تصادف مرگبار پژو پارس و پراید در بایگ خراسان رضوی + جزئیات (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آماده باش هلال احمر در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر برای بارش‌های شدید بهاری آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی ! عزل سه مدیر در هلال احمر + جزئیات هشدار پژوهشگران: بی‌تحرکی و تنبلی به مغزتان آسیب می‌زند واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

پاسخ به سوالات مهم درباره واکسن کرونا طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO)

  • کد خبر: ۷۸۶۲۱
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
پاسخ به سوالات مهم درباره واکسن کرونا طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO)
پزشکان به بهترین وجه می‌توانند افراد را در مورد نیاز یا عدم نیاز به تزریق واکسن و زمان مناسب واکسیناسیون آگاه سازند و در عین حال شرایط بسیار اندکی وجود دارد که فرد را از واکسیناسیون منع می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس شواهد موجود افرادی که سابقه واکنش‌های آلرژیک شدید به هر یک از اجزای تشکیل دهنده واکسن کووید-۱۹ را دارند، به طور کلی باید از برنامه واکسیناسیون حذف شوند تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.

همچنین بنابر دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت، اگر در حال حاضر بیمار هستید یا علائم بیماری کووید-۱۹ را در خود مشاهده می‌کنید، می‌توانید پس از برطرف شدن علائم اولیه، واکسینه شوید.

متخصصان همچنین تاکید دارند که در زمان مراجعه برای تزریق واکسن، مسئول واکسیناسیون از فرد دریافت کننده درخواست می‌کند ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در محل منتظر بماند و سپس مرکز واکسیناسیون را ترک کند. این امر به این دلیل است که کارکنان مراکز بهداشت می‌توانند هر گونه واکنش احتمالی و غیرمنتظره پس از واکسیناسیون را تحت کنترل داشته باشند.

واکسن کووید-۱۹ مانند هر واکسن دیگری می‌تواند عوارض جانبی خفیف تا متوسط  در بدن ایجاد کند. عوارض جانبی شایع پس از واکسیناسیون نشان می‌دهد که بدن در حال ایمن سازی در برابر کروناویروس است.

تب درجه پایین یا احساس درد یا قرمزی در محل تزریق، خستگی، سردرد و درد مفاصل ​​از جمله عوارض جانبی واکسن است. این موارد معمولا پس از گذشت چند روز برطرف می‌شود. در صورتیکه قرمزی یا حساسیت (درد) در محل تزریق بعد از ۲۴ ساعت افزایش می‌یابد یا اگر عوارض جانبی بعد از چند روز برطرف نشود لازم است با پزشک مشورت شود.

بنابر گزارش این سازمان، برخی از واکسن‌های کروناویروس به صورت دو دُز هستند و ضرورت دارد دُز دوم حتما تزریق شود. واکسن‌هایی که به صورت دو دُز هستند، در اولین دُز آنتی ژن‌ها - پروتئین‌هایی که تولید آنتی بادی‌ها را تحریک می‌کنند - برای اولین بار به سیستم ایمنی ارائه می‌شود. دُز دوم همچون یک تقویت کننده عمل کرده و تضمین می‌کند که سیستم ایمنی بدن در صورت مواجهه مجدد با ویروس، واکنش نشان دهد.

در صورت بروز واکنش آلرژیک شدید به اولین دُز واکسن کووید-۱۹، نباید دُزهای دیگر واکسن تزریق شود. با این حال این موضوع که واکنش‌های شدید به واکسن به طور مستقیم ناشی از آن باشد، بسیار نادر است.

همچنین در رابطه با این پرسش که آیا نوع مواد غذایی و نوشیدنی مصرفی یک تا دو روز پس از واکسیناسیون تفاوتی در روند مصون سازی دارد؟  کارشناسان معتقدند که اثربخشی واکسن به هیچ نوع غذا یا نوشیدنی قبل یا بعد از تزریق واکسن بستگی ندارد.

نکته دیگر اینکه مصرف دارو‌های مسکن مانند استامینوفن قبل از دریافت واکسن برای جلوگیری از عوارض جانبی توصیه نمی‌شود، زیرا مشخص نیست چگونه مسکن‌ها می‌توانند بر عملکرد واکسن تاثیر بگذارند. با این حال، در صورت بروز عوارض جانبی مانند درد، تب، سردرد یا درد عضلانی پس از واکسیناسیون می‌توان از استامینوفن یا سایر مسکن‌ها مصرف کرد.

همچنین در واکنش به تردید‌های برخی از مردم که به دلیل شنیدن گزارش‌هایی مبنی بر لختگی خون پس از تزریق واکسن در معدودی از دریافت کنندگان، تصور‌ می‌کنند پیش از واکسیناسیون مصرف دارو‌های رقیق کننده خون ضروریست، متخصصان تاکید دارند که این کار به هیچ وجه توصیه نمی‌شود مگر اینکه پزشک متخصص به منظور بیماری فعلی فرد، مصرف این نوع از قرص‌ها را تجویز کرده باشد. متخصصان تاکید دارند که واکسن کووید-۱۹ برای افرادی که از دارو‌های رقیق کننده خون استفاده می‌کنند بی خطر است، اما باید قبل از تزریق واکسن موضوع را به مسئول واکسیناسیون اطلاع داده و او را نسبت به نوع دارو‌های مصرفی آگاه سازید.

کارشناسان همچنین توصیه می‌کنند حتی اگر پیش از این به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اید، باید در برابر بیماری واکسینه شوید. مصونیتی که شخص از ابتلا به این بیماری کسب می‌کند در افراد مختلف متفاوت است و در عین حال مشخص نیست مصونیت طبیعی چقدر می‌تواند دوام بیاورد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->