عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود
سرخط خبرها

احتمال تعلیق بلندمدت مذاکرات هسته‌ای وین در پی عهدشکنی آمریکا

  • کد خبر: ۷۹۲۹۰
  • ۱۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۷
احتمال تعلیق بلندمدت مذاکرات هسته‌ای وین در پی عهدشکنی آمریکا
پایگاه خبری «بلومبرگ» در گزارشی نوشت که ممکن است دولت جدید ایران، تا ماه نوامبر، مذاکرات احیای برجام را از سر نگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پایگاه خبری «بلومبرگ» در گزارشی نوشت که ممکن است دولت جدید ایران، تا ماه نوامبر، مذاکرات احیای برجام را از سر نگیرد. بلومبرگ نوشته است که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، در گفت‌وگویی تلویزیونی اعلام کرده است که طرف مقابل این درک را دارد که استقرار دولت جدید ایران و تصمیم گیری درباره این موضوع ممکن است دو تا سه ماه زمان ببرد. به نوشته بلومبرگ، به این ترتیب ممکن است تا ماه اکتبر یا نوامبر، خبری از دور بعدی مذاکرات در کار نباشد.

ضرورت خنثی سازی تحریم‌های آمریکا

آغاز دور هفتم مذاکرات هسته‌ای وین به‌منظور احیای برجام به‌دنبال تشکیل دولت سیزدهم در ایران در شرایطی به تعویق افتاده است که آیت‌ا... رئیسی، رئیس‌جمهور، اعلام کرده است که دیپلماسی دولتش به برجام محدود نخواهد شد. در همین‌راستا، به گزارش «خبرآنلاین»، رئیسی در تماسی تلفنی با دانیل اورتگا، رئیس‌جمهور نیکاراگوئه، گفت: همکاری نزدیک دو کشور در مجامع بین‌المللی، برای خنثی‌سازی تحریم‌های آمریکا و هزینه‌مند‌کردن اقدامات رژیم آمریکا علیه کشور‌ها و ملت‌های مستقل، به‌ویژه ایران و نیکاراگوئه، ضروری است.

مانع توافق، رویکرد زیاده خواهانه آمریکاست

ابوالفضل عمویی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با «فارس»، با اشاره‌به خبرسازی‌های آمریکا درباره آغاز مذاکره مجدد برای احیای برجام گفت: واقعیت آن است که آمریکایی‌ها در برداشتن گام‌های اساسی برای بازگشت به تعهدات خود در برجام، رفتار درستی نداشته‌اند و بعد از ۶‌دور مذاکره همچنان سعی می‌کردند بخش‌های اساسی تحریم‌ها را حفظ کنند؛ به همین دلیل مذاکرات به نتیجه نرسید. ایران حاضر نیست منافع ملی خودش را برای بازگشت آمریکا به برجام فدا کند.


سیاست دولت جدید ایران نیز همان‌طور‌که رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه در نشست‌های مختلف مجلس اعلام کردند، آن است که تهران از میز مذاکره فرار نمی‌کند و گریزان نیست، اما مسئله اساسی جمهوری اسلامی مذاکره نیست و تا زمانی‌که منافع ایران تأمین نشود، حاضر نیستیم توافق‌نامه‌ای را امضا کنیم. آن چیزی که مانع توافق شده است، رویکرد زیاده خواهانه آمریکاست و در همین چارچوب تا زمانی‌که این رویکرد زیاده‌خواهانه حفظ شود و اروپایی‌ها هم از آن حمایت کنند، جمهوری اسلامی موافق بازگشت آمریکا به توافق قبلی نیست.

توپ در میدان حریف است

محمود عباس‌زاده‌مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز در گفتگو با «ایلنا» درباره آینده مذاکرات هسته‌ای در دولت سیزدهم گفت: ما درباره مذاکرات، حرف جدیدی نداریم و حرف‌هایمان را گفته‌ایم. طرف غربی به تعهداتش عمل نکرده است و ما به تعهداتمان عمل کردیم. طرف مقابل باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد منطق منافع و احترام متقابل را قبول کند یا نه؛ مذاکره با محاکمه فرق می‌کند.


ملت ایران ملتی نیست که غربی‌ها و آمریکایی‌ها محاکمه‌اش کنند. همچنین مذاکره برای مذاکره مردود است؛ مذاکره یعنی اینکه توافق می‌کنی چیزی بگیری و چیزی بدهی، اما اینکه هیچ چیزی نگیریم، نه ملت چنین چیزی را اجازه به ما می‌دهد و نه منافع ما چنین چیزی را ایجاب می‌کند. ما نظرمان را رسما گفته‌ایم و اکنون توپ در میدان حریف است؛ بستگی دارد واکنش یا کنش جدید آن‌ها چه باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->