در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند چگونه هوش مصنوعی ورزش تنیس را متحول می‌کند؟ توضیح شرکت ارتباطات زیرساخت درباره افت کیفیت اینترنت (۲۱ تیر ۱۴۰۴) آیا هوش مصنوعی دیپ‌سیک اطلاعات شما را به چین می‌فرستد؟ خالق بیت‌کوین در رده‌بندی ثروتمندترین افراد جهان بالاتر از بیل گیتس قرار گرفت فضانوردان جدید ایستگاه فضایی بین‌المللی چه زمانی به فضا اعزام می‌شوند؟ احتمال برگزاری دور جدید مذاکرات روسیه و آمریکا تا پایان تابستان ۲۰۲۵ ویدیو | درمان غیرتهاجمی آلزایمر با عینک نوردرمانی
سرخط خبرها

فروش فیلترشکن زیر سایه بی‌قانونی

  • کد خبر: ۷۹۰۵
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۲
فروش فیلترشکن زیر سایه بی‌قانونی
سال‌هاست که بازار فروش فیلترشکن در کشورمان برقرار است، اما در سال‌های اخیر با فیلترشدن برخی برنامه‌ها مانند «تلگرام»، عده بیشتری از مردم به‌سراغ خرید فیلترشکن رفته‌اند. اگرچه بار‌ها اعلام شده فروش فیلترشکن غیرقانونی است، همان‌طور‌که وزیر ارتباطات هم پیش از این اشاره کرده بود، خلأ قانونی موجود این است که فروش فیلترشکن در محاکم قضایی جرم محسوب نمی‌شود.
در همین زمینه، محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات، ۱۱‌شهریورماه امسال، برای پاسخ‌گویی به سؤال یکی از نمایندگان مبنی‌بر اینکه چرا در مجموعه تحت‌نظرش فیلترشکن‌ها را مسدود نمی‌کند، به صحن علنی مجلس رفت. او بستن فیلترشکن‌ها را خارج از حیطه وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست و تصریح کرد چنین اقدامی طیف وسیعی از جامعه را دچار مشکل خواهد کرد.

مافیای هزار میلیاردی فیلترشکن
آذری‌جهرمی از وجود مافیای فیلترشکن و دست‌های پشت پرده تجارت هزارمیلیاردی فروش آن سخن گفت، خبری که به‌نوعی سازمان‌های بسیاری را زیر سؤال برد و تاکنون جواب قانع‌کننده‌ای برای آن ارائه نشده است.
او پیش از این هم درباره سامان‌دهی وی‌پی‌ان و فیلترشکن‌ها گفته بود: ما به حاکمیت در فضای مجازی اعتقاد داریم، ولی قانون این وظیفه را به عهده ما نگذاشته است. به همین دلیل وقتی سایتی بسته می‌شود، مردم سراغ فیلترشکن‌ها می‌روند یا اینکه وقتی به‌دلیل تحریم برخی سایت‌ها به ما خدمات نمی‌دهند و افرادی به آن نیاز دارند، از فیلترشکن استفاده می‌کنند. معتقدیم که باید تقاضا‌ها را مدیریت کرد؛ زیرا نمی‌توان همه سایت‌ها را بست.
در‌این‌میان، برخی مسئولان معتقدند استفاده از فیلترشکن عنوان جزایی داشته و قابل تعقیب و پیگیری است، اما برخی حقوق‌دانان که با مسائل حقوقی و در این مورد، قانون جرائم رایانه‌ای آشنایی دارند، معتقدند نص صریحی مبنی‌بر اینکه استفاده از فیلترشکن و ورود به شبکه‌های اجتماعی فیلترشده مجازات دارد، وجود ندارد و در هیچ‌یک از قوانین، موضوع ورود به سایت‌ها یا عضویت در آن‌ها جرم تلقی نمی‌شود و برای آن مجازاتی پیش‌بینی نشده است.

لزوم ورود قانون‌گذار به موضوع فروش «وی‌پی‌ان»
در همین راستا به‌تازگی حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات، در پاسخ به اینکه چرا وزارت ارتباطات، اقدامی درخصوص مسدودسازی فیلترشکن‌های رایگان انجام نداده است، گفت: وقتی به‌راحتی افراد سودجو از درگاه‌های بانکی رسمی کشور، اقدام به فروش فیلترشکن می‌کنند، وزارت ارتباطات چه اقدامی می‌تواند انجام دهد؟ البته ناگفته نماند که این وظیفه اپراتور لایه دسترسی است و نه وزارت ارتباطات؛ سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است که اپراتور لایه دسترسی چند IP را می‌تواند مسدود و خود را با پیچیدگی‌های فنی درگیر و در شبکه اختلال ایجاد کند؟
فتاحی ادامه داد: همان‌طور‌که وزیر هم اشاره کرد، چرا باید با این اقدام برای مصارف کاربران مشکل ایجاد کنیم و از آن طرف متخلفان به‌راحتی از‌طریق درگاه‌های رسمی کشور در فضای ایجاد‌شده جولان دهند و هیچ برخوردی هم با آن نشود، آن هم با این استدلال که از نظر قضات فروش فیلترشکن جرم محسوب نمی‌شود؟ این خلأ قانونی وجود دارد که تمام پیگیری‌ها و اقدامات انجام‌شده از‌سوی پلیس فتا هم بی‌نتیجه می‌ماند، مسئله‌ای که باید حل شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->