به گزارش شهرآرانیوز؛ ارتفاعات شمالی مشهد به نام رشته کوههای هزار مسجد از آن دست منابع آبی طبیعی به شمار میرود که در سالهای اخیر توجه کارشناسان و مسئولان را برای اجرای طرحهای تامین آب کلان شهر مشهد به خود جلب کرده است.
وجود منابع آبی مطلوب و پایدار، این رشته کوهها را تبدیل به منابع آبی مناسبی برای تامین بخشی از آب مشهد کرده است و البته پیش از این موضوع انتقال آب از سد دوستی به مشهد هم اجرایی و موضوع انتقال آب از خلیجفارس و دریای عمان هم در دست اجرا بوده است. اکنون رئیس گروه مطالعات طرحهای سد و شبکه شرکت آب منطقهای خراسانرضوی هم از اجرایی شدن انتقال آب از کوههای هزار مسجد به مشهد خبر داده است.
اکبر شهابی با اشاره آغاز عملیات اجرایی مرحله نخست طرح انتقال آب از کوههای هزارمسجد به مشهد، اظهار کرد: بر اساس طرح یاد شده، قرار است آب از طریق سدهای قره تیکان و چهچهه با اجرای ۱۲۰ کیلومتر خط انتقال به مشهد منتقل شود.
رئیس گروه مطالعات طرحهای سد و شبکه شرکت آب منطقهای خراسانرضوی با اشاره به برگزاری نشست مجازی بررسی ابعاد طرح انتقال آب از هزار مسجد گفت: سابقه مطالعات طرح انتقال آب از رشته کوههای هزار مسجد به مشهد به ۱۵ تا ۲۰ سال قبل بازمیگردد.
وی ادامه داد: مطالعات طرح در سال ۹۲ توسط شرکت مشاور «مهاب قدس» انجام و منجر به مصوباتی در سال ۹۶ شد و در سالهای ۹۸ و ۹۹ مطالعات بازنگری خط قبلی انجام و مسیر جدیدی برای خط انتقال با عوارض کمتر زیست محیطی، فنی و اقتصادی، استخراج شد.
شهابی گفت: شرکت آب منطقهای خراسانرضوی در اجرای خط انتقال آب از سد ابیورد تا سد قره تیکان ورود نکرده است و این اقدامات از طریق شرکت سرمایهگذاری مشترک بین شرکتهای آب و فاضلاب مشهد و آب منطقهای خراسان صورت میگیرد.
مشاور فنی شرکت مهار آب نیز در اینباره گفت: خط انتقال آب از کوههای هزارمسجد به مشهد دارای ۲ بخش قره تیکان- چهچهه و ابیورد به کلات است که درمورد بخش اول تخصیص اعتبار و مجوزها گرفته شده و اعتبارات و مجوزهای بخش دوم شامل ابیورد به کلات نیز در حال انجام است.
حامد مقدس با اشاره به اینکه با اجرای طرح انتقال آب شرب از قره تیکان - چهچهه به مشهد، پنج میلیون مترمکعب آن به بخش شرب تخصیص خواهد یافت، افزود: منطقه قرهتیکان- چهچهه از نظر بافت و تراکم جمعیتی تفاوت زیادی با منطقه
ابیورد - کلات دارد و طبیعتا مسائل زیست محیطی کمتری گریبانگیر پروژه است.