جشنواره گل در مشهد کجا برگزار می‌شود؟ + فیلم توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز!
سرخط خبرها

بهره‌گیری از ظرفیت محلات به‌منظور ارتقای کیفیت زندگی | ۴۹ محله مشهد، حاشیه‌نشین است

  • کد خبر: ۸۰۲۸۵
  • ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۱
بهره‌گیری از ظرفیت محلات به‌منظور ارتقای کیفیت زندگی | ۴۹ محله مشهد، حاشیه‌نشین است
نایب رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای شهر مشهدمقدس گفت: با تخصیص اعتبار ۱۰ میلیاردتومانی برای محلات حاشیه شهر، به‌دنبال ارتقاء کیفیت زندگی در سطح این محلات و افزایش تعلق خاطر ساکنان با بهره‌گیری از ظرفیت آن‌ها هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، سید حسین علوی‌مقدم با اشاره به مصوبه شورای شهر مبنی بر اختصاص ۱۰ میلیاردتومان اعتبار به محلات هدف بازآفرینی و حاشیه شهر، اظهارکرد: در شرایط فعلی ۶۹ محله از ۱۷۰ محله شهر مشهد جزو محلات هدف بازآفرینی است که از این تعداد، ۴۹ محله در حاشیه شهر مشهد واقع شده و مابقی محلات شامل بافت‌های فرسوده و تاریخی شهر است.

علوی‌مقدم تاکید کرد: ۵۲ محله در شهر مشهد تحت پوشش دفاتر تسهیلگری هستند؛ مجموعه‌ای که با بهره گیری از ظرفیت‌های تخصصی در حوزه اجتماعی، اقتصادی و شهرسازی، به‌دنبال شناسایی مشکلات و ظرفیت‌های بالقوه محلات و تهیه برنامه توسعه‌محله با مشارکت تمامی دستگاه متولی است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۷ سند توسعه محله با مشارکت شهروندان و بررسی و تصویب شده است، گفت: یکی از اهداف اصلی کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر، بهبود و اصلاح فرآیند‌های موجود، در راستای تسریع در روند تهیه و تصویب این طرح‌ها و پیگیری برای اجرای سریع پروژه‌های مطرح در سطح محلات است.

عضو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: تهیه اسناد و برنامه‌های مختلف، بدون وجود ظرفیت‌های اجرایی، باعث بی‌اعتمادی بیشتر ساکنان این محلات خواهد شد.

وی افزود: پروژه‌های اولویت‌دار در سند توسعه محله، اولویت شورای ششم برای تخصیص بودجه در محلات هدف بازآفرینی است؛ به‌نحوی که در فرآیند تهیه این طرح، تمامی ذی‌نفعان و ذی‌نفوذان مشارکت داشته باشند.

علوی مقدم با بیان اینکه شورای شهر مشهد با تخصیص اعتبار ۱۰ میلیاردتومانی برای محلات حاشیه شهر، به‌دنبال تغییر رویکرد توزیع بودجه از منطقه‌محوری به سمت محلات هستیم، گفت: نحوه تخصیص این اعتبار با مشارکت ساکنان، شورا‌های اجتماعی محلات، مساجد و ... و با استفاده از ظرفیت تخصصی دفاتر توسعه محله خواهد بود.

وی تصریح کرد: مهمترین موضوع در خصوص محلات کم‌برخوردار مشهد، تغییر نگاه و رویکرد نسبت به این محلات است.

علوی مقدم با بیان اینکه آنچه تاکنون بر آن تاکید شده رویکرد نیازمبنا با تاکید بر مسائل و مشکلات محلات بوده است، افزود: این نگاه باعث شده تا به ظرفیت‌ها و دارایی‌های این محلات توجه نشود.

نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد بیان کرد: آنچه در این سال‌ها در خصوص محلات کم‌برخوردار مشهد شاهد بودیم، غالبا انبوهی از وعده‌ها و شعار‌ها بوده که کمتر تحقق پیدا کرده است؛ در مواردی هم که اقداماتی انجام شده، نگاه غالب به این پهنه‌ها، نگاه از بالا به پایین بوده و از ظرفیت محله استفاده نشده است.

علوی‌مقدم گفت: همین رویکرد سبب شده که بسیاری از این اقدامات نه تنها باعث بهبود شرایط نشود بلکه نارضایتی‌هایی را در حوزه‌های دیگر به‌وجود آورده است.

وی ادامه داد: هدف اصلی از تخصیص و توزیع عادلانه بودجه و خدمات در محلات هدف بازآفرینی و مناطق حاشیه شهر، ارتقاء کیفیت زندگی در سطح این محلات و افزایش تعلق خاطر ساکنان آن است که انجام این موضوع تنها از طریق شهرداری امکانپذیر نبوده و نیاز تعامل تمامی دستگاه‌های متولی در این حوزه است.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه به لحاظ قانونی، بستر‌های لازم برای یکپارچه‌سازی و توزیع عدالت‌محور بودجه و خدمات در سطح ملی، استانی، شهرستان و محلی در غالب ستاد‌های بازآفرینی با حضور ۲۹ دستگاه متولی دیده شده است، گفت: این مهم، ظرفیتی است که درصورت استفاده مناسب از آن می‌توان بخش قابل توجهی از موضوعات مربوط به محلات کم‌برخوردار و حاشیه‌شهر مشهد را حل کرد.

علوی‌مقدم بیان کرد: یکی از اولویت‌های اصلی شورا و کمیسیون حاشیه‌شهر، افزایش تعامل بین دستگاهی برای حل مشکلات و مسائل محلات هدف بازآفرینی است.

منبع:پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->