برنامه آمریکا برای ساخت ۲۰ پایگاه نظامی جدید در اراضی اشغالی محمدبن‌سلمان: رهبری عربستان مصمم به توسعه روابط با ایران در همه عرصه‌هاست + فیلم اعتراف روزنامه عبری: حمله موشکی ایران طرح تخلیه پایگاه‌های نظامی اطراف مناطق مسکونی را تقویت کرد رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مخالف شروع سخت‌گیری‌های اجتماعی هستیم | موشک جواب موشک خواهد بود شمار قربانیان سیل مرگبار تگزاس به ۱۱۰ تن رسید (۱۸ تیر ۱۴۰۴) قطع برق بیمارستان دولتی غزه وزرای امور خارجه ایران و عربستان در جده دیدار کردند (۱۸ تیر ۱۴۰۴) فارن پالیسی: آمریکا قابل اعتماد نیست دوره خدمت و عضویت ۶ تن فقها و حقوقدانان شورای نگهبان به پایان می‌رسد | احکام جدید یا ابقای اعضا در دستور کار خواهد بود؟ ترامپ بریکس را تهدید کرد | به زودی تعرفه ۱۰ درصدی اجرا می‌شود نتانیاهو پس از دیدار با ترامپ: درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم نشست ترامپ و نتانیاهو بدون هیچ بیانیه‌ای پایان یافت نتانیاهو: مصمم به از بین بردن قابلیت‌های نظامی و اداری حماس هستم سفارت چین: به ایران موشک ندادیم شیخ نعیم قاسم: ایران از عملیات طوفان الاقصی اطلاع نداشت | حزب الله گزینه ای به نام تسلیم و سازش نمی‌شناسد عراقچی «ترامپ» را به چالش کشید: آیا آمریکا می تواند صلح هم برقرار کند؟ ترکیه برای کریدور رقیب ایران دندان تیز کرد هشدار FATF درباره کوتاهی کشورها در مقابله با تأمین مالی تروریسم دیدارهای دیپلماتیک عراقچی با ولیعهد، وزیر خارجه و وزیر دفاع عربستان (۱۷ تیر ۱۴۰۴) ناگفته‌های سرلشکر رضایی از جنگ ۱۲ روزه: ۸۰ پهپاد صهیونیست‌ها را زدیم و لاشه ۳۲ پهپادشان در اختیارمان است هشدار صریح گروه هکری حنظله: عقب نمی‌نشینیم، افشا می‌کنیم اطلاعیه سپاه پاسداران درباره هلاکت و دستگیری ۶ تروریست در چابهار (۱۷تیر۱۴۰۴) ترامپ: هدف بریکس ضربه به دلار است؛ تعرفه‌ها پس از ماه اوت تمدید نمی‌شود مکرون: در غزه باید آتش بس بی قید و شرط برقرار شود ویتکاف ادعا کرد: دستیابی به توافق آتش‌بس حماس و اسرائیل تا پایان هفته گزارش رسانه عبری از بازسازی دفتر نتانیاهو بعد از حملات موشکی ایران ترامپ: از پوتین خشمگین هستم
سرخط خبرها

همه چیز درباره به حاشیه رانده شدن "ملا عبدالغنی برادر"

  • کد خبر: ۸۱۰۵۶
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۶
همه چیز درباره به حاشیه رانده شدن
ملا عبدالغنی برادر، فردی که آمریکا و متحدانش امید داشتند بتواند صدای میانه‌روی دولت طالبان افغانستان باشد پس از یک تیراندازی در داخل کاخ ریاست جمهوری، به حاشیه رانده شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بلومبرگ گزارش داد که ملا عبدالغنی برادر که گفتگوهای صلح طالبان با آمریکا را برعهده اشت از سوی یکی از رهبران شبکه حقانی اوایل سپتامبر سال جاری میلادی و در پی گفتگو در کاخ ریاست جمهوری در کابل برای تشکیل کابینه، فیزیکی مورد حمله قرار گرفت.

برادر به دنبال یک کابینه جامع شامل اعضا و رهبران غیرطالبان و اقلیت‌های قومی بود که برای جامعه جهانی مورد قبول واقع می‌شود. در یکی از مراحل این جلسه، "خلیل‌الرحمان حقانی" یکی از رهبران شبکه حقانی صندلی‌اش را بلند و به سمت برادر پرتاب کرد.

محافظان هر دو طرف وارد معرکه شده و به سمت یکدیگر تیراندازی کردند که در نتیجه آن تعدادی از آنها زخمی و کشته شدند. ملا برادر در این درگیری زخمی نشد اما از کابل خارج شده و به قندهار رفت که پایگاه طالبان است تا با هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان گفتگو کند.

در انتشار فهرست کابینه دولت طالبان افغانستان هفتم سپتامبر نامی از افراد خارج از حلقه این گروه شبه نظامی نیست. اعضای شبکه حقانی نیز چهار پست دارند و سراج‌الدین حقانی، رهبر این شبکه که در فهرست افراد تحت تعقیب اف.بی.آی است، سرپرست وزارت کشور شده است. برادر نیز به عنوان یکی از دو معاون نخست وزیر معرفی شده بود. طالبان و حقانی در ۲۰۱۶ با یکدیگر ادغام شدند.

افراد مطلع گفته‌اند، رئیس آژانس اطلاعات پاکستان که در جریان جلسه در کاخ ریاست جمهوری در کابل حضور داشت، به جای برادر، از حقانی‌ها دفاع کرد؛ برادر پیش از آنکه دولت ترامپ آزادی وی را برای شرکت در گفتگوهای صلح تسهیل کند به مدت هشت سال در زندانی در پاکستان بود.

فردی کمتر شناخته شده به نام "ملا محمدحسن" به جای ملا برادر به عنوان نخست وزیر انتخاب شد چون روابط بهتری با اسلام‌آباد دارد و تهدیدی علیه شبکه حقانی نیست.

با این حال در طول یک هفته گذشته، اعضای طالبان گزارش‌ها درباره این درگیری را رد کرده‌اند. ملا برادر روز پنجشنبه در تلویزیون ملی افغانستان حاضر شد و با خواندن متنی از روی کاغذ، به شایعات درباره کشته یا زخمی شدنش پایان داد. وی ۱۲ سپتامبر برای استقبال از وزیر خارجه قطر حضور نداشت و نخستین نشست کابینه طالبان افغانستان را نیز از دست داد و در توجیه اینکه چرا نتوانسته در مراسم استقبال از وزیر خارجه قطر باشد، گفت: من از این سفر مطلع نبودم و در جریان حضور این دیپلمات ارشد قطری در سفر بودم و نمی‌توانستم سفرم را کوتاه کنم و به کابل برگردم.

در همین حال، بلال کریمی، سخنگوی طالبان نیز در گفتگویی تلفنی با رویترز گفت: ملا برادر به حاشیه رانده نشده و ما انتظار داریم او به زودی برگردد. هیچ اختلافی بین رهبران طالبان نیست.

اختلافات درونی طالبان نشانه‌ای نگران کننده برای کشورهای غربی است که از این گروه خواسته‌اند سیاست‌های معتدل‌تری از جمله احترام به حقوق زنان را اجرا کنند. چین و پاکستان به ایالات متحده فشار می‌آورند تا منابع مالی افغانستان را آزاد کند چرا که این کشور با تورم سرسام‌آور و بحران اقتصادی رو بروست.

در همین حال انس حقانی، یکی از رهبران اصلی حقانی در توییتر هر گونه اختلاف بین این گروه و طالبان را رد کرده است.

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->