چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

آیا «نفازولین» برای درمان کرونا مناسب است؟

  • کد خبر: ۷۷۹۹۷
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۳
آیا «نفازولین» برای درمان کرونا مناسب است؟
در میان بسیاری از پیام‌ها و مطالبی که هر روز در فضای مجازی دست‌به دست می‌شود مصرف قطره چشمی نفازولین برای پیشگری و درمان کرونا ، جزو عجیب‌ترین دستورالعمل‌ها بوده است که تعداد زیادی از مردم را برای تهیه این دارو روانه داروخانه‌ها کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، وضعیت روز‌های سخت کرونایی سبب شده است تا مردم گاه بدون هیچ آگاهی به هر پیام و مطلبی که در فضای مجازی منتشر می‌شود اعتماد کنند.

در میان بسیاری از همین پیام‌ها و مطالبی که هر روز در فضای مجازی دست‌به دست می‌شود مصرف قطره چشمی نفازولین برای پیشگری و درمان کرونا، جزو عجیب‌ترین دستورالعمل‌ها بوده است که تعداد زیادی از مردم را برای تهیه این دارو روانه داروخانه‌ها کرده است.

تقاضای بالای این دارو حتی منجر به کمیاب شدن قطره چشمی نفازولین در داروخانه‌ها شده  و بیماران نیازمند این دارو را با مشکل روبرو کرده است.  

 

ماجرا از چه قرار است؟

اما ماجرا از چه قرار است؟ آیا واقعا نفازولین برای پیشگری و درمان کرونا مناسب است؟  ظاهرا این تصور که نفازولین جزو دارو‌های پیشگیری و درمان کننده کرونا است، توسط شخصی خارج از گروه پزشکی بیان شده و صدای ضبط شده او در فضای مجازی منتشر شده است.  

بر اساس اطلاعیه‌ای که دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو منتشر کرده است این اتفاق بر اساس انتشار  صدای ضبط شده فردی خارج از گروه پزشکی  رخ داده  است.  

 

هشدار برای استفاده خودسرانه دارو

بر اساس این اطلاعیه در این صدای ضبط شده ادعا شده است که  مصرف این دارو هیچ عارضه‌ای نخواهد داشت، اما تاثیر دارو‌های آلفاآگونیست‌های موضعی چشمی و بینی می‌تواند  تبعات سنگینی برای سلامت جامعه داشته باشد و از همین رو هشدار‌هایی در این رابطه داده شده است.

در این هشدار آمده است که قطره‌ها و اسپری‌های بینی ضد گرفتگی یا احتقان (دکونژستانت) از جمله نفازولین، فنیل‌افرین و اکسی متازولین به صورت کوتاه مدت (حداکثر ۳ روز) در رفع احتقان بینی ناشی از عفونت‌های تنفسی و یا آلرژی کاربرد دارند.  

همچنین قطره‌های چشمی ضد احتقان (دکونژستانت) شامل نفازولین و فنیل افرین زینک در رفع احتقان و قرمزی چشم‌ها در آلرژی‌های چشمی کاربرد دارد. ضمن اینکه از قطره چشمی فنیل افرین برای تشخیص بیماری‌های چشم به عنوان گشاد کننده مردمک استفاده می‌شود.  

لازم است بدانید استفاده از این دارو‌ها می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، گشاد شدن مردمک و حساسیت به نور، تشدید احتقان (مصرف بیش از ۳ روز) و بی قراری شود.  

به علاوه استفاده از این دارو‌ها در جمعیت‌های خاص از جمله خانم‌های باردار و شیرده، بیماران دچار مشکلات قلبی  و عروقی مانند پرفشاری خون، سابقه سکته قلبی (انفارکتوس میوکارد)، آنژین، گرفتگی عروق کرونر (آترواسکلروز)، مشکلات  تیروئید (هایپرتیروئیدی)، بیماری‌های پروستات، افزایش فشار داخل چشم (گلوکوم) و افتادگی پلک (پتوز)، در مواردی که خودسرانه استفاده شود می‌تواند مشکلات جدی را ایجاد کند.  

 همچنین در این مطلب تاکید شده است که این دارو‌ها هیچ گونه اثر ضد ویروسی ندارند و هیچ شواهد علمی مبنی بر مفید بودن قطره‌ها و یا اسپری‌های بینی ضد احتقان (دکونژستانت) در پیشگیری و یا درمان بیماری کووید-۱۹ وجود ندارد؛ بنابراین استفاده از این دارو‌ها برای پیشگیری و یا درمان بیماری کووید-۱۹ توصیه نمی‌شود.  

تنها در مواردی که بیمار دچار احتقان بینی یا چشمی ناشی از بیماری کووید-۱۹ شده باشد استفاده از دارو‌های ضد احتقان بینی یا چشمی با دوز مناسب به صورت کوتاه مدت و تحت نظر پزشک می‌تواند به رفع علائم احتقان (گرفتگی بینی یا چشمی) کمک کند.  

در بخشی دیگر از این اطلاعیه به هموطنان توصیه شده است  برای درمان هر نوع بیماری خصوصا کووید-۱۹، ضمن مراجعه به پزشک، تنها به توصیه‌های متخصصان و همکاران گروه پزشکی و مطالب منتشر شده از طریق مراجع رسمی توجه شود و برای حفظ سلامت خود از انجام اقدامات و انتشار مطالب بی پایه و اساس موجود در فضای مجازی جدا خودداری کنند.  

علاوه بر این، معاونت‌های غذا و دارو سراسر کشور نیز با انتشار اطلاعیه‌ای  از مردم خواسته است از استفاده دارو‌های خودسرانه از جمله  نفازولین برای پیشگری یا درمان کویید ۱۹ خودداری کنند، زیرا تبعات سنگینی برای سلامت جامعه خواهد داشت.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->