اتخاذ تدبیر ویژه وضعیت این پرونده‌ها مشخص شود.

 

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به پرونده‌های اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور گفت: قضات دیوان عالی غیر از دریافت لایحه از وکیل و شنیدن حرف وکیل و متهم حتما پرونده قضایی را هم بخوانند و درصورت لزوم با قاضی صحبت کنند که پرونده‌ای بی وجه دچار اطاله نشود.

 

محسنی اژه‌ای با ماموریت به سازمان بازرسی به منظور نظارت بر اجرای قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، علی الخصوص در رابطه با وظایف شورای رقابت، تصریح کرد: در قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، شورایی با عنوان شورای رقابت پیش بینی شده است، فسلفه این شورا تسهیل رقابت و جلوگیری از انحصارها است.

 

وی ادامه داد: وظیفه مهم شورای رقابت این است که اجازه ندهد با ایجاد انحصار ثروت در دست عده معدود باشد و فقر گریبانگیر عده‌ای دیگر از مردم شود، لذا انتظار است شورای رقابت این موضوع را با توجه به شرایط اقتصادی امروز مردم جدی‌تر مورد توجه قرار دهد و بازرسی کل کشور نیز بررسی مجدد به روند کاری شورای رقابت داشته باشد تا قانون در این خصوص آن طور که نوشته شده به صورت ضد انحصار اجرا شود.

 

محسنی اژه‌ای همچنین بر پیگیری ماموریت‌های سپرده شده به اعضای شورای عالی قوه قضاییه در جلسات قبل و ارائه گزارش آن تاکید نمود.

 

رئیس قوه قضاییه در بخشی از جلسه شورای عالی قضائی با خیرمقدم به حجت الاسلام و المسلمین رحیمی معاونت قضایی جدید قوه قضاییه، تاکید کرد: معاون قضایی سابق قوه قضاییه اقدامات خوبی برای ساماندهی امور صورت دادند که نیاز است اقدامات خوب قبلی تقویت و کارهای بر زمین مانده تکمیل شود.

 

وی همچنین تاکید کرد که اگر در رسیدگی به پرونده‌ها درمعاونت قضایی با پرونده خلاف شرع بین مواجه شدید حتما با قاضی صادر کننده رای در این زمینه صحبت و توضیحات وی شنیده شود و اگر حکم خلاف شرع بین در استانی و چند شعبه به طور مکرر صادر شده است حتما به رئیس کل دادگستری تذکر داده شود تا تدبیری برای رفع آن صورت گیرد.

 

رییس قوه قضاییه همچنین طی انتقادی این سوال را مطرح کرد که چرا وقتی در برخی موارد حکم خلاف بین شرع در یک استان و یک شعبه دادگستری به صورت مکرر صادر شده دادگستری مربوطه توجه ویژه‌ای برای رسیدگی به علت این امر نداشته است.

 

وی با اشاره به روزهای پایانی دولت دوازدهم و قدردانی از همه کسانیکه تلاش کردند و خدمت صادقانه داشتند، فرصت‌هایی که برای خدمت به نظام و مردم پیش می‌آید را یک نعمت بزرگ الهی دانست و افزود: فرصت‌های پیش آمده در جهت تحقق اهداف نظام و خدمت به مردم را باید غنیمت شمرد و از لحظه لحظه آن استفاده کرد.

 

رئیس قوه قضاییه با اشاره به آغاز به کار دولت سیزدهم در روزهای آتی، ابراز امیدواری کرد که دولت جدید با اتکال به خداوند بزرگ و تکیه بر آموزه‌های دینی و اعتماد به مردم در استفاده از تمام ظرفیت‌ها و توانایی‌ها و ظرفیت‌های فوق العاده موجود در جمهوری اسلامی در جهت گره گشایی از کار مردم تلاش وافری را به منصه ظهور و بروز برساند.

 

رئیس قوه قضاییه همچنین به بیانات مقام معظم رهبری پیرامون عدم اعتماد به دشمن اشاره و با ابراز تعجب از کسانی که با وجود آگاهی از جنایت‌های آمریکا در طول سال‌های متمادی در دنیا، منطقه و کشورمان، بازهم بر اثر غفلت یا شیطنت‌های دیگر به دشمن اعتماد می‌کنند و در پی حل مشکلات با تکیه بر دشمن هستند، گفت: این روزها سالگرد بمباران اتمی هیروشیما یکی از جنایت‌های بزرگ آمریکا است که بر اثر آن هزاران انسان کشته و یا مجروح و معلول شدند.

 

وی یادآور شد: این جنایت امریکا در تاریخ می‌ماند و کسانیکه این جنایت را مرتکب شدند و افراد بعدی که از این جنایت عذرخواهی نکردند و به این اقدامات جنایتکارانه ادامه دادند، باید پاسخگو باشند.

 

محسنی اژه‌ای گفت: هرجا به خدا تکیه کردیم مشکلاتمان حل شد و پیروز شدیم و جلو رفتیم و هرجا به غرب خصوصا آمریکا تکیه کردیم، عقب افتادیم و گرفتاری‌ها مضاعف شد.

 

محسنی اژه‌ای با اعلام آمادگی برای کمک به دولت سیزدهم، تاکید کرد: قوه قضاییه با تمام توان در جهت پیشبرد اهداف دولت جدید آماده است و تلاش می‌کنیم تا هر مقدار می‌توانیم از گرفتاری‌ها و رنج‌های مردم بکاهیم.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->