جزئیات قانون «افزایش سن بازنشستگی» اعلام شد | سنوات بیمه‌پردازی هر بیمه‌شده چند ماه افزایش می‌یابد؟ پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد برقرار است (۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۶۷۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامتی در نوروز ۱۴۰۴ برای خراسان رضوی پیش‌بینی شده است توزیع شیر در مدارس مشهد به آخر خط رسید آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا دز سوم واکسن کرونا حتما باید تزریق شود؟

  • کد خبر: ۸۰۶۶۷
  • ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸
آیا دز سوم واکسن کرونا حتما باید تزریق شود؟
خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با اشاره به نتایج یک پژوهش جدید از مخالفت دانشمندان برای تزریق دز سوم واکسن کووید-۱۹ خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از دانشمندان سراسر جهان نتایج پژوهش خود را که بتازگی در نشریه پزشکی لنست منتشر شده، اعلام کرده اند و براساس آن واکسن کووید-۱۹ آنقدر خوب عمل می‌کند که بیشتر مردم هنوز به دز تقویتی احتیاج ندارند.

این گروه از پژوهشگران که در میان آن‌ها دو تن از کارشناسان "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) هم حضور داشتند، ارزیابی‌های خود را بر اساس طیف وسیعی از مطالعات مشاهده‌ای در دنیای واقعی و همچنین داده‌های آزمایشات بالینی پیش از تایید واکسن‌ها انجام داده اند.

نویسندگان این پژوهش معتقد هستند که هیچیک از مطالعات، حاکی از پایین آمدن ایمنی بدن در برابر بیماری‌های شدید با گذشت زمان نیست. آن‌ها تاکید کردند که اگر دز‌های تقویتی خیلی زودتر از موعد و به صورت بسیار گسترده ارائه شوند، ممکن است عوارض جانبی در پی داشته باشند.

نتایج این پژوهش در حالی منتشر می‌شود که اکثر کشور‌ها با دارا بودن منابع فراوان واکسن به دنبال تزریق دز تقویتی واکسن هستند تا بدین ترتیب گسترش سویه بسیار مسری دلتا را متوقف کنند. ایالات متحده در نظر دارد از تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) تزریق دز‌های تقویتی را آغاز کند، اگرچه این طرح هنوز به امضای سازمان غذا و دارو و "مرکز کنترل و پیشگیری بیماری" (CDC) نرسیده است.

از جمله دو دانشمند سازمان غذا و داروی آمریکا که در این پژوهش دخیل بوده اند، «ماریون گروبر» مسئول دفتر تحقیق و بررسی واکسن‌های این نهاد و معاون وی «فیلیپ کراوس» هستند. هر دو آن‌ها گفته اند که اواخر امسال از سمت خود کناره گیری می‌کنند. گروبر و کراوس از جمله کسانی هستند که سال گذشته در برابر فشار دولت «دونالد ترامپ» برای تسریع در روند مجوز واکسن‌های کووید-۱۹ مقاومت و مخالفت کردند.

از جمله دیگر مخالفان سرسخت تزریق دز‌های تقویتی "سازمان جهانی بهداشت" (WHO) است که استدلال می‌کند کشور‌ها باید به جای تزریق دز‌های تقویتی، واکسن مازاد خود را به کشور‌های فقیر بدهند.

این پژوهش همچنین نتیجه گیری می‌کند که چنانچه در نهایت مشخص شود تزریق دز سوم خطر میان مدت بیماری‌های جدی را کاهش می‌دهد، منابع کنونی واکسن بهتر است در کشور‌های فقیر که جمعیت واکسینه نشده قابل توجهی هم دارند، مورد استفاده قرار گیرد تا جان افراد بیشتری را نجات دهد.

در مطالعات مشاهده‌ای انجام شده تا کنون، واکسیناسیون کووید-۱۹ به طور متوسط تا ۹۵ درصد بدن را در برابر ابتلای شدید، از جمله در برابر سویه‌های بسیار مسری تری همچون دلتا مصون می‌دارد و بیش از ۸۰ درصد در جلوگیری از ابتلا به هرگونه عفونت دیگر ناشی از سویه مختلف موثر است.

این مطالعه درنهایت خاطرنشان می‌کند که حتی در کشور‌های با نرخ بالای واکسیناسیون، این افراد واکسینه نشده هستند که عامل انتقال ویروس می‌باشند و بیشترین خطر ابتلا به بیماری را دارند، نه کسانی که هر دو دز واکسن خود را دریافت کرده اند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->