رونمایی از «ناخن کشیدن روی صورت شفیع‌الدین» اثر قاسم فتحی، در مشهد نمایشگاه نقاشی خط «حلقه عشاق» به یاد رضا مافی در مشهد پیام وزیر ارشاد به هنرمندان پیشکسوت شاعر پادشاه فصل‌ها، پاییز‌های مشهد را دیده بود درباره جمشید و نادر مشایخی، بازیگر و آهنگ‌ساز ایرانی به بهانه زادروز پدر و پسر هنرمند پرونده «توماج صالحی» مختومه اعلام شد رویکرد اصلی دکه مطبوعات، فروش نشریات و کتاب است انتشار «آتش نهان» آلبوم جدید پرواز همای بازیگران جایگزین سارا و نیکا در سریال پایتخت ۷ معرفی شدند + فیلم و عکس رقابت فیلم سینمایی «احمد» در جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان کانادا ماجرای تغییر ناگهانی سالن اجرای نمایش «خماری» و حواشی آن چیست؟ بازگشت چهره‌ها به چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر درگذشت «سیداحمد مراتب»؛ نخستین ایرانی که بر بام خانه کعبه اذان گفت + فیلم مشهدی‌ها در کمین صید سیمرغ | نگاهی به مهم‌ترین آثاری که شانس حضور در جشنواره فیلم فجر را دارند برنده جایزه گنکور متهم شد | مسئله اقتباس بدون مجوز و نقض محرمانگی پزشکی جشنواره بین‌المللی شعر فجر فراخوان داد + جزئیات بزرگ تر‌ها چطور شاهنامه را به کودکان یاد بدهند؟ ۱۰۵ فیلم، متقاضی حضور در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر شدند
سرخط خبرها

«اتاق فکر کتاب» را اهالی فرهنگ جدی بگیرند

  • کد خبر: ۸۱۳۸۱
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱
  • ۱
«اتاق فکر کتاب» را اهالی فرهنگ جدی بگیرند
سیدهادی فیاضی - مدیرمسئول شهرآرا

پیشنهاد‌های خلاقانه اگر روی کاغذ بمانند و از پوشه‌های کاری و تفاهم نامه‌های مدیران فراتر نروند، فقط در حد یک ایده جالب باقی می‌مانند و با گذشت زمان به فراموشی سپرده می‌شوند. روشن است، برای اینکه یک پیشنهاد سودمند روی کاغذ نماند و اجرایی شود، نخبگان باید درباره اش سخن بگویند و بنویسند، آن را نقد و چکش کاری کنند و مقدمات و بستر عملیاتی شدنش را فراهم آورند.

یکی از این ایده‌های نوآورانه، پیشنهادی بود که چند روز پیش آقای شهردار در دیدار مدیرکل کتابخانه‌های استان بیان کرد. پیشنهاد آقای ارجائی چنین بود: «سامان دهی یک اتاق فکر با موضوع کتاب در شهر مشهد.»

شاید شایسته‌تر و سزاوار بود اهل فرهنگ و رسانه‌هایی که دغدغه کتاب و نشر و سرانه کتاب خوانی دارند، پیشنهاد آقای شهردار را با حسن ظن بیشتری بنگرند و از کنارش به سادگی نگذرند.

اینکه شهردار مشهدالرضا (ع) که سال هاست «پایتخت معنوی ایران» نام گرفته است و در سال ۲۰۱۷ نیز به عنوان «پایتخت فرهنگی جهان اسلام» برگزیده شد، درکنار انبوه کار‌های اجرایی و پروژه‌های کلان فنی و زیرساختی شهر، «مسئله کتاب و کتاب خوانی» را در گوشه ذهنش دارد، اما به اینکه در سطح یک دغدغه ذهنی باقی بماند، بسنده نمی‌کند، بلکه برای آن راهکار ملموس نیز ارائه می‌دهد، اتفاقی است که اهل فرهنگ باید آن را به فال نیک بگیرند.

تازه‌ترین آمار درباره سرانه کتاب خوانی در ایران که خبرگزاری ایسنا به تفکیک استان‌ها منتشر کرده است، نشان می‌دهد که هر ایرانی ۱۵ ساله و بیشتر، روزانه حدود ۱۶دقیقه‌و۳۶ثانیه کتاب (غیردرسی) می‌خواند. برخی می‌گویند حضور در شبکه‌های اجتماعی را نیز باید مطالعه به حساب آورد، اما بسیاری دیگر بر این باورند پرسه زدن در شبکه‌های اجتماعی مجازی که برای وقت گذرانی و سرگرمی غیرهدفمند انجام می‌شود، هرگز مصداق مطالعه و کتاب خوانی نیست.

دراین میان، پیشنهاد‌های گوناگونی برای افزایش سرانه کتاب خوانی در کشورمان ارائه شده است، اما کمتر دیده ایم که یک شهردار دراین باره احساس مسئولیت کند و خواستار راه اندازی کارگروه تخصصی یا اتاق فکر با موضوع «کتاب» در شهر شود.

اکنون یک پیشنهاد تازه پیش روی همه ما خانواده فرهنگ و رسانه و کتاب و نشر قرار دارد؛ پس هر فرد حقیقی یا حقوقی در شهر ما که به هر شکل با موضوع کتاب سروکار دارد، اگر به واقع درباره این مسئله دغدغه دارد و احساس مسئولیت می‌کند، اینک این گوی و این میدان.

شهردار و مدیریت شهری اراده کرده اند شهر امام رضا (ع) در شاخص کتاب و نشر و فرهنگ مطالعه، شهری درخور نام عالم آل محمد (ص) باشد و دراین راستا دست یک یک شهروندان فرهنگ مدار را به گرمی می‌فشارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ساناز
Czechia
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
0
0
کاش شهرداری
به نویسنده ها و شاعران
بها بده.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->