جزئیات افزایش حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ | حقوق فروردین ۱۴۰۴ سربازان چقدر است؟ سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۴۹ هزار خودرو فرسوده اسقاط شد رژیم صهیونیستی مانع ورود واکسن فلج اطفال به غزه می‌شود حملات هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: هیچ دوره مذاکراتی برگزار نشده است تحویل دومین سامانه پدافند موشکی آمریکا به تل‌آویو مسکو: اقامت بشار اسد در روسیه تحت شرایط سخت‌گیرانه‌ای انجام می‌شود حضور «پاپ فرانسیس» با ویلچر در مراسم کلیسای واتیکان نتانیاهو: هر تاخیری در برکناری رئیس شاباک فاجعه می‌آفریند رئیس‌جمهور از دستاورد کمیته ملی پارالمپیک در توسعه ورزش زنان تقدیر کرد سازمان همکاری اسلامی خواستار تحقیق درمورد جنایت اسرائیل علیه امدادگران در غزه شد پزشکیان در بازدید وزارت دادگستری: اجرای FATF داخلی، بسیاری از مصادیق فساد را رفع خواهد کرد نخعی‌راد: نباید همه چیز را به مذاکره گره بزنیم تعداد شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۶۹۵ نفر رسید (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) رویترز: ایران در برنامه هسته‌ای‌اش تنها آماده مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا است جانشین فرمانده کل ارتش از پایگاه هوایی چابهار بازدید کرد روایت یک زندانی بریتانیایی از زندان طالبان | اینجا نزدیک‌ترین چیز به جهنم است عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: تجربه برجام نشان می‌دهد که آمریکا پایبند به تعهداتش نیست ویدئو | هشدار تحلیلگر سیا: حمله به ایران، آغازگر جنگ جهانی سوم و نابودی میادین نفتی خواهد بود! لاپید «قطرگیت» را دلیل اصلی برکناری رئیس شاباک عنوان کرد بازدید کیم جونگ اون از روند تمرینات یگان‌های عملیاتی ویژه کره شمالی + عکس جزئیاتی از محتوای پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان رئیس ستادکل نیروهای مسلح +فیلم قاضی زاده هاشمی: کارگروه ملی زیارت، اعتبارات عمرانی خراسان رضوی را افزایش دهد + فیلم ️دیدار استاندار خراسان رضوی با آیت‌الله دستغیب | مظفری: خراسان رضوی برای تسهیل ارائه خدمات باکیفیت به زائران به آزادراه‌های بیشتر و قطار سریع‌السیر نیاز دارد مردم تونس در حمایت از غزه مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند افزایش نگرانی‌ها از سرنوشت سایت‌های تسلیحات شیمیایی در سوریه تمدید مأموریت گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل باعث خشم رژیم صهیونیستی شد ادعای کذب | رژیم صهیونیستی درباره حمله به پایگاهی در جنوب سوریه چه می‌گوید؟
سرخط خبرها

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

  • کد خبر: ۷۸۷۳۳
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱
از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات
شاخه خراسان گروه داعش سال ۲۰۱۵ میلادی در افغانستان تاسیس شد و علاوه بر قسمت‌هایی از آسیای مرکزی افغانستان هم جز قلمرو آن به حساب آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بعد از آنکه گروه داعش شاخه خراسان مسئولیت حمله به فرودگاه کابل را برعهده گرفت، نام این گروه تروریستی بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد.

اسکای نیوز در این باره نوشته است، داعش در افغانستان که به نام «ولایت خراسان» شناخته می‌شود، مسئولیت دو انفجار خون باری که خارج فرودگاه کابل به وقوع پیوست را برعهده گرفت؛ انفجار‌هایی که بیش از صد کشته و مجروح برجای گذشته و سیزده سرباز آمریکایی نیز در آن کشته شده اند.

انفجار‌های کابل بیش از صد کشته و مجروح برجای گذشت و سیزده سرباز آمریکایی نیز در آن کشته شدند.

دو روز پیش از این حمله، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هشدار داده بود: هر روز اضافی در افغانستان به مثابه روزی است که داعش خراسان برای انجام حمله تروریستی علیه آمریکایی ها، نیرو‌های متحد و غیرنظامیان در فرودگاه کابل برنامه ریزی می‌کند؛ اقدامی که روز گذشته به وقوع پیوست.

گروه «ولایت خراسان» دشمن سرسخت جنبش طالبان به شمار می‌رود و دو طرف در گذشته درگیری‌های شدیدی با یکدیگر داشته‌اند.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

آغاز به کار شاخه خراسان داعش

این گروه سال ۲۰۱۵ میلادی در افغانستان تاسیس شد و نامی قدیمی برای آسیای میانه دارد که شامل افغانستان نیز می‌شود.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

این گروه تروریستی جنایت‌های وحشتناکی را در افغانستان مرتکب شده است.

ترویست‌های این گروه سال ۲۰۲۰ دو نوزاد شیرخواره را در یک بیمارستان پزشکان بدون مرز در کابل سر بریدند و همان سال به دانشگاه کابل نیز حمله کردند که منجر به کشته شدن ۲۲ دانش آموز شد.

این گروه تروریستی همچنین یک مدرسه دخترانه در پایتخت افغانستان را با چند خودروی بمب گذاری شده هدف قرار دادند که منجر به کشته شدن ۴۰ تن شد.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

رهبران گروه داعش

راه اندازی شاخه جدید داعش پس از آن صورت گرفت که ابوبکر بغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش، «حافظ سعید خان» تبعه پاکستانی را که عضو سابق طالبان پاکستان بود، به عنوان امیر داعش خراسان انتخاب کرد.

سعیدخان در سال ۲۰۱۴ میلادی به همراه شماری از سرکردگان طالبان پاکستان با البغدادی بیعت کرده بود.

ابوبکر بغدادی، «حافظ سعید خان» تبعه پاکستانی را که عضو سابق طالبان پاکستان بود، به عنوان امیر داعش خراسان انتخاب کرده بود.

«عبدالرؤوف کاظم» سرکرده سابق جنبش طالبان افغانستان سمت معاونت خان را برعهده داشت.

سازمان تروریستی «ولایت خراسان» ترکیبی متشکل از عناصر شبه نظامی سابق وابسته به گروه‌های مسلحی نظیر طالبان پاکستان، گروه‌های لشکر الاسلام، شبکه حقانی در افغانستان، گروه الدعوه و جنبش افراطی در ازبکستان است.

تعداد عناصر مسلح این گروه تروریستی در سال ۲۰۱۶ م و در بحبوحه گسترش داعش اصلی در سوریه و عراق به حدود سه تا چهار هزار عنصر رسید، اما پس از شکست‌های پی در پی در ولایت غزگان واقع در شمال افغانستان در سال ۲۰۱۸، تعدادشان کاهش یافت و براساس مرکز مطالعات راهبردی وابسته به سازمان ملل، قدرت داعش در افغانستان به شدت تضعیف شد و تعداد عناصر مسلح آن به ۱۵۰۰ تا ۲۰۰ نفر در سال ۲۰۱۸ رسید.

اگرچه داعش خراسان ضربات سنگینی را متحمل شد و منابع مالی زیادی را در سال ۲۰۲۰ از دست داد، اما این گروه هنوز در مناطق کوچکی از ولایت‌های کنر و ننگرهار در شرق کابل دارای نیروی نظامی است.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

ننگرهار در جنوب افغانستان منطقه فعالیت تروریست‌های داعش خراسان

براساس گزارش مرکز مطالعات آمریکا، گروه تروریستی داعش خراسان نظیر حملاتی که در فرودگاه کابل انجام داد، هم اکنون به شیوه نامتمرکز و هسته‌های کوچک به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این گروه در حال حاضر تهدیدی برای افغانستان و کل منطقه به شمار می‌رود.

«حافظ خان» اولین رهبر داعش خراسان سال ۲۰۱۵ میلادی به همراه سی تن دیگر از عناصر این گروه در یک حمله پهپادی آمریکا به هلاکت رسید.

فردی به نام «عبدالحسیب» پس از خان سرکردگی تروریست‌ها را برعهده گرفت و وی نیز سال ۲۰۱۷ در حمله نیرو‌های ویژه افغانستان در ولایت ننگرهار در شرق این کشور به هلاکت رسید.

گفته می‌شود وی برنامه ریز اصلی حمله تروریستی به بیمارستان نظامی در کابل در همان سال بود که حدود ۵۰ کشته برجای گذاشت.

«ابوسید» جانشین عبدالحسیب تنها دو ماه دسرکرده تروریست‌ها بود و در جریان یک حمله آمریکا در ولایت کنر به هلاکت رسید. گفته می‌شود سرکردگی داعش خراسان را از ژوئن ۲۰۲۰ فردی برعهده دارد که خود را «الشاب المهاجر» (مهاجر جوان) می‌خواند. او همچنین خود را «سناء الله» هم می‌نامد. وی پس از بازداشت «اسلم فاروقی» سرکرده سابق این گروه توسط نیرو‌های ویژه افغانستان، به سرکردگی تروریست‌ها رسیده است.

همچنین گمان می‌رود که الشاب المهاجر یکی از فرماندهان مرکزی شبکه حقانی بوده و ممکن است همچنان با این گروه در ارتباط باشد.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

داعش و طالبان چه رابطه‌ای با هم دارند؟

داعش خراسان همواره طالبان را غیرپایبند به آموزه‌های اسلام می‌داند و رسانه‌های محلی روز پنج شنبه بیانیه تایید نشده‌ای را منتشر کردند که داعش خراسان در آن، جنبش طالبان را به شریک ارتش آمریکا و کمک به آن برای تخلیه جاسوس هایش از افغانستان متهم کرده بود.

در گذشته‌ای نه چندان دور، طالبان و داعش خراسان حملات مرگباری را علیه یکدیگر انجام داده بودند.

در واقع گفته می‌شود طالبان، داعش را در افغانستان تهدیدی برای خود تلقی می‌کند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->