محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ در حالیکه استاندار خراسانرضوی دهم مردادماه وعده داده بود که بیمارستان امداد و نجات جنوب مشهد ۷ تا ۸ روزه تجهیز و در اختیار علومپزشکی مشهد قرار میگیرد، مدیر فنی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علومپزشکی مشهد میگوید که راهاندازی و تجهیز اینبیمارستان یک ماه زمان میبرد و از آنتاریخ به بعد وارد چرخه پذیرش بیمار خواهد شد.
کلنگ بیمارستان امدادی شماره ۲ مشهد در جنوب شهر حدود ۱۸ سال پیش به زمین خورد و کمبود اعتبارها و تخصیص نیافتن بودجه باعث شد اینبیمارستان به یکی از پروژههای قدیمی درمانی مشهد تبدیل شود. ساختمان بیمارستان امداد و نجات مشهد، اما با تزریق مناسب بودجه در ۳ تا ۴ سال اخیر به شکل صددرصدی به بهرهبرداری رسید و اکنون منتظر تجهیز است و آنطور که در ستاد استانی کرونا تصویب شده، قرار است همه ۲۰۰ تختخواب اینبیمارستان در شرایط فعلی مشهد به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کند.
ساخت بیمارستان امدادی شماره ۲ مشهد، در اواخر سال ۸۴ به مساحت ۳۷ هزار مترمربع در شورای اداری استان تصویب شد و سال ۱۳۸۸ و پس از تأکید مقام معظم رهبری برای ساخت دو بیمارستان سوانح امدادی در ورودیهای شمالی و جنوبی مشهد، کلنگ احداث بیمارستان امداد و نجات جنوب مشهد به زمین زده شد. پروژه تا سال ۱۳۹۰ با سرعت خوبی درحال پیشرفت بود، اما تزریق قطرهچکانی و نامناسب اعتبار به آن باعث شد در سال ۱۳۹۲، ساخت بیمارستان امداد و نجات مشهد با حدود ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی به صورت کامل متوقف و از دستورکار دولت و دانشگاه علومپزشکی مشهد خارج شود و به خیل عظیم پروژههای نیمهتمام مشهد بپیوندد.
پنج سال بعد از توقف ساخت اینبیمارستان و در مهرماه سال ۱۳۹۷، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد که ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای شروع دوباره اینپروژه تخصیص داده شده است و درست یک سال بعد و در تیرماه ۱۳۹۸ با موافقت مقام معظم رهبری ۲۵ میلیارد تومان اوراق از سوی دفتر ایشان به اینپروژه اختصاص داده شد تا اینبیمارستان که دیگر مساحتش به ۱۸ هزار مترمربع کاهش یافته بود، جان تازهای بگیرد. اینپروژه، اما آنطور که مدیر فنی پروژههای عمرانی دانشگاه علومپزشکی مشهد همانزمان اعلام کرد برای تکمیل به ۷۵ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز داشت که آن هم تأمین شد و رئیس دانشگاه علومپزشکی مشهد شهریورماه ۱۳۹۹ وعده داد که اینبیمارستان تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
تقریبا ۵ ماه از وعده رئیس دانشگاه علومپزشکی مشهد برای افتتاح اینبیمارستان میگذرد و با وجود آماده بودن ساختمان و زیرساختهای آن، اینمجموعه هنوز لنگ وسایل بیمارستانی و تجهیز است؛ بیمارستانی که با توجه به شرایط وخیم شیوع کرونا در شهر مشهد و کمبود جدی تخت، همه ۲۰۰ تختخوابش به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کند. جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت که هفته گذشته برای ارزیابی وخامت اوضاع شیوع کرونا و اختصاص امکانات جدید به بیمارستانهای شهر به مشهد آمده بود، وعده داد که در یکیدو هفته آینده بیمارستان امداد و نجات تجهیز میشود.
۱۰ مردادماه هم محمد صادق معتمدیان، استاندار خراسانرضوی، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که اینبیمارستان ۲۰۰ تختخوابی ظرف ۷ تا ۸ روز آینده تجهیز شود و بهصورت ویژه تا زمان عادی شدن شرایط مشهد، به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کند، درحالیکه بیمارستان امداد و نجات باید در همین ۲ تا ۳ روز آینده وارد مدار میشد، علی رحیمی، مدیر فنی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علومپزشکی مشهد، از تجهیز اینبیمارستان تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: درصورتیکه وزارت بهداشت اعتبار و امکانات و تجهیزات اینبیمارستان را فراهم کند، بیمارستان امداد و نجات مشهد تا حدود یک ماه دیگر افتتاح خواهد شد و همه ۲۰۰ تختخواب آن در وضعیت فعلی، به بیماران کرونایی اختصاص پیدا خواهد کرد.
**عکس خبر تزئینی است.