رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، نشان ملی است معاون زیارت استانداری خراسان رضوی: شعاع نشان مشهدالرضا (ع) باید جهانی شود فروش مواد خوراکی تاریخ‌گذشته، یک فروشگاه لوازم قنادی در مشهد را به پلمب کشاند (۲۰ دی ۱۴۰۳) چله‌هایی که شاه را سرنگون کرد نواییان: گستره منتخبان نشان مشهد الرضا (ع) باید وسیع‌تر شود گام‌هایی برای تجدید‌حیات بافت فرسوده محله وکیل‌آباد مشهد شهردار مشهد مقدس: همه باید تلاش کنیم تا پرچم ورزش مشهد را بالا ببریم | قطعاً با حمایت استاندار خراسان رضوی، روز‌های ورزشی خوبی را در پیش خواهیم داشت افزایش دوره ششم شورا منوط به تصمیم‌گیری مجلس در هفته آینده هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است | ثبت هفتادویکمین روز ناسالم در مشهد (۲۰ دی ۱۴۰۳) مدیرکل امور مجامع و حسابرسی داخلی شهرداری مشهد منصوب شد گام‌های رویداد نشان مشهدالرضا (ع) به سوی الگوسازی ملی و بین‌المللی موحدی در نطق پیش از دستور صحن شورای شهر مشهد مطرح کرد: امروز مشهد و خراسان رضوی نیازمند تحول اساسی است تاکید رئیس شورای اسلامی شهر مشهد بر به پایان رساندن پروژه های شهری مشروح مصوبات یکصد و سی‌وچهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس کشف ۶۳۱ تن شکر قاچاق به ارزش ۴۴۰ میلیارد ریال در مشهد (۱۹ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان خراسان رضوی ضرورت حفظ حریم ریلی قطار شهری هوای کلانشهر مشهد لب مرز پاکی و آلودگی | سهم مشهد از‌ هوای پاک از ابتدای سال تاکنون (۱۹ دی ۱۴۰۳)، ۲۵ روز است شهروند خبرنگار | تصویری زیبا از پارک کوهسنگی مشهد عنایتی: مشهد نیاز به تیم لیگ برتری دارد| معرفی بیشتر شهر با برگزاری رویداد نشان مشهدالرضا(ع)
سرخط خبرها

خطر فروپاشی در کمین سازمان انتقال خون خراسان رضوی

  • کد خبر: ۷۶۴۵۶
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸
خطر فروپاشی در کمین سازمان انتقال خون خراسان رضوی
حمیدرضا اسلامی، مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان رضوی با انتقاد از روند بی توجهی به توسعه این مجموعه، هشدار داد.
محمد کاملان  | شهرآرانیوز؛ مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه وظیفه پوشش ۶۲ بیمارستان استان اعم از دولتی و خصوصی و نظامی با این سازمان است، افزود: متأسفانه توسعه انتقال خون استان با روند توسعه و افزایش بیمارستان‌ها پیش نرفته است و درحالی که در ۵ سال گذشته ۳۰۰۰ تخت و ۸۰۰۰ نیرو به بخش درمان استان اضافه شده است، انتقال خون خراسان رضوی با مشکل کمبود بودجه و کارکنان روبه رو بوده است و نه تنها افزایشی نداشته ایم، بلکه ۱۶ نفر از کارکنان این سازمان هم کم شده اند؛
 
بنابراین با این وضع ممکن است که انتقال خون خراسان رضوی دچار فروپاشی شود. حمیدرضا اسلامی در نشست خبری هفته انتقال خون با اشاره به افزایش درخور توجه مصرف و درخواست خون و فراورده‌های خونی توسط بیمارستان‌ها در ۳ ماه گذشته، گفت: طبق آمارها، درخواست بیمارستان‌ها برای دریافت خون از سازمان انتقال خون در مقایسه با سال گذشته ۳۲ درصد افزایش یافته و همین مسئله باعث شده است تا در وضعیت کنونی و با توجه به کاهش ذخایر، زنگ خطر به صدا دربیاید.
 
وی با بیان اینکه اکنون ۹۵ درصد از خون به صورت فراورده‌های خونی استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: استفاده از خون به صورت خالص بسیار کم شده و به حدود ۵ درصد رسیده است و در انتقال خون به قدری پیشرفت کرده ایم که در آزمایشگاه‌ها پلاسما، گلبول قرمز و پلاکت از خون جدا و برای تزریق به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ارسال می‌شود.
 
اسلامی ادامه داد: انتقال خون خراسان رضوی قطب شمال شرق کشور است و با توجه به تجهیزات پیشرفته‌ای که در طول این سال‌ها فراهم شده است، بسیاری از نمونه‌های آزمایشی خراسان‌های شمالی و جنوبی به مشهد ارسال می‌شود. ضمن اینکه در وضعیت اورژانسی باید کمک حال دیگر استان‌ها هم باشیم. در ۱۰ روز گذشته ۳ بار و حدود ۴۰۰ واحد خون به استان سیستان وبلوچستان ارسال کرده ایم.

وی همچنین گفت: در سال گذشته بیش از ۳۵۰ هزار کیسه فراورده خونی در استان تولید شده است.


احتمال سهمیه بندی خون بیمارستان‌ها

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی تقویت بانک خون بیمارستان‌ها را یکی از راهکار‌های کنترل وضع موجود دانست و تأکید کرد: با انجام بعضی از آزمایش‌ها در بیمارستان، مصرف خون به راحتی مدیریت می‌شود، ضمن اینکه در اوضاع کرونایی کنونی که اهدای خون کمتر شده است، فقط باید عمل‌های اورژانسی انجام شود. زیرا عمل‌های غیرضروری به بانک خون استان صدمه می‌زند.
 
وی تصریح کرد: اگر تعداد عمل‌های جراحی غیرضروری و منابع موجود در بیمارستان‌ها مدیریت نشود، به دلیل کمبود کارکنان و نیازی که روزبه روز در حال افزایش است، مجبوریم که برخلاف میل باطنی برای هر بیمارستانی سهمیه‌ای خاص در نظر بگیریم تا از این طریق منابع خونی را مدیریت کنیم؛ هرچند که در چندسال گذشته هیچ عمل جراحی به علت نبود یا کمبود خون متوقف و با مشکل روبه رو نشده است.
وی افزود: پزشکان و جراحان برای عمل‌های غیرضروری از چندماه قبل باید بیمار را زیر مراقبت و رژیم‌های خاصی قرار بدهند تا هنگام عمل نیاز چندانی به دریافت خون نداشته باشد.


خیران به کمک سازمان بیایند

اسلامی با تأکید بر اینکه خیران سلامت می‌توانند باری از دوش سازمان انتقال خون خراسان رضوی بردارند، گفت: پایه‌های ایجاد تشکل خیران انتقال خون گذاشته شده است و امیدواریم که به زودی این تشکل ایجاد شود و شروع به کار کند. همین خیران هستند که امروز برای تکمیل ساختمان سناباد به کمک ما آمده اند و قرار است که «یال دوم» این پروژه را تکمیل و به انتقال خون خراسان رضوی تحویل بدهند.


پیشنهاد تشکیل پایگاه انتقال خون در بیمارستان

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به مصرف زیاد خون در بیماران سرطانی، پیشنهاد ایجاد یک پایگاه انتقال خون در بیمارستان ناظران را عملی دانست و بیان کرد: یکی از مصارف عمده خون را بیماران سرطانی دارند؛ به ویژه در سرطان خون که پلاکت مصرف زیادی دارد. با وجود اینکه ناظران جزو بیمارستان‌های تازه تأسیس است، تا امروز ۱۲۰۰ کیسه خون از سازمان دریافت کرده است، اما با توجه به اینکه برخی بیماران نیاز به خون گرم دارند، ایده ایجاد پایگاه انتقال خون در دل بیمارستان ناظران عملی است و اگر این طرح به دست ما برسد، حتما مجوز‌های آن را از تهران دریافت خواهیم کرد و در راه اندازی آن و دریافت استاندارد‌ها و تأییدیه‌ها به بیمارستان ناظران کمک می‌کنیم.


مجمع خیران انتقال خون شروع به کار می‌کند

رئیس هیئت مدیره انجمن بیماران سرطانی مشهد نیز در این نشست از آغازبه کار مجمع خیران انتقال خون در ماه‌های آینده خبر داد و گفت: مقدمات تشکیل این مجمع از مدت‌ها پیش آماده شد و افراد زیادی هم برای عضویت در آن اعلام آمادگی کردند، اما به دلیل برخی مشکلات، فرایند تشکیل آن متوقف شد. با این حال امیدواریم به زودی و ظرف ماه‌های آینده کار خودش را شروع کند و بتواند بخشی از مشکلات این سازمان را حل و فصل کند.
 
حمید مستشاری با بیان اینکه بیمارستان ناظران با ایجاد پایگاه انتقال خون در این مجموعه می‌تواند الگویی برای کشور باشد، افزود: حتما این موضوع را که آیا می‌توانیم در بیمارستان چنین پایگاهی داشته باشیم یا نه، با سازمان انتقال خون بررسی خواهیم کرد و درصورت تأیید و موافقت این کار را انجام خواهیم داد.


خراسان قطب درمان شده است

وی با بیان اینکه براساس سند وزارت بهداشت که در سال ۱۳۹۷ ابلاغ شده است، تا ۴ سال آینده در ۳۰ مرکز استان ازجمله مشهد باید ۲ شتاب دهنده برای جلوگیری از مهاجرت بیماران وجود داشته باشد و خراسان رضوی یکی از ۹ قطب درمان سرطان کشور باشد، ادامه داد: در مشهد از سال ۱۳۹۰ چنین برنامه‌ای داشتیم و از این برنامه بسیار جلوتر هستیم و در سال ۱۴۰۰ خراسان به قطب درمان سرطان در کشور تبدیل شد و ۲ شتاب دهنده‌ای هم که باید فراهم می‌شد، امروز در دست بهره برداری است.


درمان رایگان سرطان

مستشاری خاطرنشان کرد: شعار ما در انجمن این است که هیچ بیماری به علت مشکل مالی نباید از درمان صرف نظر کند و در مرکز درمان بیماران سرطانی رضا (ع) این شعار را عملی کردیم و علاوه بر اینکه کار درمان در این مرکز با هزینه دولتی و بدون فرانشیز انجام می‌شود، اسکان بیماران شهرستانی و تغذیه آن‌ها به صورت رایگان فراهم می‌شود و آن‌ها فقط باید دارو تهیه کنند. البته اگر تهیه دارو هم در توان آن‌ها نباشد، خیرانی هستند که این کار را هم به عهده می‌گیرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->