رشد ۱۰۰ درصدی اعتبار تسهیلات اشتغال خرد در سال ۱۴۰۴ پیش بینی بورس (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | صعود ادامه دارد؟ رئیس سازمان بورس: معتقدم ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه است پیش بینی قیمت طلا و سکه (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

واکسن اشتغال در برابر کرونا

  • کد خبر: ۸۰۰۳۴
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۳
واکسن اشتغال در برابر کرونا
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی

راه حمایت از کسب وکار‌های آسیب دیده از کرونا چیست و آیا کمک‌های مالی، پولی و یارانه‌ای دولت به صاحبان مشاغل و شاغلان می‌تواند این کسب وکار‌ها را در برابر آسیب‌های ناشی از شیوع کووید ۱۹ واکسینه کند؟ حجت ا... عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعتقاد دارد در شرایط کرونا باید اعطای کمک‌های مالی و پرداخت یارانه به مشاغل رسمی در حوزه کسب وکار‌ها باجدیت بیشتری دنبال شود.


واقعیت این است که نظریه مطرح شده از سوی وزیر در کوتاه‌مدت با هدف جلوگیری از شوک واردشده به کسب وکار‌ها قابل دفاع است، اما استمرار این روند و تزریق منابع مالی و پولی و سیاست‌های حمایتی یارانه‌ای در میان مدت و بلندمدت برای دولتی مثل دولت ایران که گرفتار کسری بودجه شدید است، گزاره‌ای پرهزینه خواهد بود. افزون بر اینکه علاوه بر مشاغل رسمی آسیب‌دیده، کسب وکار‌ها بسیاری از مشاغل غیررسمی به ویژه در بخش خدمات آسیب‌های جدی دیده اند.


تجربه کشور‌های موفق دنیا نشان می‌دهد که دولت‌ها در مواجهه با شوک نخست حمله کرونا، سیاست‌های پولی انبساطی و تسهیلات مالی را به اجرا گذارده اند، اما برای صیانت از بنگاه‌های اقتصادی و اشتغال به سمت واکسینه کردن شهروندان و البته صاحبان کسب وکار‌ها و شاغلان رفته و موفق شده اند اقتصاد را از گرفتارماندن در باتلاق ناشی از شوک‌های بعدی کرونا نجات دهند.


آنچه درباره سیاست ها، جهت گیری‌ها و برنامه‌های دولت پیشین در زمینه کنترل ویروس کرونا و افزایش تاب آوری اقتصاد به دست آمده است، اکنون به عنوان تجربه‌ای پیش روی دولت جدید قرار دارد و انتظار می‌رود به جای گام نهادن در مسیر گذشته، هرچه سریع‌تر اقتصاد ایران و بازار کار در برابر کرونا واکسینه شود. از سوی دیگر شیوع کرونا ماهیت بسیاری از کسب وکار‌ها را تغییر داده است و انتظار می‌رود اقتصاد پساکرونا با گذشته تفاوت جدی داشته باشد که نشانه‌هایی از این تغییر را می‌توان دست کم در افزایش کسب وکار‌های آنلاین و افزایش سرمایه گذاری‌های خرد مشاهده کرد.


از این نظر انتظار می‌رود وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای صیانت از بازار کار و سرپانگه‌داشتن کسب وکار‌ها از امواج احتمالی کرونا در آینده، بسته‌ای جامع و کم هزینه برای دولت و پرفایده برای اقتصاد و نیروی کار و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی آماده کند که شاه بیت این بسته نجات می‌تواند کمک به تسریع در واکسیناسیون عمومی و کنترل شیوع ویروس کرونا باشد. دل بستن به حمایت‌های مالی و پولی و کمک‌های یارانه‌ای در وضعیتی که دولت در ترازکردن دخل وخرج خود مانده است و از سوی دیگر کسب وکار‌ها هم آسیب جدی دیده اند، راهگشا نیست.

 

چاره این است که مسیر کسب وکار‌ها هموار و راه برای فعالیت‌های اقتصادی با تسریع در واکسیناسیون باز شود. در این صورت برنامه‌های حمایتی و یارانه‌ای دولت می‌تواند به صورت هدفمند مشمول بخش کمتری از کسب وکار‌ها شود و آن‌ها را برای نجات و بازگشت به چرخه فعالیت امیدوارتر کند. اکنون که روند واکسیناسیون سرعت گرفته است، می‌توان انتظار داشت که به تدریج کسب وکار‌ها رونق گیرند و اشتغال روند پایداری را تجربه و دولت هم مسیر اصلاحات اقتصادی پساکرونا را دنبال کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->