مرتضی اخوان/شهرآرانیوز، هنوز صدای هیاهوی توپ و بلندای گردوخاک در گوشمان است. انگار همین دیروز بود که تیمها به امید فتح جام در زمینهای خاکی ۹۰دقیقه که هیچ، یک عمر دنبال توپ میدویدند! رقابتهای فوتبال خاکی حاشیه شهر کم از یک جامجهانی ندارد، شاید در حدواندازههایی که در کتاب «جامجهانی در جوادیه» داوود امیریان آورده شده است؛ مسابقاتی که چهاردورهای است توسط تربیتبدنی سپاه امامرضا (ع) و با مشارکت نهادهایی، چون آستان قدس رضوی و هیئت فوتبال مشهد در مناطق حاشیه شهر برگزار شده و از دل آن یکدنیا هیجان به جان جوانانی تزریق میشود که از سهم روزگار فقط یک توپ و لگدهای عاشقانه به آن برایشان باقی است.
لیگ فوتبال خاکی مشهد در این ۴ دوره هر سال ارتقا یافته و چه از باب کمی و چه از منظر کیفی، تغییرات مثبتی داشته است؛ تغییراتی که در دل رهگذار این سالها دستخوش فراموشی نشده و بلکه بر هیجانش افزوده شده است. حالا این مسابقات بعد از تعطیلی نگرانکننده دوماهه کرونایی، از سر گرفته شده است. شاید با شمایلی جدید، بازیکنانی تازه و دوستانی که در سوگ همبازیشان بر اثر کرونا گریستند و جای خالیاش روی نیمکت، شاخهگلی گذاشتند.
لیگ چهارم فوتبال خاکی محلات حاشیه شهر مشهد در حالی از ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ کلید خورد که نسبت به دوره قبلی این پیکارها با افزایش ۲۵ درصدی شمار تیمهای شرکت کننده همراه بود. با اعلام چلنگری، مسئول برگزاری این مسابقات، امسال ۶۱ تیم در چهارمین دوره مسابقات لیگ فوتبال خاکی حاشیه شهر حاضرند. این در حالی است که سومین دوره این مسابقات بنا بر اظهارات سرهنگ مشمول، رئیس تربیت بدنی سپاه امام رضا (ع)، با شرکت ۴۵ تیم برگزار شده بود و این نشان از افزایش کمیت تیمهای حاضر در این دوره از مسابقات در قیاس با دوره قبلی است.
جام فوتبال خاکی مشهد امسال در ۴ ناحیه مسلم، حر، میثم و بلال در حال برگزاری است؛ رقابتهایی که انتظار میرفت با عنایت به شروع زودهنگامش از اسفند ۹۹ تا تابستان ۱۴۰۰ به پایان برسد، اما پیکهای پیاپی کرونایی مانع از برگزاری منظم رقابتها شد و هر گاه میرفت تنور مسابقات گرم شود، این بخشنامه یا دستورالعمل جدیدی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا بود که همه چیز را به تعطیلی میکشاند.
با این همه انگیزههایی که برای تیمهای شرکت کننده در این مسابقات در نظر گرفته شده بود، بر بالا رفتن کیفیت آن افزود. چلنگری درباره تعداد تیمهای حاضر در مناطق مختلف گفت: امسال در ناحیه مسلم که همان زمین خاکی گلشهرمان است، ۳۸ تیم در مسابقات شرکت کردند.
در ناحیه حر (خواجه ربیع) ۱۰ تیم، در ناحیه میثم (قلعه ساختمان) ۹ تیم و بالاخره در محله بلال (سه راه فردوسی) ۶ تیم در مسابقات حاضر هستند. پیکارها هنوز در مرحله گروهی است و به زودی با اتمام بازیهای این دور، کار به مرحله حذفی خواهد رسید. وی خاطرنشان کرد: مسابقات از جمعه این هفته دوباره از سر گرفته میشود و انتظار میرود به سرعت مرحله گروهی به پایان برسد. وی یادآور شده است: اگر تعطیلیهای پیاپی کرونایی نبود، باید مسابقات تا تیرماه تمام میشد؛ اما شرایط ویژهای حاکم بود و نمیتوانستیم مسابقات را برگزار کنیم.
۲ عامل انگیزشی ویژه برای تیمهای شرکت کننده در مسابقات فصل جاری لیگ فوتبال خاکی از سوی مسئولان برگزاری در نظر گرفته شده است؛ نخست همان توافق قدیمی است که ۴ تیم راه یافته به نیمه نهایی این مسابقات میتوانند جواز حضور در لیگ دسته دوم فوتبال مشهد را از هیئت فوتبال این شهرستان دریافت کنند و دیگری برگزاری دیدارهای فینال و رده بندی در ورزشگاه شیک و مدرن امام رضا (ع) است.
اتفاقی که سال گذشته برای اولین بار رخ داد و از روز اول بنا بر این مسئله نبود، اما حسرت تیمهایی را به همراه داشت که به نیمه نهایی نرسیده و این فرصت استثنایی را از دست داده بودند. فرصتی که برای جوانان حاشیه شهر که فوتبال خاکی را با عشق و رؤیاهای بزرگ بازی میکنند، میتواند فرصتی طلایی و فراموش نشدنی باشد.
بر اساس اعلام سرهنگ مشمول، رئیس تربیت بدنی سپاه امام رضا (ع)، امسال هم این توافق با مؤسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی صورت گرفته است تا رقابتهای فینال و رده بندی در ورزشگاه امام رضا (ع) انجام شود و این میتواند انگیزه مضاعفی به تیمهای شرکت کننده بدهد تا خود را به این مرحله برسانند. سال گذشته تیمهای شهید عباسی، امید مهاجر و شهید نیازی به ترتیب اول تا سوم شدند و توانستند جشن مدال را در این ورزشگاه برگزار کنند.