نماهنگ معرفی مستند کوتاه «نصر من الله» + فیلم و زمان پخش برگزاری کارگاه نمایشنامه‌نویسی، در حاشیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی (رضوان) جمعه ۱۸ آبان، آزمون جامع فیلم‌سازی و عکاسی انجمن سینمای جوان برگزار می‌شود پیام تسلیت قالیباف به داود میرباقری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در ایستگاه پایانی + اسامی برگزیدگان لوکوموتیوران سینمای انقلاب | یادی از «امیر قویدل» هنرمند مشهدی، به بهانه پانزدهمین سالروز درگذشتش نگاهی به نمایش‌های خیابانی و صحنه‌ای سی وچهارمین جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) جزئیات بخش ادبیات جشنواره هنر‌های شهری مشهد ۱۴۰۴ اعلام شد محمدجعفر یاحقی: زبان فارسی می‌تواند دریچه ارتباط ما با دنیا باشد حماسه ملی ایرانیان از نگاه یک ژاپنی | درباره کتاب «از شفاهی تا کتبی» از کومیکو یاماموتو ویژه‌برنامه‌های تلویزیون در سالروز میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار + زمان پخش پخش آنلاین «خون گرم» هم‌زمان با روز پرستار صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ «داوود میرباقری»، کارگردان سریال سلمان فارسی، عزادار شد «منوچهر شاهسواری» دبیر جشنواره فیلم فجر شد | تفکیک بخش ملی و بین‌المللی «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» مینی‌سریال می‌شود داوران ۲ بخش صحنه‌ای و خیابانی جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) معرفی شدند فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۱۷ و ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۳) + خلاصه داستان و زمان پخش رونمایی از مجموعه شعر «عینک فوتوکروم» محبوبه راد در مشهد
سرخط خبرها

جامی به تونس رسید

  • کد خبر: ۷۸۹۴
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۵
جامی به تونس رسید
بررسی آرای ادبی و عرفانی عبدالرحمن جامی در تونس
آرای ادبی و عرفانی عبدالرحمن جامی با حضور اندیشمندان و استادان دانشگاه و دانشجویان زبان و ادب فارسی در رایزنی فرهنگی ایران در تونس بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، به همت رایزنی فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در تونس، نشست علمی «بررسی آرای ادبی و عرفانی عبدالرحمن جامی» در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس برگزار شد.
در این مراسم، میثم فراهانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در تونس گفت: در چند سال گذشته همایش بررسی آرا و اندیشه‌های مولانا به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در تونس برگزار شد که با استقبال دوستداران فرهنگ و ادبیات عرفانی-ایرانی قرار گرفت، ازاین‌رو بنا به درخواست جمعی از اندیشمندان و استادان دانشگاه، نشست علمی بررسی آرای ادبی و عرفانی جامی برگزار شد.
او ابراز امیدواری کرد برگزاری این‌گونه نشست‌های علمی بتواند بیش از پیش فرهنگ و ادبیات ایران‌زمین و مفاخر پارسی‌گوی را به علاقه‌مندان معرفی کند.
در این نشست، هذیلی منصر، استاد دانشگاه قیروان، با مقاله «تأثیرات شعری جامی از قرآن»، خانم حیات بوکراع، استاد دانشگاه، با مقاله «مفهوم عشق از دیدگاه جامی»، فرید قطاط، استاد دانشگاه سوسه، با مقاله «بررسی شخصیت ادبی جامی» و کمال الهلالی، نویسنده و روزنامه‌نگار، با مقاله «ماهیت عاشق در اشعار و دیدگاه جامی» به بررسی شخصیت ادبی و آثار این شاعر گران‌قدر پرداختند.
نورالدین عبدالرحمن بن احمد بن محمد ملقب به خاتم‌الشعرا شاعر، موسیقی‌دان، ادیب و صوفی نامدار ایرانی، بزرگ‌ترین استاد سخن بعد از عهد حافظ و به نظر بسیاری از پژوهشگران خاتم شعرای بزرگ پارسی‌گوی است. جامی مقدمات ادبیات فارسی و عربی را نزد پدرش آموخت و، چون خانواده‌اش شهر هرات را برای اقامت خود برگزیدند، او نیز فرصت یافت تا در مدرسه نظامیه هرات که از مراکز علمی معتبر آن زمان بود، مشغول به تحصیل شود و علوم متداول زمان خود را همچون صرف‌و‌نحو، منطق، حکمت مشایی، حکمت اشراق، طبیعیات، ریاضیات، فقه، اصول، حدیث، قرائت و تفسیر به خوبی بیاموزد و از محضر استادانی، چون خواجه علی سمرقندی و محمد جاجرمی استفاده کند.
این شاعر سده نهم هجری، پس از گذشت چند سالی راه سمرقند را در پیش گرفت که در سایه حمایت پادشاه علم‌دوست تیموری، الغ‌بیگ، به کانون تجمع دانشمندان و دانشجویان تبدیل شده بود. در سمرقند توانست استادانش را شیفته ذکاوت و دانش خود کند. او که سرودن شعر را در جوانی آغاز کرده و در آن شهرتی یافته بود، با تکیه زدن بر مقام ارشاد و به نظم کشیدن تعالیم عرفانی و صوفیانه به محبوبیتی عظیم در میان اهل دانش و معرفت دست یافت.
از جامی ده‌ها کتاب و رساله از نظم و نثر به زبان‌های فارسی و عربی به یادگار مانده است که مورد توجه ادبا، شعرا، عرفا و دوستداران ادب فارسی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->