به گزارش شهرآرانیوز، حسن حشمتی با بیان اینکه مصرف برق بهصورت کلی نسبت به سال گذشته افزایش دارد، اظهار کرد: چنانچه تراز مصرف نسبت به تولید بالاتر باشد مجبور به قطع برق هستیم تا شبکه پایدار بماند.
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی با بیان اینکه در خراسان رضوی با افزایش ۱۶ تا ۱۸ درصدی مصرف برق نسبت به سال قبل مواجه شدهایم، افزود: گرمی هوا و زودتر وارد مدار کردن سیستمهای سرمایشی و خارج شدن بخشی ازنیروگاههای برقآبی به دلیل خشکسالی و به تبع آن کاهش تولید بخشی از علل بالاتر رفتن برق برق در کشور است.
وی بیان کرد: نمیتوان به صورت قطعی گفت که دیگر قطعی برق رخ نمیدهد؛ اما با توجه به سرد شدن هوا و خارج شدن از پیک مصرف برق در هفته جاری و هفته آینده احتمال قطعی برق خیلی کمتر است.
حشمتی درخصوص قطعی برق در حوزه صنعت هم اظهار کرد: چنانچه تراز مصرف و تولید برقرار باشد احتمال قطعی برق کاهش مییابد در حال حاضر در حوزه خانگی احتمال قطعی پایین است و در حوزه صنعت هم به صورت توافقی قطعی برق داریم و این برنامههای همکاری هر سال در زمان پیک مصرف برق بهوجود میآید و در زمان سرد شدن هوا به حالت عادی برمیگردد.
طبق توافق صنایع باید ۵۰ درصد مصرف خود را کاهش میدادند
وی بیان کرد: در سال جاری توافق شده بود که صنایع ۵۰ درصد مصرف برق خود را کاهش دهند و همین سبب شد به شبکه کمک شود تا در حوزه خانگی هر روز با قطعی برق مواجه نشویم.
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی درادامه با بیان این که از میان ادارات دولتی در دوره پیک بانکها پرمصرفترین ادارات ما بودند، گفت: در حال حاضر آماری از تعداد اداراتی که در این دوره به دلیل پر مصرفی برقشان را قطع کردهایم، ندارم.
حشمتی تاکید کرد: درصد بالایی از ادارات مصرف خود را رعایت میکردند؛ اما در همین مدت اداراتی هم که مصرف خود را رعایت نمیکردند، اقدام به قطع برق آنان شده است.
خسارات خانگی قطع برق نسبت به سال گذشته افزایش داشت
وی درخصوص میزان خسارات قطع برق به بخش خانگی، تصریح کرد: آماری در این حوزه ندارم؛ اما به طور کلی مراجعاتی وجود دارد نسبت به سال قبل این مراجعات و آسیبها بیشتر بوده است، البته باید به این نکته توجه کرد که در زمان قطع برق وسایل خانگی احتمال آسیب به بخش خانگی داریم؛ اما این به معنی این نیست که در هر قطعی با خساراتی مواجه شویم.
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی با بیان اینکه مشترکین خانگی بیمه هستند و ما از طریق بیمه مشکل آنان را پیگیری میکنیم، ابراز کرد: سایر مشترکین هم باید خودشان باید تجهیزات دیزل و مولد و وسایت حفاظتی داشته باشند؛ چراکه در صورت آسیب به تجهیزاتشان شرکت برق خسارت پرداخت نمیکند و در سالهای قبل هم به همین شکل بوده و ما فقط برای مشترکین خانگی امکان پرداخت خسارت داریم و نه صنعت.
حشتمی تاکید کرد: نمیتوان قطع برق را صفر کرد، بنابراین مشترکین صنعتی و بیمارستانی باید پیشبینی کنند و تجهیزات مورد نیاز را تامین کنند و چنانچه گزارش خسارت دهند ما خسارت را تامین نمیکنیم.
وی همکاری مردم را در این مدت خوب توصیف کرد و در خصوص برخی ادعاها مبنی بر قطع نکردن برق برخی مسؤولان و نهادها، گفت: یک سری مشترکین ما مانند بیمارستانها به دلیل حساسیت در اولویت آخر قطع برق قرار میگیرند و کمترین میزان قطع را دارند؛ اما اینگونه نبود که اصلا قطعی برق نداشته باشند.
تنها حرم مطهر با قطعی برق مواجه نشد
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی افزود: ما یک مورد هم نداریم که به صورت قشری، صنفی و پست سازمانی رفتار کرده باشیم و در حوزه قطع برق استاندار و مدیرعامل و مشترک عادی فرقی نداشته و تمام مشترکین با قطعی برق مواجه شدند.
حشمتی تاکید کرد: تنها حرم مطهر با قطعی برق مواجه نشد؛ اما در دیگر مراکز و مشترکین نداشتیم که حتی یک بار هم قطع نشده باشند.
گفتنی است؛ از ابتدای تیرماه تاکنون برق ۲۹ دستگاه اجرایی پرمصرف در استان قطع شده است.
منبع:فارس