مهاجرانی پس از تماشای فیلم «پیرپسر»: فضای فرهنگی باید مجال گفت‌و‌گو بدهد همایون، بازیگر معروف سینمای پیش از انقلاب، درگذشت گیشه داغ؛ رقابت کمدی‌ها با فیلم پرحاشیه این روزهای سینما رئیس سازمان سینمایی: سینما در روزهای جنگ تعطیل نشد + تصاویر ابوالفضل پورعرب گواهینامه درجه یک هنری گرفت + عکس نگاهی به قسمت اول سریال «از یاد رفته» | نمایشی از روابط پیچیده و پرتنش مراسم یادبود یعقوب صباحی در تماشاخانه ایران‌شهر روایت واکین فینیکس از وحشتناک‌ترین شب زندگی‌‌اش ویدئو | گریم سنگین پرویز پرستویی در سریال «شکارگاه» کافکا و همسر شکسپیر در پنجاهمین دوره جشنواره تورنتو بیانیه خانه مطبوعات خراسان رضوی درباره ممانعت از ورود رسانه‌ها به حوزه کنکور در دانشگاه فردوسی مشهد دبیر هفته کتاب در سال ۱۴۰۴ را بشناسید پربیننده‌ترین سریال‌های ۲۰۲۵ را بشناسید ساخت یک مجموعه مستند درباره سپهبد شهید غلامعلی رشید برگزاری آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی بازگشت «کامرون دیاز» به سینما پس از ده سال
سرخط خبرها

«ردپای خورشید» در میدان شهدا

  • کد خبر: ۷۸۸۱
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۳
«ردپای خورشید» در میدان شهدا
اجرای یک اثر نمایشی با استقبال گسترده مردم در ایام پایانی ماه صفر همراه شد
سبزه‌قبا | در روز‌های گذشته که مشهد مقدس در تب‌وتاب میزبانی از زائران امام‌هشتم (ع) بود، رویداد‌های گوناگون هنری هم در جریان داشت. گروه‌های مختلف فیلم‌سازی مشغول ضبط تصویر از خیل زائرانی بودند که پیاده و سواره به‌سوی مشهد گسیل شده بودند. گروه‌های تعزیه‌خوانی و تئاتر هم با اجرای تئاتر‌های آیینی در خیابان‌ها و میدان‌های مرکزی شهر به میزبانی از این زائران پرداختند. درکنار گروه‌های تئاتری که در اطراف حرم مطهر اجرای نمایش داشتند، گروه هنری «جلوه هشتم» که جمعی از هنرمندان مشهدی در آن حضور دارند، نیز برای نخستین بار در عرصه میدان شهدا نمایش میدانی اجرا می‌کردند. نور، جلوه‌های میدانی، حرکات نمایشی و چندین عنصر دیگر از هنر‌های نمایشی به کمک یکدیگر آمده بودند تا مفاهیم مذهبی در بهترین شکل خود به مدد هنر تئاتر برای مخاطبان، مجسم شود.

هنر در سوگ آل‌ا...
«ردپای خورشید» عنوان نمایشی بود به کارگردانی محمد جهان‌پا که در روز‌های پایانی ماه صفر با استقبال پرشور زائران و مجاوران در عرصه میدان شهدا اجرا می‌شد. این نمایش به ماجرای شهادت حضرت ابوالفضل‌العباس (ع) در روز عاشورا اشاره می‌کرد و بخشی از آن به ماجرای هجرت امام‌رضا (ع) می‌پرداخت. متن نمایش را که در هر اجرای خود بیش از ۲ هزار تماشاچی داشت، مهدی سیم‌ریز نوشته است. سیم‌ریز در این روز‌ها مشغول اداره چندین نمایش محیطی در مشهد است. بیش از ۵۰ بازیگر و هنرور در این نمایش میدانی نقش آفریدند و در اجرای میدانی خود، لحظات نابی را برای مخاطبان رقم زدند و در طول این شب‌ها، به همت شهرداری مشهد هزاران نفر از زائران و مجاوران درکنار عزاداری‌های خود، چند دقیقه‌ای درقالب هنر و نمایش به سوگ آل ا... نشستند. جواد همایونی، جلال کریم‌زاده، جواد غفوری‌منش، مینو پروستان‌زاده، مهدی بهشتی‌نسب، علی ضمیری، ساجد اندرون، محمدجواد مهدیان، مهدی جهانپا، شاهین نورایی، محمدتقی اثنی‌عشری، جواد نیکویی، مصطفی قدرتی، سجاد صفیر، حسین شجاع، سعید شریفی، امیرحسین مالکی، رها جعفری، سیده‌نجمه چلنگر، سودا رشیدی، فائزه مهدوی، نفیسه علیزاده و سونا رحمانی در شمار هنرمندانی هستند که در این نمایش حضور یافته‌اند. نوید فلاحت، طراحی صحنه، امیرحسین غفاری، طراحی گریم و محبوبه سلطانی نیز طراحی لباس و آکسسوار این نمایش را برعهده داشته‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->