یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌ها با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی بهره‌گیری از اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه نتایج کنکور دانشگاه‌های افسری ارتش اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گذر موج بارشی از کشور در ۲ روز آینده
سرخط خبرها

آیا دز سوم واکسن کرونا حتما باید تزریق شود؟

  • کد خبر: ۸۰۶۶۷
  • ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸
آیا دز سوم واکسن کرونا حتما باید تزریق شود؟
خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با اشاره به نتایج یک پژوهش جدید از مخالفت دانشمندان برای تزریق دز سوم واکسن کووید-۱۹ خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از دانشمندان سراسر جهان نتایج پژوهش خود را که بتازگی در نشریه پزشکی لنست منتشر شده، اعلام کرده اند و براساس آن واکسن کووید-۱۹ آنقدر خوب عمل می‌کند که بیشتر مردم هنوز به دز تقویتی احتیاج ندارند.

این گروه از پژوهشگران که در میان آن‌ها دو تن از کارشناسان "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) هم حضور داشتند، ارزیابی‌های خود را بر اساس طیف وسیعی از مطالعات مشاهده‌ای در دنیای واقعی و همچنین داده‌های آزمایشات بالینی پیش از تایید واکسن‌ها انجام داده اند.

نویسندگان این پژوهش معتقد هستند که هیچیک از مطالعات، حاکی از پایین آمدن ایمنی بدن در برابر بیماری‌های شدید با گذشت زمان نیست. آن‌ها تاکید کردند که اگر دز‌های تقویتی خیلی زودتر از موعد و به صورت بسیار گسترده ارائه شوند، ممکن است عوارض جانبی در پی داشته باشند.

نتایج این پژوهش در حالی منتشر می‌شود که اکثر کشور‌ها با دارا بودن منابع فراوان واکسن به دنبال تزریق دز تقویتی واکسن هستند تا بدین ترتیب گسترش سویه بسیار مسری دلتا را متوقف کنند. ایالات متحده در نظر دارد از تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) تزریق دز‌های تقویتی را آغاز کند، اگرچه این طرح هنوز به امضای سازمان غذا و دارو و "مرکز کنترل و پیشگیری بیماری" (CDC) نرسیده است.

از جمله دو دانشمند سازمان غذا و داروی آمریکا که در این پژوهش دخیل بوده اند، «ماریون گروبر» مسئول دفتر تحقیق و بررسی واکسن‌های این نهاد و معاون وی «فیلیپ کراوس» هستند. هر دو آن‌ها گفته اند که اواخر امسال از سمت خود کناره گیری می‌کنند. گروبر و کراوس از جمله کسانی هستند که سال گذشته در برابر فشار دولت «دونالد ترامپ» برای تسریع در روند مجوز واکسن‌های کووید-۱۹ مقاومت و مخالفت کردند.

از جمله دیگر مخالفان سرسخت تزریق دز‌های تقویتی "سازمان جهانی بهداشت" (WHO) است که استدلال می‌کند کشور‌ها باید به جای تزریق دز‌های تقویتی، واکسن مازاد خود را به کشور‌های فقیر بدهند.

این پژوهش همچنین نتیجه گیری می‌کند که چنانچه در نهایت مشخص شود تزریق دز سوم خطر میان مدت بیماری‌های جدی را کاهش می‌دهد، منابع کنونی واکسن بهتر است در کشور‌های فقیر که جمعیت واکسینه نشده قابل توجهی هم دارند، مورد استفاده قرار گیرد تا جان افراد بیشتری را نجات دهد.

در مطالعات مشاهده‌ای انجام شده تا کنون، واکسیناسیون کووید-۱۹ به طور متوسط تا ۹۵ درصد بدن را در برابر ابتلای شدید، از جمله در برابر سویه‌های بسیار مسری تری همچون دلتا مصون می‌دارد و بیش از ۸۰ درصد در جلوگیری از ابتلا به هرگونه عفونت دیگر ناشی از سویه مختلف موثر است.

این مطالعه درنهایت خاطرنشان می‌کند که حتی در کشور‌های با نرخ بالای واکسیناسیون، این افراد واکسینه نشده هستند که عامل انتقال ویروس می‌باشند و بیشترین خطر ابتلا به بیماری را دارند، نه کسانی که هر دو دز واکسن خود را دریافت کرده اند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->