به گزارش شهرآرانیوز - پیش از شیوع گسترده کرونای دلتا مدت قرنطینه و استراحت بیماران مبتلا به کرونا ۱۴ روز یا دو هفته بود، اما به دلیل قدرت سرایتپذیری کرونای دلتا مدت قرنطینه بیمارانی که به این سویه مبتلا میشوند باید بیشتر باشد. محققان توصیه کردهاند که افراد مبتلا به گونه دلتا ویروس کرونا باید بیش از ۱۰ روز خود را قرنطینه کنند.
نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد که بار ویروسی موجود در بدن افراد واکسینهنشده که به گونه دلتا ویروس کرونا مبتلا شدهاند، در روز دهم بیشتر از بار ویروسی ناشی از گونههای دیگر بوده است. بار ویروسی موجود در بدن افراد واکسینهشده و واکسینهنشده در ابتدای بیماری یکسان بوده است، اما با پیشرفت بیماری، بار ویروسی موجود در بدن افراد واکسینهشده کمتر از گروه دیگر بوده است؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که احتمال انتقال ویروس کرونا از افراد واکسینهشده به دیگران کمتر است. در ادامه به چند سوال درباره سویه دلتا ویروس کرونا پاسخ داده شده است.
به گفته بسیاری از کارشناسان این ویروس مُسریترین ویروس بیست سال اخیر است و به همین دلیل به سرعت میتواند از فرد مبتلا به اطرافیان و خانواده منتقل شود.
سرایتپذیری سویه دلتا نسبت به سویه «آلفا» (انگلیسی) حداقل ۵۰% بیشتر شده است. از آنجا که سویه آلفا نیز نسبت به سویه اولیه پاندمی ۵۰% سرایتپذیری بالاتری داشته است؛ لذا سویه دلتا نسبت به سویه اوایل اپیدمی ۱۰۰ درصد مسریتر شده است. (منبع: سایت داروخانه ۱۳ آبان تهران)
دوره کمون ویروس کرونای معمولی حدود سه تا ۱۴ روز است، اما در سویه جدید علائم بهطور میانیگن ظرف دو تا سه روز خود را نشان میدهد. این سرعت بالا موجب میشود افراد سریعا بدحال شوند و ریه آنها به سرعت درگیر شود. این افراد نیاز است که به محض مشاهده علائم به پزشک مراجعه کنند. علایم این سویه عمدتا علایم سرماخوردگی یعنی سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد درباره دوران قرنطینه بیماران مبتلا به سویه دلتا ویروس کرونا در گفتگو با ایسنا گفته است: «به دلیل بالا بودن لود ویروس و قدرت سرایت بالای آن، مدت زمان قرنطینه کرونای دلتا بیشتر از کووید قبلی است. در واقع مدت زمان قرنطینه کرونای قبلی ۱۰ تا ۱۴ روز بود ولی مدت زمان قرنطینه کرونای دلتا ۱۸ تا ۲۱ روز است. دوران قرنطینه کرونای دلتا از روز پیدا شدن علائم شروع میشود.»
دکتر دفاعی، فوق تخصص ریه، درباره این سوال گفته است: «از سه تا ۱۰ روز پس از مواجهه یک فرد با بیمار مبتلا به کرونا، ممکن است علائم بیماری بروز پیدا کند اما با توجه به تهاجمی بودن ویروس دلتا، ممکن است که علائم ابتلا به کرونا پس از مواجهه فرد با بیمار، سریعتر نمایان شود.»
رزیتا خداشاهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد، در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این سوال گفته است: «این مورد بستگی به این دارد که علائم چه باشد؛ هنگامی که فردی درگیری ریه دارد و ۲۱ روز از آن میگذرد، ممکن است پس از این مدت و تا یک ماه به تکسرفه و بیحالی دچار باشد ولی بعد از ۲۱ روز نباید علائم فعال بیماری کرونا در بدن وی مشاهده شود. البته این موضوع در مورد افرادی است که درمان شدهاند. ممکن است فردی در خانهاش باشد و تا ۱۰ روز علائم داشته باشد و هیچ درمانی هم انجام ندهد اما ضعف و بیحالی در وی همچنان باقی بماند. به همین دلیل منظور از درمان، درمانی است که توسط پزشک انجام شود.»
سعیده جهانبانی، پزشک متخصص بیماریهای داخلی، درباره این سوال گفته است: «بیمارانی که دوره بیماری آنها به انتها رسیده و بهویژه بیمارانی که بستری بودهاند و از بیمارستان مرخص شدهاند و دوره سخت بیماری را پشت سر گذاشتهاند، تا یکی دو ماه خیلی زود خسته میشوند و نباید فعالیت بدنی سنگین داشته باشند اما حتما فعالیتی در حد راه رفتن سبک داشته باشند و بیتحرک نمانند، ورزش بالاتنه را انجام دهند چون به تقویت عضلات تنفسی و بهبود سطح اکسیژن کمک میکند.»
خداشاهی درباره زمان مناسب تزریق واکسن برای کسانی که مبتلا به کرونا میشوند، گفته است: «کسانی که به کرونا مبتلا میشوند، باید حداقل ۴ تا ۶ هفته از زمان درمانشان بگذرد تا بتوانند واکسن دریافت کنند ولی در مواردی که کسی علائم خفیفی دارد یا تست PCR شخصی مثبت بوده اما علائمی ندارد، چنین شخصی از ۲ هفته زودتر هم میتواند واکسن دریافت کند.»
اگر سوال دیگری درباره کرونای دلتا دارید در قسمت نظرات بنویسید.