به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد امانی، فوق تخصص گوارش و کبد افزود: در شرایط فعلی، اگر افراد علائم واضح گوارشی مانند اسهال، دردهای شکمی، تهوع و استفراغ، درد معده و بیاشتهایی داشته باشند، به عنوان مبتلا به بیماری کرونا محسوب میشوند مگر خلاف آن ثابت شود.
وی ادامه داد: هرچند احتمال مثبت بودن تست تشخیصی پی سی آر این بیماران از مبتلایان به علایم ریوی کمتر است، اما افراد در صورت بروز علایم گوارشی بهتر است اصول بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
به گفته وی مشکلات گوارشی به تنهایی یا در کنار نشانههای ریوی میتواند از علائم کرونا دلتا باشد.
امانی توضیح داد: علایم گوارشی هرچند در تمام جهشهای ویروس کرونا مشاهده میشود، اما در سویه دلتا بارزتر و شدیدتر خود را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: پزشکان معاینه و بررسیهای مهم و اولیه را انجام میدهند و اگر موارد دال بر بروز بیماری دیگری مشاهده نکردند، این علائم را به عنوان نشانه ابتلا به بیماری کرونا در نظر میگیرند.
او توصیه کرد: افرادی که مشکوک به علایم گوارشی ناشی از بیماری کرونا هستند، شستشوی مرتب دستها را انجام دهند و در صورت امکان از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کنند.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران به ویژگیهای ویروس کرونا جهش یافته دلتا اشاره کرد و گفت: از ویژگیهای بارز دلتا درگیری افراد سنین پایینتر و حتی کودکان است.
امانی اظهار داشت: هرچند علایم این سویه، ربطی به سن ندارد، اما معمولا در سنین پایین علایم خفیفتر هستند.
وی ادامه داد: کرونای دلتا علایم مشابهی با کرونای معمولی دارد، اما سرعت انتقال آن بسیار سریعتر است، به همین دلیل مردم باید بیش از پیش مراقب خود باشند.
فوق تخصص گوارش و کبد توضیح داد: بالا رفتن آنزیمها یا حتی درگیری شدید کبد از جمله عوارض کرونا است؛ که این عوارض در هر دو سویه دلتا و سنتی این ویروس به یک نسبت دیده میشوند.
امانی اضافه کرد: عوارض داروهای مصرفی کرونا هم میتواند درگیری کبد ایحاد کند؛ به همین دلیل بررسی دقیق آنزیمهای کبدی در بیماران کرونایی ضروری است.
منبع: ایرنا