ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد حضور پزشکیان در ستاد قرارگاه مرکزی کربلا (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر امورخارجه آمریکا: اولویت‌مان مقابله با مهاجران است بازجویی از کارکنان دولت آمریکا درباره وفاداری به دونالد ترامپ حکم جدید رئیس جمهور برای محمدجواد ظریف چیست؟ جنجال اتحادیه اروپا با ترامپ بر سر حمایت از اوکراین استاندار خراسان رضوی با معاون وزیر امور خارجه دیدار کرد یک شهروند افغانستانی عامل حمله با چاقو در آلمان بود بیانیه شورای امنیت ترکیه: تجاوزات اسرائیل مانع ثبات در منطقه است حضور استاندار خراسان رضوی در منزل شهید برونسی گروسی: ترامپ خواهان توافق هسته‌ای جدید با ایران است ظریف و وزیر خارجه قطر در داووس دیدار کردند زلنسکی با رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کرد پیام تسلیت رئیس‌جمهور به اردوغان و ابراز همدردی با دولت و ملت ترکیه پزشکیان: دشمنان خواب مشکل‌آفرینی در ایران را به گور خواهند بر‌د
سرخط خبرها

تحقق «ما می‌توانیم» در تسریع روند واکسیناسیون

  • کد خبر: ۸۱۳۹۹
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۹
تحقق «ما می‌توانیم» در تسریع روند واکسیناسیون
چرا نباید مسائل کشور را به «اف‌ای تی اف» و برجام گره زد؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از انتقاداتی که در ماه‌های آخر دولت دوازدهم، همواره ازسوی افکار عمومی در شرایط کرونایی مطرح می‌شد، روند کند واکسیناسیون در کشور بود. اما در پاسخ به این انتقادات و مطالبه مردمی برای تهیه واکسن، دولتمردان وقت، بهانه‌های مختلفی را مطرح می‌کردند. بر همین اساس، علی ربیعی، سخنگوی دولت سابق، در یکی از نشست‌های خبری اش در پاسخ به چرایی تأمین نشدن واکسن، از تأثیرات نپیوستن به «اف‌ای تی اف» برای خرید واکسن سخن گفت و اینکه امکان انتقال پول برای خرید واکسن، موانعی ایجاد کرده است.
با آغاز به کار دولت سیزدهم، یکی از وعده‌های آیت ا... سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس دولت، تهیه واکسن معتبر و انجام پرسرعت و گسترده واکسیناسیون مردم برای مقابله با کرونا بود.

با توجه به اینکه در گذشته گفته شده بود تحریم‌ها و تصویب نشدن لوایح اف‌ای تی اف، مانع جدی برای خرید واکسن است، برخی تحقق چنین وعده‌ای ازسوی رئیس دولت سیزدهم را غیرعملی می‌دانستند. با همه این مسائل، با روی کار آمدن دولت و تشکیل کابینه مدنظر رئیس جمهور، بی آنکه در سرنوشت لوایح اف‌ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام تغییری ایجاد شود، روزانه اخبار بسیار خوبی درباره ورود پرتعداد واکسن به کشور به گوش رسید و مردم هر روز شاهد فرود هواپیما‌های حامل واکسن به کشور بودند.

تسریع واردات واکسن به کشور موجب شد تزریق واکسن به مردم هم سرعت بگیرد و مراکز بیشتری برای تزریق واکسن راه اندازی شود، حتی فعالیت برخی مراکز شبانه روزی شد. به این ترتیب مشخص شد موضوع اف‌ای تی اف و تحریم‌ها تأثیری در تأمین واکسن کشور نداشته است و دولت توانسته با تعامل و مذاکره با کشور‌های تولید کننده واکسن، گام بزرگی برای تأمین واکسن کشور بردارد.

در همین راستا، به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس جمهور دیروز در دیدار جمعی از فرزندان و خانواده شهدا با تأکید بر اینکه اگر بر توان داخلی تکیه کنیم، انجام خیلی از کار‌ها ممکن خواهد شد، گفت: متأسفانه شاهد بودیم که بعضی‌ها واردات واکسن یا حتی پیوستن کشور به سازمان شانگ‌های را متوقف بر پذیرش اف‌ای تی اف کرده بودند و حتی در جلسات رسمی نیز بر موضع خود پافشاری می‌کردند.

آیت ا... سیدابراهیم رئیسی تصریح کرد: در فاصله کوتاه سپری شده از دولت سیزدهم اتفاق خاصی نیفتاده است که باعث افزایش واردات واکسن یا پذیرش عضویت کشورمان در سازمان شانگ‌های بشود، الا اینکه کشور‌های همسایه و دوست ما دیدند که دیگر توجه ما صرفا به غرب نیست و ارتباط با همسایگان و کشور‌های منطقه، اولویت سیاست خارجی ایران شده است. عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی، به «برنا» گفت: آقای رئیسی توانست با خیلی از رؤسای جمهور کشور‌هایی که واکسن کرونا در اختیار داشتند، گفتگو و موانع را برطرف کند و امروز در ارتباط با این بیماری جدی، تحولی به وجود آمده که آثارش برای جامعه ما بسیار مثبت است. در این راستا برخی برای اینکه تأثیر تلاش و برخورد صادقانه را به حاشیه برانند، حرف‌هایی می‌زنند که اگر واقعا چنین چیزی توسط دولت قبل می‌توانست انجام بگیرد، خیلی زودتر از این باید انجام می‌گرفت.

سؤال اساسی از دولتمردان سابق

حال این سؤال مطرح است که اگر تصویب نشدن اف‌ای تی اف برای خرید واکسن مشکل ایجاد کرده بود، چگونه است که دولت سیزدهم توانسته بدون تصویب این لوایح، این چنین با سرعت واکسن به کشور وارد کند؟ حجت الاسلام احمدحسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با اشاره به واردات حجم انبوهی از واکسن کرونا به «فارس» گفت: متأسفانه برخی مدیران دولت سابق، واردات واکسن را به اف‌ای تی اف و مبادلات بانکی گره می‌زدند که با واردات حجم زیادی واکسن در دولت آیت ا... رئیسی این خلاف گویی آنان کاملا روشن شد و واکسینه کردن مردم سرعت گرفته و روسیاهی برای غرب گرا‌ها مانده است.

ضمن اینکه محدودیت‌های سنی تزریق واکسن هم در اکثر استان‌ها برداشته شده است. نماینده همدان در مجلس ادامه داد: تاکنون بیش از ۹۰ هزار ایرانی، جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند، در حالی که مقصران اصلی و القاکنندگان این موضوع که واکسن باید از طریق پیوستن ایران به اف‌ای تی اف و با همراهی کشور‌های غربی وارد شود، باید توسط دستگاه قضا محاکمه شوند.

علی حدادی، نماینده مجلس، نیز در توئیتی دراین باره نوشت: «واردات ‎واکسن در حالی سرعت قابل توجه گرفته است که نه مذاکره‌ای به نتیجه رسیده، نه تحریمی برداشته شده و نه ایران اف‌ای تی اف را پذیرفته! بهانه‌های واهی که هشت سال برای توجیه کاستی‌ها و ترک فعل‌ها مطرح می‌شد؛ ولی اکنون مشخص شده مشکل اصلی در داخل بود نه خارج مرزها!».

به نظر می‌رسد که توفیق نیافتن دولت دوازدهم در مقایسه با دولت سیزدهم را نه فقط در موضوع تهیه واکسن، بلکه درباره مشکلات اقتصادی، نیز باید در تفاوت اولویت‌های آن‌ها و گره نزدن مسائل کشور به دیگر موضوعات جست وجو کرد؛ موضوعی که «فایننشال تایمز» نیز به آن اشاره کرده است. این روزنامه با انتشار گزارشی درباره اولویت دولت آیت ا... رئیسی در هفته‌های نخست خود نوشت که اولویت رئیس جمهوری جدید ایران، برخلاف رئیس جمهور گذشته، به جای احیای برجام، تأمین واکسن و واکسیناسیون سریع مردم ایران است.

رئیس جمهور، اقتصاد ایران را از گروگان اروپا خارج می‌کند

عباس مقتدایی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با «برنا» درباره عضویت رسمی ایران در پیمان شانگ‌های و تغییر رویکرد در سیاست خارجی دولت سیزدهم در مقایسه با دولت‌های یازدهم و دوازدهم در راستای توجه به همسایگان به جای آمریکا و اروپا گفت: بار‌ها اعلام کرده ایم که تمایل به همکاری با همه کشور‌های دوست را داریم، اما واقعیت امر این است که ارتباطات ما در سال‌های گذشته هر قدر به سمت تعامل با اروپا پیش رفت، بخشی از اقتصاد ایران به دلیل بدعهدی آن‌ها به گروگان گرفته شد.

آقای رئیسی با حضور در پیمان شانگ‌های و جلسه مرتبط با آن، اقتصاد ایران را از گروگان اروپا خارج می‌کند و به نظر می‌رسد ما می‌توانیم سطح بالاتری از مراودات را حتی با اروپایی‌ها داشته باشیم، مشروط بر اینکه اقتصاد ایران را به اروپا گره نزنیم و بدانیم آمریکایی‌ها به دنبال تقویت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی ایران نیستند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->