ماجرای مخالفت شورای نگهبان با یک مصوبه شورای شهر مشهد چه بود؟ درباره قاسم ارفع که فردوسی را دوباره دفن کرد | یَلی بیرون شاهنامه فاضلاب سرگردان و دردسر‌های مردم مشهد شهردار مشهد مقدس: روابط عمومی، آینه تمام‌نمای عملکرد سازمان و پل ارتباطی میان شهروندان و مدیریت شهری است شهردار منطقه ۴ مشهد مقدس: ساخت شهر بدون ترویج فرهنگ شهدا، ناتمام است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم جو نسبتاً پایدار و احتمال بارش باران در برخی نقاط روابط عمومی نوین صدای مردم، زبان توسعه «باره توس» بی‌بار مانده است | دیوار دورتادور شهر تابران توس نیازمند بازسازی است توسعه و توازن شهری مشهد با ساخت بوستان ۷۳ هکتاری «کرامت» ثبت یک روز آلوده دیگر در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اشتغال مجدد بازنشستگان تأمین اجتماعی، مستمری را قطع می‌کند آماده‌باش شهرداری برای مواجهه با سیلاب احتمالی در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴٠۴) وضعیت قرمز آلودگی هوا در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت آبادگران معرفی شدند در ستایش حکیم توس؛ نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌ها درباره فردوسی و شاهنامه رویداد تولید پوستر و اکران شهری «برای خدمت» در مشهد برگزار شد + فیلم مسیرهای ویژه گردشگری در مشهد راه‌اندازی می‌شود شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد رتبه سوم هوشمندسازی را در منطقه غرب آسیا و اوراسیا دارد + فیلم تنش ترافیکی در خیابان شهدای سلامت مشهد | اینجا پارک دوبله ظاهراً ممنوع نیست! تلاش شبانه‌روزی سازمان عمران شهرداری مشهد برای اتمام ۵ کلان‌پروژه شاخص شهر
سرخط خبرها

بستن مجاری فساد

  • کد خبر: ۸۱۵۲۵
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
بستن مجاری فساد
مهدی یاراحمدی خراسانی

در بند هجدهم چرخش‌های تحول آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، موضوع «برخورد سیستمی و بستن مجاری فساد به جای انفعال و مبارزه با فساد»، بیان شده است.

متاسفانه یکی از مسائل آزاردهنده امروز کشور، گسترش فساد اداری است؛ مسئله مهمی که بار‌ها رهبر معظم انقلاب ضرورت پیشگیری و مقابله با آن را بیان فرموده اند. در همین راستا رئیس دولت سیزدهم نیز یکی از اهداف خود برای حضور در دولت به جای مسئولیت قوه قضاییه را مبارزه با فساد به جای مبارزه با فاسد بیان کرد. همه این‌ها نشان از عزم جدی در کشور برای بستن مجاری فساد دارد.

مدیریت شهری نیز به دلیل وسعت حوزه خدمت رسانی و بهره مندی از امکانات مادی و مالی فراوان و همچنین حجم گسترده مراجعان و آحاد جامعه که از خدمات دیوان سالاری آن بهره مند می‌شوند، نقش مهمی در فسادزدایی و برخورد فعالانه با مسائل غیرقانونی و غیراخلاقی دارد. نکته مهم در این راستا توجه ویژه به نقاط مستعد تخلف و فساد، بستن مجاری و منابع اصلی فسادزا و فسادآفرین و رویکرد فعالانه در مقابله با آن است که در راستای چرخش‌های تحول آفرین محل توجه قرار گرفته است.

«شایسته گزینی و انتصاب مدیران سالم، توانمند و پاکدست در مناصب کلیدی»، «شفافیت قوانین و مقررات برای همه ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات»، «حذف امضا‌های کلیدی»، «اطلاع رسانی دقیق اقدامات و تصمیمات سازمانی به مردم و رسانه ها»، «افزایش کارآمدی و توان مدیریتی و اجرایی دستگاه‌های نظارتی و بازرسی» به اضافه «نقش آفرینی جدی شورای اسلامی شهر در کنترل عملیات مدیریت شهری» از مهم‌ترین پیش نیاز‌های لازم برای ایجاد برخورد سیستمی و رویکرد فعالانه در مبارزه با فساد است.

باید روح سلامت اداری و توفیق خدمت خالصانه به مردم، بار دیگر در کالبد مدیریت شهری دمیده شود و با کنار رفتن منفعت طلبی و اعمال دیدگاه‌های شخصی در تصمیم گیری‌ها و جهت گیری‌های سازمانی، تکلیف مداری، قانون گرایی و رعایت اصول سیستمی و علمی به تمام سطوح مدیریتی و سازمانی شهرداری گسترش یابد.

مدیران و کارکنان شهرداری‌ها به دلیل پیچیدگی، گستردگی و سختی خدماتی که می‌دهند، همواره تحت فشار کاری و استرس بسیار قرار دارند که قطعا با وفاداری به قوانین و مقررات و سلامت کاری به صورت کامل و حداکثری این مهم بسیار ارزشمند و قابل احترام است.

برخورد فعالانه و بستن مجاری فساد با رویکرد سیستمی در نظام مدیریت شهری، بدین صورت انجام می‌گیرد که نهاد قانون‌گذار یا همان شورا‌های اسلامی شهر قوانینی را تصویب کنند که منافذ فساد را بر روی سوداگران و سوءاستفاده کنندگان ببندد و مدیریت شهری نیز باید تلاش کند با اصلاح برخی روش ها، بستر‌های فسادزا را از بین ببرد و فرهنگ سلامت اداری را در شهرداری بیش از پیش توسعه دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->