به گزارش شهرآرانیوز، روز گذشته ۱۲ مردادماه مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب، سید ابراهیم رئیسی، در شرایطی برگزار شد که آمارهای اقتصادی حاکی از آن است که او و کابینه اش شرایط سختی را برای بهبود این وضعیت در پیش خواهند داشت. افزایش چشمگیر قیمت دلار، افزایش تورم، افزایش نقدینگی و بی توجهی به بازار سرمایه، میراث دولت دوازدهم برای دولت جدید است و ضروری است که رئیس جمهور منتخب بهبود این وضعیت و همچنین بهبود وضعیت معیشت مردم را در اولویت کار خود قرار دهد.
بازارهای مالی سه شنبه به برگزاری مراسم تنفیذ رئیس جمهور واکنش نشان دادند و شاهد تغییراتی در برخی بازارها بودیم.
در ابتدا به سراغ بازار دلار رفتیم که مهمترین و تاثیر گذارترین ارز بر روی قیمتهای بازار است و اثرات مراسم تنفیذ ریاست جمهوری را بر روی نرخ دلار بررسی کردیم.
قیمت دلار از 24.602 تومان پس از مراسم تنفیذ به ۲۴.۷۵۰ رسید و نسبت به آخرین وضعیت خود یک هزار و ۱۴۸ تومان کاهش قیمت داشته است.
بعد از ارز نوبت به بازار طلا و جواهر میرسد به همین منظور سری به بازار طلا زدیم، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار قبل از مراسم تنفیذ ریاست جمهوری ۱.۰۹۸.۸۵۰ تومان بود که پس از مراسم به ۱ میلیون و ۹۸ هزار تومان رسیده است.
قیمت سکه طرح جدید از ۱۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان به ۱۱ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان افزایش یافت.
ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: نوسان قیمت طلا و سکه در بازار زیاد بود به طوری که از ابتدای معاملات روز گذشته تا انتها شاهد تغییرات قیمت زیادی بودیم.
وی افزود: با وجود اینکه شاهد نوسانات زیادی در بازار بودیم، اما این نوسان در طول روز، تماما رو به بالا نبوده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران بیان کرد: در اولین معاملات روز سه شنبه شاهد افزایش قیمت طلا و سکه نسبت به روز قبل بودیم، اما از حدود ظهر قیمتها کاهشی شد.
محمدولی ادامه داد: این کاهش قیمت طلا و سکه موجب شد که نهایتا قیمت طلا و سکه در معاملات پایانی نسبت به روز قبل کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: نمیتوانیم مراسم تنفیذ ریاست جمهوری امروز را بی تاثیر در بازار و قیمتها بدانیم، اما تاثیر چندانی هم روی قیمتها نداشته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران ابراز کرد: بازار به ریاست جمهوری آینده امیدوار است و تولیدکنندگان نیز به برداشته شدن سد تولید امیدوار هستند.
بررسیها نشان داد که بازار بورس هم از این تغییرات در امان نبود برای بررسی این تغییرات به سراغ کارشناسان بازار سرمایه رفتیم.
شاخص کل بازار بورس با رشد ۱۷ هزار و ۷۱۶ واحد در ارتفاع یک میلیون و ۳۷۵ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هم وزن هم ۰.۶ درصد افت کرد.
علیرضا تاج بر، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اولین بار است که یک رئیس جمهور در زمان تنفیذ خود صحبت از بازار سرمایه کرده و این موضوع نشان دهنده اولویت بازار سرمایه در دولت سیزدهم است.
او گفت: به نفع دولت دوازدهم بود که شاخص را در بالاترین قیمت خود به دولت بعدی تحویل ندهد و به همین دلیل شاهد کنترل شاخص در اواخر کار دولت دوازدهم بودیم، اما در مراسم تنفیذ و تحویل دولت این شاخص به مدار منطقی خود بازگشت و این شاخص سازیها به پایان رسید.
کوروش آسایش، یکی دیگر از کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با شرایط روز گذشته بازار با توجه به تنفیذ رئیس جمهور بیان کرد:هنوز اعتماد سهامداران بازار جلب نشده است، زیرا آقای رئیسی هنوز برنامه مشخصی برای بازار اعلام نکرده است. اما سخنان وی نشان داد که برنامههایی برای بازار خواهند داشت و دو روز آینده برای بازار بسیار مهم است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: روز گذشته نیز اکثر شرکتهای بزرگ، شاخص ساز و بنیادی وضعیت خوب و مناسبی داشتند. اماشاخص هم وزن و شرکتهای کوچک شرایط مناسبی نداشتند که البته برای شاخص هم وزن بحث مقاومت تکنیکالی مطرح میشود.
آراد پور کار دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان گفت:سه شنبه در بازار در شاخص کل رفتار ملایم و مثبت را تا ساعت ۱۱ داشته ایم از ساعت ۱۱ و نیم به بعد با شیب تند شاخص کل به سمت مثبت شدن حرکت کرد و در نهایت بیش از ۱۷ هزار واحد معادل ۱.۳ درصد رشد داشت.
او ادامه داد: اما شاخص هم وزن که برآیند کلی بازار هست از ابتدای بازار تا ۵ دقیقه بعد از آن رشد حدود هزار واحدی را داشت و بعد با شیب ملایم تا ساعت ۱۱ و نیم رو به اصلاح رفت و بعد به حالت خنثای رو به بالا ادامه داد، اما در کل هر دو شاخص از ساعت ۱۰ و نیم به بعد رفتار رو به رشد بهتری را داشته اند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود:اگر ورود پول به ویژه سرمایه اشخاص حقیقی را به بازار بررسی کنیم از ابتدای بازار ۲۲ میلیارد تومان ورود پول تا ساعت ۹ و نیم تبدیل به خروج پول با شیب ملایم شد و تا آخر بازار به ۱۱۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی از بازار رسیدیم و این موضوع نشان دهنده این است که عمدتا افراد حقوقی بوده اند که بازار را به سمت مثبت هدایت کردند چرا که خروج پول حقیقی داشته ایم.
او تصریح کرد: امروز بازار حدود ۵۱ درصد منفی بود و ۴۹ درصد مثبت و درصد منفیها رو به کاهش بود و این یک پارامتر مناسب بود که بازار و سهمها به ویژه سهمهای بزرگ گارد صعودی گرفته اند.
این گزارش و نمودارها، شرایط اقتصادی در زمان تنفیذ ریاست جمهوری را نشان میدهد و امید میرود دولت سیزدهم با نگاهی به کارکردها و دستاوردهای دولت پیشین تعهداتی ندهد که قادر به عملیاتی کردن آنها نباشد و بهبود وضع معیشت مردم و همچنین بازار سرمایه را در اولویت کار خود قرار دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان