باید‌ها و نباید‌های خوراکی برای زمانی که به آنفلوانزا مبتلا می‌شویم

  • کد خبر: ۳۷۶۲۱۹
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۹
باید‌ها و نباید‌های خوراکی برای زمانی که به آنفلوانزا مبتلا می‌شویم
معمولاً هنگام ابتلا به آنفلوانزا، اشتها کاهش می‌یابد؛ اما هر زمان که غذا می‌خورید، بهتر است خوراکی‌هایی را انتخاب کنید که انرژی و مواد مغذی لازم برای بهبود شما را فراهم کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، بهترین انتخاب‌ها هنگام ابتلا به آنفلوانزا، خوراکی‌هایی است که انرژی و مواد مغذی لازم برای بهبود شما را فراهم کنند. 

نوشیدنی‌های مفید هنگام آنفلوانزا

آبرسانی برای عملکرد صحیح بدن ضروری است. تب، عرق کردن و کاهش اشتها از علائم شایع آنفلوانزا هستند و در نتیجه ممکن است بدن دچار کم‌آبی شود. بهترین نوشیدنی برای جبران آب بدن، همان آب است. آب علاوه بر تأمین مایعات، مانند یک سم‌زدای طبیعی برای بدن عمل می‌کند. اگر نوشیدنی طعم‌دارتر می‌خواهید، می‌توانید از موارد زیر نیز استفاده کنید؛

• آبگوشت

• چای زنجبیل

• دمنوش گیاهی با عسل

• چای عسل و لیمو

• آبمیوه ۱۰۰٪ طبیعی بدون شکر افزوده

بهترین خوراکی‌ها هنگام آنفلوانزا

غذا‌های سبک، مغذی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی:

۱. آبگوشت: جلوگیری از کم‌آبی، تسکین گلودرد، کمک به کاهش گرفتگی بینی.

۲. سوپ مرغ: مایعات و الکترولیت‌ها، پروتئین و روی، ویتامین‌های A و C از سبزیجات، آنتی‌اکسیدان از سبزیجات و ادویه‌ها.

۳. سیر: خاصیت ضدویروسی، تقویت سیستم ایمنی.

۴. خوراکی‌های حاوی ویتامین D: سالمون، قزل‌آلا، روغن جگر ماهی، شیر و شیر‌های گیاهی غنی‌شده که برای سلامت استخوان و ایمنی مهم است.

۵. ماست پروبیوتیک: کمک به سلامت روده و ایمنی.

۶. منابع ویتامین C: فلفل دلمه‌ای، پرتقال و آب پرتقال طبیعی، گریپ‌فروت، لیمو، کیوی و بروکلی.

۷. سبزیجات برگ‌سبز: اسفناج، کلم‌پیچ و ... سرشار از ویتامین A، C، E، K.

۸. بروکلی: ویتامین C و E، کلسیم، فیبر و تقویت‌کننده ایمنی.

۹. جو دوسر (اوت‌میل): مواد معدنی همچون آهن و روی، فیبر و پروتئین.

۱۰. ادویه‌ها:

• زنجبیل و زردچوبه: ضدالتهاب، کمک به کاهش احتقان

• فلفل تند و ترب‌کوهی: باز کردن سینوس‌ها

خوراکی‌هایی که باید هنگام آنفلوانزا از مصرف آن‌ها پرهیز کرد:

• غذا‌های چرب و سنگین (فست‌فود، پیتزا، سرخ‌کردنی‌ها)

• قند ساده زیاد (آبمیوه شیرین‌شده، نوشابه، شیرینی) → تشدید اسهال

• لبنیات زیاد در برخی افراد → مشکل در هضم

• غذا‌های بسیار فراوری‌شده → ارزش غذایی کم

نکاتی برای کودکان

• احتمال کم‌آبی بیشتر است

• باید مرتب مایعات بنوشند

• یخ‌دربهشت یا بستنی یخی طبیعی برای تسکین گلو مفید است

تغذیه مناسب برای پیشگیری از آنفلوانزا

مواد مغذی مهم:

• ویتامین C: پرتقال، فلفل

• ویتامین D: سالمون، قارچ، لبنیات غنی‌شده

• روی: صدف، گوشت قرمز، غلات غنی‌شده

• سلنیوم: غذا‌های دریایی، تخم‌مرغ

• آهن: گوشت کم‌چرب، لوبیا سفید

• پروتئین: حبوبات، مغزها، مرغ

• پروبیوتیک: ماست، کفیر، شور تخمیری

• پری‌بیوتیک: سیر، پیاز، تره‌فرنگی

در نهایت باید گفت که استراحت، آب کافی و غذا‌های مغذی کلید بهبودی از آنفلوانزا هستند. معمولاً علائم طی ۵ تا ۷ روز کاهش می‌یابد. اگر علائم شدید شد یا ادامه یافت، مراجعه به پزشک ضروری است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.