مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

چگونه مخازن آب را تمیز کنیم؟ + راهکار‌های عملی

  • کد خبر: ۷۸۲۰۴
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۸
چگونه مخازن آب را تمیز کنیم؟ + راهکار‌های عملی
شاید شما هم از آن‌هایی باشید که روی پشت بام خانه برای اطمینان از تامین آب در مواقع ضروری، مخزن نصب کرده باشید. اگر چند سالی از عمر این مخزن گذشته باشد و آن را تمیز نکرده باشید طعم ناخوشایندی را در آب نوشیدنی احساس می‌کنید که این طعم از کیفیت آب نیز می‌کاهد.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید شما هم از آن‌هایی باشید که روی پشت بام خانه برای اطمینان از تامین آب در مواقع ضروری، مخزن نصب کرده باشید. اگر چند سالی از عمر این مخزن گذشته باشد و آن را تمیز نکرده باشید طعم ناخوشایندی را در آب نوشیدنی احساس می‌کنید که این طعم از کیفیت آب نیز می‌کاهد.

برای نظافت مخازن، راه کار‌های مختلفی وجود دارد که دکتر هوشیار اکبری، کارشناس حوزه کیفیت آب در مطالعه‌ای آن‌ها را بررسی کرده و با تایید فرایند علمی آن‌ها از طرف این کارشناس، شهرآرانیوز نکات را منتشر می‌کند تا چنانچه مخاطبی نیاز به نظافت و شستشو مخزن آب خود داشت از این نکات بهره ببرد.

مهم در حد بهداشت جهانی

اطمینان از تمیز بودن و نظافت دوره‌ای مخزن آب، به خصوص در مواردی که از آن‌ها به عنوان مخزن آب شرب استفاده می‌شود بسیار ضروری است. تمامی انواع مخازن آب اعم از مخازن آب فلزی، استیل، مخزن پلی اتیلن، فایبرگلس و... بعد از مدتی به دلیل انباشت رسوبات وارد شده به همراه آب لوله کشی شهری امکان رشد گونه‌های مختلفی از باکتری را در میان لایه‌های رسوب یافته فراهم می‌آورند. بیشتر این باکتری‌ها بیماری زا نیستند، ولی می‌توانند آب را طعم دار و کمی نامطبوع کنند. به همین دلیل نظافت و شستشوی مخزن آب اهمیت زیادی دارد. عدم پاکسازی این مواد باعث تغییر طعم و افت کیفیت آب مصرفی خواهد شد. همچنین شستشو و نظافت تانکر و منبع آب به قدری با اهمیت است که سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با بیماری‌های خطرناک و مسری، در دستورالعمل‌های خود به این موضوع اشاره کرده است.

راه کار‌های شستشو مخازن پلاستیکی

به علت اهمیت بالای نظافت مخازن آب خانگی، ما در ادامه این متن، نحوه تمیز کردن مخازن آب را در دو حالت مجزا برای شما خوانندگان عزیز سایت مخزن آب دات کام آورده ایم.

حالت اول: به داخل مخزن آب دسترسی کافی وجود ندارد
مبنای حالت اول شستشو با استفاده از آب ژاول و یا وایتکس می‌باشد. در این روش از آنجایی که نمی‌توان داخل مخزن شد و از نزدیک اقدام به رفع و لکه زدایی نمود بایستی یک ترکیب شیمیایی تمیزکننده و ضدعفونی ایجاد نمود. در مرحله اول بایستی به کمک سیستم لوله کشی بای پس موقتا مخزن دخیره را از مدار خارج کرده و مستقیم از آب شهری استفاده نمایید. به ازای هر ده لیتر آب ۵ قطره و یا به ازای هر ۱۰۰ لیتر آب یک قاشق چای خوری از محلول آب ژاول با کلر ۵ درصد و یا همان وایتکس (سفید کننده حاوی هیپوکلرید سدیم موجود در بازار محصولات خانگی) را داخل مخرن بریزید. درب آن را ببندید و برای مدت ۱۲ ساعت مخزن را به حال خود بگذارید و سپس آب آن را کامل تخلیه نموده و مخزن را با آب تمیز پر نمایید. توجه داشته باشید که بایستی آب داخل مخزن به کلی از هر گونه اثری که ناشی از بقایای وایتکس یا سایر محلول‌های ضد عفونی کننده است، پاک باشد. این کار را می‌توانید به دفعات در سال انجام دهید. به عبارت دیگر هر وقت احساس کردید آب مخزن کمی طعم دار شده، می‌توانید با این روش برای مدتی از دست طعم نامطبوع آن خلاص شوید.

حالت دوم: به داخل مخزن آب دسترسی دارید
در این حالت، نظافت و شستشوی مخزن آب بهتر و کامل‌تر انجام می‌شود. برای انجام این کار شما نیاز به وایتکس، سیم ظرفشویی، اسکاچ، برس نظافت مناسب و آب فشار قوی (ترجیحا پمپ کارواش خانگی) دارید. پس از تهیه کردن موارد بالا، طبق این دستورالعمل، مخزن آب خانگی خود را به راحتی تمیز کنید!
ابتدا مخزن را از آب خالی کنید؛ سعی کنید حین تخلیه، با ایجاد تلاطم، رسوبات داخل مخزن را تا حد امکان خالی کنید. سپس دیواره‌های داخلی را با اسکاچ، سیم ظرفشویی و یا برس نظافت بشورید. در ادامه پس از سابیدن دیواره‌های داخلی مخزن، آن‌ها را با آب فشار قوی (فشار آب کارواش) بشویید و بعد از آن ترکیبی از وایتکس و آب را به نسبت یک قاشق چای خوری وایتکس در ۳٫۵ لیتر آب درست کنید. (وایتکس با کلر ۵ درصد). داخل مخزن را با این ترکیب به وسیله برس نظافت آغشته کرده و برای ۲ ساعت به همان حال بگذارید. بعد از ۲ ساعت داخل مخزن را به طور کامل با آب فشار قوی (فشار آب کارواش) بشویید و سپس آن را کاملا تخلیه کنید. در آخرین مرحله، مخزن آب را با آب تمیز پر کنید.

نکته مهم: در فرآیند شستن مخازن بزرگ که می‌بایست نفر داخل مخزن شود به دلیل استفاده از وایتکس و گاز کلر موجود در آن تحت هیچ شرایطی نباید درب مخزن بسته باشد و از ورود و خروج هوا به داخل مخزن اطمینان حاصل نمایید.

تمیزکاری در چه زمانی؟

اینکه در چه بازه‌های زمانی باید اقدام به شستشو و تمیزکاری مخازن و تانکر‌های آب کرد، به طور مستقیم به کیفت آب ورودی به مخزن بستگی دارد. ولی به طور کلی این کار حداقل یکبار در سال مورد نیاز است. اگر سختی آب و ذرات جامد معلق در آن زیاد باشد، به همان میزان، مقدار بیشتری از رسوبات نیز در کف و دیواره‌های مخزن شکل می‌گیرد و گاهی لازم است تا چند بار در سال مخزن را تمیز کنیم؛ بنابراین مهمترین راهنمای شما برای تعیین میزان دفعات شستشوی مخزن آب، کیفیت آب ورودی شما و میزان رسوب موجود در آب است.

ممکن است شما به هر دلیلی مقداری آب داخل مخزن داشته باشید که به بهداشتی بودن آن اطمینان کامل ندارید. برای ضد عفونی کردن آب داخل مخزن، می‌توانید مطابق جدول زیر با کمک آب ژاول با کلر ۵ درصد یا همان محلول سفید کننده موجود در بازار که به نام وایتکس شهرت یافته است، نسبت به گندزدایی آب مورد نیازتان اقدام کنید. پس از اضافه نمودن میزان ذکر شده در جدول از محلول سفید کننده خانگی یا همان وایتکس بین یک تا دو ساعت آب را داخل مخزن، ترجیحا دربسته، به حال خود بگذارید. هدف رساندن میزان کلر محلول در آب به اندازه دو پی پی ام (۲ PPM) است تا به خوبی ضد عفونی و گندزدایی آب انجام شود.

 

حجم آبی که نیاز به گندزدایی دارد (لیتر)

میزان کاربرد وایتکس یا آب ژاول (کلر ۵%)

۴٫۵

۲ قطره یا ۰٫۱۸ میلی لیتر

۱۰

۵ قطره

۲۳

۱۱ قطره

۴۵

۲۲قطره یا ۱٫۸ میلی لیتر

۲۲

۳/۴ قاشق چایخوری یا ۴ میلی لیتر

۲۰۵

۸ میلی لیتر یا یک و نیم قاشق چایخوری

۲۳۰

۹ میلی لیتر یا یک و دوسوم قاشق چایخوری

۴۵۰

۱۸ میلی لیتر یا سه و نیم قاشق چایخوری

۱۰۰۰

۴۰ میلی لیتر یا ۸ قاشق چایخوری

۲۲۰۰

۹۰ میلی لیتر یا ۶ قاشق غذاخوری

۴۵۵۰

۱۸۰ میلی لیتر یا ۱۲ قاشق غذاخوری

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->