محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ چهار روز پیش، رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، وعده داد که واردات واکسن از چین به ۵ میلیون دز در هر محموله خواهد رسید و بعد هم رضا زبیب، مشاور وزیر امور خارجه، در توئیتی اعلام کرد که از ۱۱ تا ۱۹ شهریورماه، هفته پر واکسنی برای ایران خواهد بود. برخلاف گذشته وعدههای واردات واکسن این بار اجرا شد و ابتدا حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار دُز آسترازنکا به ایران رسید و یک روز بعد هم بزرگترین محموله واکسن به حجم ۵ میلیون دُز، از چین وارد کشور شد و با این سرعت واردات، به احتمال زیاد ۴۰ میلیون واکسنی که وزیر جدید بهداشت قولش را داده بود تا آخر شهریور به ایران خواهد رسید.
این افزایش محمولههای واکسن کرونا باعث شده است سهمیه دانشگاههای علوم پزشکی هم بیشتر از قبل شود و آن طور که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده اند این بار به جای ۸۰ و ۱۰۰ هزار دز واکسن، ۲۰۰ هزار واکسن کرونا تحویل گرفته اند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار ما و با اشاره به افزایش سهمیه واکسن مشهد و خراسان رضوی از محمولههای جدید و حل مشکل دز دوم واکسنهای آسترازنکا گفت: آخرین سهمیهای که از واکسن کرونا به ما تعلق گرفت حدود ۲۰۰ هزار دز بود که در مقایسه با قبل افزایش خوب و شایان توجهی داشته است. طبق وعده وزارت بهداشت، قرار بود تا نیمه شهریور مشکل دز دوم آسترازنکا حل شود که این اتفاق افتاد و اکنون هیچ مشکلی درباره دز دوم این واکسن در مشهد و خراسان نداریم.
حمیدرضا رحیمی با بیان اینکه میزان واکسیناسیون در استان از میانگین کشوری بالاتر است، افزود: تقریبا بیش از ۳۰ درصد از جمعیت هدف واکسیناسیون در خراسان رضوی واکسینه شده اند. از ابتدای شروع واکسیناسیون در کشور تا امروز در مجموع ۹۰ درصد از واکسنهای تحویلی به استان به مردم تزریق شده است.
همچنین طبق گزارشی که در سامانه ماسک وزارت بهداشت منتشر شده است، مناطق قرمز کرونایی در خراسان رضوی به دلیل کاهش مبتلایان به این بیماری به ۱۴ شهرستان کاهش یافت و بجستان، بردسکن، بینالود، تربت جام، چناران، خواف، فریمان، فیروزه، کلات، مه ولات از وضعیت قرمز خارج شدند و فقط شهرستانهای داورزن و زاوه در وضعیت زرد قرار گرفته اند. شهرستان مشهد هم به همراه باخرز، تایباد، گناباد، خلیل آباد، کاشمر، تربت حیدریه، بنیالود، سرخس، درگز، قوچان، جوین، سبزوار و بردسکن کاهش شایان توجهی از نظر مبتلایان نداشتند و وضعیت این شهرها همچنان قرمز است.
حسن خداپرست، مدیر مرکز آموزشی پژوهشی درمانی قائم (عج)، نیز از کاهش ۵۰ درصدی بیماران بستری مبتلا به کرونا در این مرکز درمانی خبر داد و گفت: آمار بهبود یافتگان بیشتر شده است و افزایش ۷۵ درصدی را در مقایسه با روزهای اوج موج پنجم کرونا شاهد هستیم. میزان پذیرش روزانه بیماران کرونایی در بیمارستان قائم (عج) هم به ۴۶ نفر و میزان ترخیص به ۵۰ نفر رسیده است که در این آمارها هم شاهد کاهش ۵۰ درصدی میزان پذیرش به دلیل ابتلا به کرونا هستیم.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم با اشاره به توزیع تست سریع درمیان مراکز جامع سلامت منتخب کرونا گفت: طی دو روز گذشته ۳۰ هزار تست رپید در میان مراکز جامع سلامت منتخب توزیع شده است. تستهای سریع برای مواقع غیر ضروری و جلوگیری از ازدحام در مراکز بهداشت در نظر گرفته شده است و حضور افراد سالم به دلایل غیر منطقی میتواند زمینه ابتلای آنها را فراهم آورد. محمدحسن درخشان ادامه داد: براساس مصوبه قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا ۱۸۰ آزمایشگاه و درمانگاه مجوز انجام تست پی سی آر را بر اساس تعرفههای دولتی دریافت کرده اند.
۴۵۰ نیروی مردمی در قالب طرح مردم یاران سلامت در بیمارستانهای مشهد به کارگیری شدند. رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با اشاره به جزئیات این طرح بیان کرد: این داوطلبان مردمی که پیش از این دورههای ۶ ساعته کنترل عفونت را گذرانده اند، در برنامه جدید طرح مردم یاران سلامت، در بیمارستان امام رضا (ع)، قائم (عج) و شهید هاشمی نژاد مشهد و در شیفتهای شش ساعته صبح و عصر فعال هستند. ۶۰ درصد از این نیروها خانم و ۴۰ درصد آقا هستند.
محسن ذاکریان تصریح کرد: در مرحله جدید مردم یاران سلامت تا این لحظه ۳۵۰۰ نفر ثبت نام کرده اند که همه آنها آموزشهای لازم را فرا گرفته اند و هر زمان که اعلام نیاز شد به مراکز درمانی اعزام میشوند. البته اگر شهرستانی نیاز به نیروی همیار داشته باشد از خود همان شهرستان نیرو تأمین میشود.