پایانه چند منظوره غرب، پروژه‌ای ملی در مشهد بازدید شهردار مشهد از پروژه‌های مدیریت پسماند و جاده‌های مواصلاتی میامی (۶ آذر ۱۴۰۳) درباره یکی از قدیمی‌ترین روستا‌های غرب مشهد | روایتگری تاریخ در قلعه اربابی «امامیه» نحوه ثبت‌نام بانوان مشهدی برای آزمون استخدام آتش‌نشان چگونه است؟ + لینک سایت پارکینگ طبقاتی «توحید» میدان شهدا، گامی اساسی در مسیر مدیریت ترافیک و هوشمندسازی خدمات شهری مشهد رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در جمع فعالان فرهنگی حاشیه شهر: نسبت به ایجاد امیدآفرینی مسئول هستیم «پارکینگ طبقاتی توحید» مشهد پس از سال‌ها انتظار، فردا افتتاح می‌شود + فیلم هوای کلانشهر مشهد برای دهمین روز پیاپی، در وضعیت «هشدار» قرار دارد (۶ آذر ۱۴۰۳) کوچه چهنو مشهد، راه‌آبِ کهنِ شهر که قدمتش به قبل دوره قاجار می‌رسد اختصاص ۷۰ هکتار زمین رهاشده برای محرومیت‌زدایی در منطقه ۴ شهرداری مشهد ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی در آبان ۱۴۰۳ حاجی‌بگلو: ورود تفکر جهادی و بسیجی به هر عرصه‌ای، رفع گره‌ها و پیشرفت حتمی را به دنبال دارد شهروند خبرنگار | طلوع خورشید در شهرک مهرگان مشهد تأکید شهردار مشهد بر همکاری همه‌جانبه شهرداری با سازمان بسیج شهرداری مشهد + فیلم مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی منصوب شد (۵ آذر ۱۴۰۳) خدمت بهتر با سیره و اخلاص بسیجی ثبت‌نام اعتکاف ماه رجب در حرم امام‌رضا(ع) آغاز شد (۵ آذر ۱۴۰۳) + لینک شهردار مشهد مقدس: پایه اصلی قوت و قدرت دفاعی کشور‌های اسلامی بسیج است نقش کلیدی مساجد در توسعه و مدیریت شهری همیاری خیران شهریار برای سازندگی در مشهد
سرخط خبرها

مدارس استثنایی در مسیر مناسب‌سازی

  • کد خبر: ۸۱۴۵
  • ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۱
مدارس استثنایی در مسیر مناسب‌سازی
رئیس جدید آموزش‌وپرورش استثنایی کشور از اقدامات مدیریت‌شهری مشهد برای توان‌یابان قدردانی کرد

علیرضا ظهیری - «مشهد، شهر دوستدار معلول»؛ این شعار یکی از اهداف شورای پنجم شهر مشهد در راستای مناسب‌سازی شهری برای فعالیت‌های اجتماعی معلولان است و در این‌باره اعضای پارلمان شهری نیز مصوبات مختلفی را به مرحله تصویب رسانده‌اند. رایگان کردن استفاده معلولان با درجه معلولیت شدید و خیلی شدید از وسایل حمل‌ونقل عمومی به تعداد ۶۰ سفر در ماه برای هر فرد معلول و ارائه خدمات رایگان سرویس مدارس برای معلولان نیازمند ازجمله مصوباتی بود که در روز‌های آخر مهرماه امسال از سوی شورای شهر مصوب، و تصویب آن‌ها سبب شد تا حتی معاون وزیر آموزش‌وپرورش و رئیس جدید آموزش‌وپرورش استثنایی کشور هم در خلال سفر اخیر خود به مشهد به آن اشاره کند. سیدجواد حسینی در حاشیه نشست بررسی جامعه‌شناختی بحران آموزش‌وپرورش در ایران در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه خوشبختانه در مشهد با همراهی شورای اسلامی شهر نه درباره سرویس مدارس معلولان و نه از نظر اعتباری مشکلی وجود ندارد، ابراز خرسندی کرد: در ۶ سال اخیر سرویس مدارس ویژه دانش‌آموزان معلول ۴۲ برابر شده است. وی با اشاره به وجود ۱۶۰۰ مدرسه استثنایی در کشور، افزود: رویکرد آموزش‌وپرورش این است که دانش‌آموزان معلول در کنار دانش‌آموزان عادی و در مدارس آن‌ها درس بخوانند و از همین رو ۱۲ هزار مدرسه در کشور پذیرای دانش‌آموزان معلول جسمی-حرکتی، ناشنوا و نابینا هستند. معاون وزیر و رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی کشور با تأکید بر اینکه مناسب‌سازی مدارس پذیرا در دستورکار آموزش‌وپرورش است، ادامه داد: به‌طور قطع مدرسه‌ای که دانش‌آموز معلولی را ثبت‌نام می‌کند، باید مناسب‌سازی لازم فضایی هم داشته باشد که این مهم در دستورکار ما نیز قرار دارد. حسینی در این نشست با تأکید بر اینکه بار سنگین آموزش و آموزش‌زدگی در مدارس کشور، کمر نظام تعلیم و تربیت را خم کرده است، اظهار کرد: یک دانش‌آموز از ابتدای ورود به مدرسه تا سال دوازدهم ۱۲ هزار و ۹۰۰ ساعت آموزش می‌بیند؛ درحالی‌که میانگین جهانی ساعات آموزشی تنها ۸ هزار ساعت است. وی با تأکید بر اینکه آموزش‌زدگی در آموزش‌وپرورش سبب شده تا خلاقیت از این نهاد گرفته شود، تصریح کرد: برای رهایی از وضعیت فعلی تعلیم و تربیت در کشور باید از آموزش‌زدگی خارج شویم و ساعات آموزشی را کاهش دهیم. همچنین نظام ارزشیابی تعلیم و تربیت هم نباید صرفا مسائل آموزشی باشد و از طرفی هم باید کاهش بخش‌نامه داشته باشیم. معاون وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر اینکه یکی از کارکرد‌های آموزش‌وپرورش باید تلاش برای کاهش فاصله طبقاتی باشد، ادامه داد: متأسفانه وضعیت فعلی نظام آموزش‌وپرورش در کشور نه‌تن‌ها فاصله طبقاتی را در مدارس تثبیت می‌کند، بلکه این وضعیت را تشدید می‌کند و حتی به آن مشروعیت می‌بخشد.
وی با بیان اینکه متأسفانه ۹۰ درصد مدارس کشور مدارس معمولی و فقط ۱۰ درصد مدارس خاص هستند، افزود: این وضعیت، تعادل‌بخشی مدرسه‌ای را به مخاطره انداخته و از طرفی نظام بودجه‌ریزی در آموزش‌وپرورش هم به گونه‌ای است که معلمی که برای دانش‌آموزان عشایر، روستایی یا محروم تدریس می‌کند، با معلمی که در تهران است، تفاوت حقوقی ندارد و این وضعیت باید اصلاح
شود. وی افزود: سامان‌دهی مدارس از نظر برچیده شدن مدارس کوچک و راه‌اندازی مدارس بزرگ باید انجام شود و همچنین باید تنوع مدارس از ۲۴ نوع موجود، روندی کاهشی به خود بگیرد.


نیاز ویژه دانش‌آموزان معلول
رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور همچنین روز گذشته در جمع مدیران مدارس استثنایی استان در اردوگاه امام رضا (ع) حاضر شد و با فرهنگیان فعال در این حوزه گپ و گفتی متفاوت داشت. به گزارش فارس، سیدجواد حسینی در این مراسم گفت: در ارائه خدمات درست به دانش‌آموزان استثنایی، اولین گام شناسایی آن‌ها بوده و از این رو، پوشش ۹۸درصدی دانش‌آموزان در طرح سنجش امسال یک گام مهم در این راستاست. وی با بیان اینکه این دانش‌آموزان ۵ برابر دانش‌آموزان عادی نیازمند ارائه خدمات هستند، ادامه داد: خوشبختانه امسال با تصویب هیئت‌دولت بودجه این دانش‌آموزان ۷ برابر افزایش یافته و همچنین خدمات توان‌بخشی و حمایتی از سال۹۴ بیش از ۱۷هزار مورد در ۱۳عنوان انجام شده است. معاون وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: در راه‌اندازی مشکلات یادگیری باید بر درک درست معلم از دانش‌آموزانی که نیازمند ارائه خدمات مراکز اختلالات یادگیری هستند، تمرکز کنیم. حسینی افزود: مراکز اختلالات در کشور به بیش از ۶۰۰مرکز افزایش یافته است و ۳۶رشته مهارتی در دوره‌های پیش‌حرفه‌ای و حرفه‌ای ایجاد شده است. وی با اشاره به رویکرد‌های نوین الهام‌گرفته از سند تحول بنیادین اظهار کرد: تغییر جهت از تفکیک‌سازی به رویکرد ترکیبی و تلفیقی، یکی از اهداف مهم این سازمان است. رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور ادامه داد: تغییر جهت را باید از تغییر نام‌ها شروع کرد و سازمان آموزش‌و‌پرورش استثنایی به اشتباه نام‌گذاری شده و مناسب است به سازمان آموزش‌وپرورش با نیاز‌های ویژه تغییر نام دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->