شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

ضوابط شهرسازی به‌سود مردم

  • کد خبر: ۷۹۵۴۲
  • ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۶
ضوابط شهرسازی به‌سود مردم
شهرآرا از رویکرد نوین شورای ششم شهر مشهد در هوشمندسازی صدور پروانه ساختمان و رفع موانع ساخت‌وساز گزارش می‌دهد.

سلطانی-فلاح | شهرآرانیوز؛ رویکرد مدیریت شهری به ضوابط شهری، روز ۳۰ مرداد تاحدودی شفاف شد. زمانی که اعضای شورای اسلامی شهر به طور رسمی سیدعبدا... ارجائی شیرازی را به عنوان شهردار معرفی کردند و در همان جلسه نیز وی به صراحت گفت: «ضابطه‌ها باید برای مردم باشند نه مردم برای ضابطه ها». تسهیل در روند دریافت پروانه ساخت وساز، موضوعی بود که شهردار منتخب شورای ششم با تاکید بر لزوم هوشمندسازی در فرایند‌های شهری در این جلسه به آن اشاره کرد.


شاید بتوان گفت ضوابط شهری و شهرسازی همیشه یکی از مشکلات مردم و سرمایه گذاران در عرصه ساخت ساز بوده است؛ مانعی که اگر به وسیله هوشمندسازی برطرف شود، حتما موجب افزایش ساخت وساز، شفافیت در برآورد هزینه‌های پروانه ساختمان و البته آینده نگری در شهرسازی خواهد شد. حالا در دوره جدید مدیریت شهری، تاکید بر هوشمندسازی و تسهیل صدور پروانه، نوید روز‌های خوب ساخت وساز در آینده را می‌دهد که البته به گفته یکی از اعضای کمیسیون شهرسازی، برای اجرایی شدن این فرایند باید سه گام برداشته شود که ابلاغ طرح‌های تفصیلی، نخستین و مهم‌ترین گام در این مسیر است.

رفع مانع از تولید مسکن با هوشمندسازی صدور پروانه

ایمان فرهمندی، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد، با اشاره به شعار سال یعنی مانع زدایی‌ها از مسیر تولید، به شهرآرا می‌گوید: یکی از موانع در تولید مسکن که مردم با آن درگیر هستند، قوانین دست وپاگیری است که باعث شده است مردم برای دریافت پروانه یا پایان کار با مشکل روبه رو باشند و مجبور شوند مدت‌ها برای این مسائل زمان بگذارند.

 

هرقدر بتوانیم این مسیر را هموار کنیم و موانع پیش پای مردم را برای تولید مسکن کم کنیم، شاهد افزایش ساخت وساز و به دنبال آن کاهش قیمت مسکن و بهبود کیفیت خدمات دهی به مردم خواهیم بود.


وی ادامه می‌دهد: با این نگاه، هوشمندسازی صدور پروانه ساخت وساز ضروری است. اما فرایند هوشمندسازی الزاماتی دارد که باید قبل از ورود به آن، اصلاحاتی انجام گیرد و برنامه‌ای مناسب برای آن چیده شود.

یک سال تا هوشمندسازی صدور پروانه

عضو کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای اسلامی شهر مشهد سه گام را برای رسیدن به این هدف برمی شمارد و می‌افزاید: گام اول و مهم‌ترین گام، ابلاغ طرح تفصیلی است. تا طرح تفصیلی نداشته باشیم، نمی‌توانیم کار خاصی انجام دهیم. اکنون طبق یک دستورالعمل کار انجام می‌شود، اما پشتوانه قانونی ندارد. طرح تفصیلی که درحال تبیین است، نگاهش به هوشمندسازی است و اگر این طرح در سامانه بنشیند، ظرفیت بسیار خوبی برای انجام کار‌ها ایجاد خواهد شد. تاکنون یک طرح تفصیلی ابلاغ شده است و بعد از آن هم به نوبت طرح‌های دیگری ابلاغ می‌شود.


او گام دوم در این مسیر را اجرای این طرح‌ها در نرم افزار‌های شهرسازی می‌داند و ادامه می‌دهد: گام سوم نیز ارتباط دادن مردم با این سامانه خواهد بود تا بتوانند حتی از خانه شان، پروانه ساخت بگیرند.
به گفته فرهمندی، اگر در ابلاغ طرح تفصیلی به مشکل نخوریم، در یک روند یک ساله می‌توانیم بخش زیادی از این کار را به سرانجام برسانیم.


او همچنین تاکید می‌کند: ضوابط بسیار پراکنده است و سازمان‌های زیادی در این کار نقش دارند. از نظام مهندسی، مسکن وشهرسازی و شهرداری تا در برخی زمینه‌ها منابع طبیعی، جهادکشاورزی و میرا ث فرهنگی در ارائه مجوز‌های ساخت وساز نقش دارند، بنابراین کار مشکلی است، اما امیدواریم با یک هم افزایی در این مجموعه‌ها این کار به سرانجام برسد.

از بخش خصوصی هم نظرخواهی شود

رئیس انجمن صنفی انبوه ســازان مســکن وســاختمان خراسان رضوی نیز با اشاره به صحبت‌های شهردار منتخب مشهد درباره ضوابط شهرسازی و لزوم تغییر آن به شهرآرا می‌گوید: شورای شهر و مدیران شهری هر زمان که تصمیم گیری هایشان بدون توجه به تجربه بخش خصوصی بوده، چندان موفق نبوده است. اما زمانی که تصمیم‌ها بدون تعجیل و با استفاده از تجربه کارشناسان و بخش خصوصی گرفته شده، نتایج موفقیت آمیزی را به همراه داشته است.


محمود پژوم ادامه می‎ دهد: علاوه بر این، تجربه سایر شهر‌ها نیز باید بررسی شود. این کار‌ها ازجمله اقداماتی است که می‌تواند اثربخشی تصمیم گیری‌ها را نیز بهبود ببخشد. نباید فراموش کنیم که ضوابط باید به نحوی تنظیم شود که علاوه بر اجرایی بودن به توسعه شهر در ابعاد مختلف کمک کند.


وی درباره راهکار‌های بهبود سرمایه گذاری و توسعه مناطق پیرامون شهر نیز می‌گوید: از منظر کلان در منطقه‌های کم برخوردار، مهم‌ترین نکته برای بهبود سرمایه گذار این است که مدت زمان ساخت، عرضه و تقاضای بازار، تسهیلات و هزینه‌های پروانه ساختمان به نفع توسعه این مناطق باشد. باید یک چک لیست تهیه شود که مشخص کند آیا ساخت در آن منطقه برای سرمایه گذار جذابیت کافی دارد یا خیر.


رئیس انجمن صنفی انبوه ســازان مســکن وســاختمان خراسان رضوی تصریح می‌کند: تسهیلات بانکی، هزینه‌های پروانه ساختمان و... ازجمله عواملی است که می‌توان توسعه ساخت وساز در حاشیه را با استفاده از آن بهبود بخشید، لذا معتقدم ضوابط شهرسازی ابتدا باید رصد شود و بعد از آن تغییراتی پیدا کند که سرمایه گذاری در بافت فرسوده و مناطق پیرامون تقویت شود. انبوه سازان افرادی هستند که تحصیلات و تجربه لازم در زمینه کارشان را دارند و خود را مدیون مردم می‌دانند، از این رو درکنار مدیریت شهری هستند و می‌توانند مشاوران رایگان مدیران شهری باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->