افزایش مناطق طوفان‌خیز در کشور | تغییرات اقلیمی در ایران شدید است تلف شدن یک قلاده شیر نر بالغ در مازندران بررسی فعالیت ضدسرطانی ترکیبات جدید یک فلز کمیاب در ایران هشدار پلیس فتا به داوطلبان کنکور توضیحاتی درباره معافیت سربازی فرزندان خانواده ایثارگران ثبت‌نام مدارس غیردولتی با برگه شهریه‌های سنگین | ۱۵ درصد مدارس خراسان رضوی شهریه بالای ۴۰ میلیون دارند تأمین اجتماعی، رکن رفاه و ضرورت بازاندیشی در سه‌جانبه‌گرایی واقعی فیش حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ مراقب «وبا» باشید! بهترین و بدترین غذا‌ها در شرایط آلودگی هوا نوشیدن آب تا ۶ ماهگی نوزاد ممنوع است حتی برای یک دقیقه کودک را در اتومبیل با درب بسته و شیشه‌های بالا تنها نگذارید ‌ هنوز مراکز ماده ۱۶ تعیین‌تکلیف نشده‌اند ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آن‌ها از مهرماه ۱۴۰۴ اجرایی می‌شود + جزئیات اطلاعات تازه از پرونده «وحیده نیازی» و «سما جهانباز» | احتمالا در افغانستان هستند کری خوانی چند جوان در منطقه پیروزی تهران به قتل انجامید آمار نگران‌کننده از رهاسازی کودکان، سالمندان و معلولان در مشهد رتبه نخست کشوری خراسان رضوی در افزایش زایمان طبیعی شروع هدایت تحصیلی پایه نهم از ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴ است | توصیه‌هایی به دانش‌آموزان و خانواده‌ها برای انتخاب رشته موفق آخرین مهلت دریافت کارت کنکور ۱۴۰۴، فردا (چهارشنبه، ۲۵ تیرماه) است معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت اداره‌کل تامین اجتماعی خراسان رضوی: تأمین اجتماعی نیازمند ابزار مالی برای صیانت از حقوق بیمه‌شدگان است صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی گرمای شدید (۲۴ تیر ۱۴۰۴) زلزله امیریه سمنان و حوالی گرگان را لرزاند (۲۴ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز در مدارس ایران| کشور به‌زودی با کاهش چشمگیر جمعیت دانش‌آموزی مواجه خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۴) | وضعیت گرما در استان در حد هشدار صدور حکم قطعی پرونده نابینا شدن ۹ نفر در چشم‌پزشکی «نگاه» پایان ۳ ماه دوردور مجرمانه با  لندکروز در مشهد روایت عموزاده‌ها از  یک جنایت ۶ ساله در حوالی مشهد راهکارهایی که آلودگی هوا را کمتر می‌کند | وقتی آسمان هم نفس کم می‌آورد
سرخط خبرها

درباره پروفسور پرویز کردوانی | مرد کویر آرزوهایش را به خاک سپرد

  • کد خبر: ۷۸۱۵۳
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۶
درباره پروفسور پرویز کردوانی | مرد کویر آرزوهایش را به خاک سپرد
پروفسور پرویز کردوانی، سال‌ها همه زندگی اش را وقف کویر کرد و نگران ورشکستی آب در ایران بود. سفر‌های مداوم او به گوشه و کنار کشور و مطالعه روی پدیده ریزگردها، که سال‌ها است امان استان‌های جنوبی کشور را بریده، از جمله اقدامات تحسین برانگیز او بود.

شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ اغلب او را به واسطه جسور بودنش می‌شناختند. خوش صحبت بود و نتیجه سال‌ها مطالعه و پژوهش را در قالب کلماتی ساده و عامیانه به کار می‌برد تا همه افراد جامعه، مخاطبان بحث‌های تخصصی اش باشند. به همین جهت، کمتر کسی بود که پروفسور پرویز کردوانی را نشناسد و حداقل برای یک بار، پای حرف هایش ننشسته باشد. او بیش از ۲۰ جلد کتاب تألیف کرد و در طول زندگی اش ده‌ها مقاله علمی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و آلمانی منتشر کرد.


پرویز کردوانی، پدر علم کویرشناسی ایران؛ چهره‌ای شناخته شده در حوزه جغرافیا بود و دکترای عمران کویرش را از دانشگاهی در آلمان اخذ کرد. همسرش نیز از چهره‌های شناخته شده در عالم ادبیات است و ثمره ازدواجشان دو فرزند بود. فریده گلبو در تمام سال‌های زندگی پرویز کردوانی در کنار او بود و در بیش از نیم قرن زندگی مشترکشان، هر دو علائق خاص خود را دنبال کردند و هیچ کدام مانعی بر سر راه دیگری نبودند. کردوانی در شهر کویری گرمسار به دنیا آمد. پدرش خان بود و سال‌ها تلاش کرد تا بیابان را احیا کند. او نیز وقتی بزرگ شد راه پدر را ادامه داد و در آلمان بر روی یک تن خاکی که از ایران در اختیار داشت، مطالعه می‌کرد.

 

سال‌ها همه زندگی اش را وقف کویر کرد و نگران ورشکستی آب در ایران بود. سفر‌های مداوم او به گوشه و کنار کشور و مطالعه روی پدیده ریزگردها، که سال‌ها است امان استان‌های جنوبی کشور را بریده، از جمله اقدامات تحسین برانگیز او بود. او از هر مجالی استفاده می‌کرد تا درباره بحران آب در ایران هشدار دهد. از مخالفان سدسازی‌های غیراصولی در سراسر کشور بود و آینده‌ای را برای ایران پیش بینی می‌کرد که به دلیل بی آبی، غیرقابل زیست شود. او بار‌ها از شوری چاه‌ها گلایه کرد، درباره نشست زمین گفت و غارت آب در ایران را لابه لای کتاب هایش تشریح کرد.

 

از برجسته‌ترین چهره‌های مخالف با احیای دریاچه ارومیه بود. کردوانی عقیده داشت دریاچه ارومیه دچار بیماری لاعلاجی است که احیای او را غیرممکن می‌کند. او همچنین از مخالفان مالچ پاشی در بیابان‌ها بود و نگرانی اش از بابت حیات گونه‌های جانوری و گیاهی آنجا بود. انتقاد‌های جدی به سیاست گذاری‌های کلان در صنعت کشاورزی داشت و پس از سال‌ها جنگیدن برای نجات اکوسیستم ایران، در شامگاه ۲۷ مرداد درگذشت. او دغدغه خاک داشت، دغدغه آب داشت، به دنبال راهی برای نجات محیط زیست ایران بود و در تمام طول عمرش با این دغدغه‌ها زندگی کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->