واگذاری اختیار تعیین زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها به وزارت کشور (۴ دی ۱۴۰۳) عراقچی: موشک‌های یمنی محاسبات ائتلاف آمریکایی-صهیونی را بر هم زده است آیت‌الله علم‌الهدی: تولیت و مدیریت مشهد به فرمانداری سپرده شود | تأمین اعتبارات پروژه‌های نیمه‌تمام استانی با مولدسازی سخنگوی دستگاه قضا: تشکیل پرونده درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه | اخذ ۲۲۴ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین اژه‌ای: مدیریت فضای مجازی با روش‌های قدیمی ممکن نیست سفر پزشکیان به روسیه در چه تاریخی خواهد بود؟ گزینه معاون وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ؛ توجه به چین و بی اهمیت دانستن خاورمیانه انتقاد معاون‌اول رئیس‌جمهور از برخی عقب‌ماندگی‌های علمی کشور هدایای غیرمتعارف نمایندگان مجلس در اختیار مجلس قرار خواهد گرفت سخنگوی دولت در نشست خبری: براساس قدرت خرید مردم، افزایش قیمت خواهیم داشت استیضاح وزیر نفت رسماً در مجلس آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت وزیر ارتباطات: شعاردادن و امضای تفاهم‌نامه کافی نیست رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد
سرخط خبرها

راهبرد «نگاه به شرق» در دولت رئیسی از دید اصولگرایان

  • کد خبر: ۸۱۶۳۹
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸
راهبرد «نگاه به شرق» در دولت رئیسی از دید اصولگرایان
سیاسیون اصولگرا بر رویکرد شرق گرایی سیاست خارجی دولت سیزدهم صحه گذاشتند. با عضویت دائمی ایران در پیمان شانگهای مشخص شد که ایران کشوری منزوی نیست و تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند بر مناسبات سیاسی و اقتصادی کشورمان اثربخش باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ایران موقعیت تازه‌ای در ابعاد بین المللی به دست آورده است؛ از جمله آنکه بعد از عضویت دائمی در پیمان شانگهای مشخص شد که ایران کشوری منزوی نیست و تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند بر مناسبات سیاسی و اقتصادی کشورمان اثربخش باشد و شاید گسترش مناسبات منطقه‌ای و در ابعاد کلان‌تر آسیایی ایران، گامی درراستای تحقق دستور مهم رهبر معظم انقلاب مبنی بر خنثی سازی تحریم‌ها باشد.

حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا، درباره این موضوع به «مثلث آنلاین» گفت: حضور ما در شانگ‌های به عنوان یک عضو دائم دارای اهمیت بسیار است؛ زیرا کشور‌های قدرتمندی مانند روسیه، چین و هندوستان و نیز کشور‌های همسایه ایران در این پیمان حضور دارند و این پیمان در برابر هژمونی آمریکا و ناتو خواهد ایستاد.

باتوجه به موقعیت تازه ایران، آمریکا و اروپایی‌ها به شدت نگران هستند که مبادا ایران از هرگونه مذاکره، بی نیاز شود. امروز به جرئت می‌توان گفت بلوک شرق، شکل واقعی خود را پیدا کرده است و در آینده، شاهد تغییر مناسبات مرسوم جهانی خواهیم بود. همچنین نماینده شهرستان‌های خواف و رشتخوار در مجلس به «ایرنا» گفت: بهترین راه مقابله با تحریم‌های ظالمانه کشور‌های غربی، همکاری با کشور‌های شرقی و آسیایی است و عضویت در سازمان همکاری‌های شانگ‌های نیز در همین چارچوب معنی می‌شود.

حجت الاسلام علی اکبر احمدپور فدکی افزود: عضویت در پیمان شانگهای، زمینه ساز گسترش روابط اقتصادی ایران با بازاری با ۳ میلیارد نفر جمعیت، با توانمندی‌ها و نیاز‌های فراوان است و این می‌تواند موفقیت دولت سیزدهم را در گره گشایی از مشکلات و مسائل اقتصادی تضمین کند. مردم ایران تاکنون از کشور‌های غربی به جز خیانت و عهدشکنی چیزی ندیده اند. در گذشته، نگاه دولتمردان ما به غرب بود و فکر می‌کردند که غرب موجب نجات کشور می‌شود و هشت سال این نگاه بر سیاست کشور حاکم بود، درحالی که پس از این هشت سال مشخص شد که این رویکرد غرب گرایانه برای ما سودی ندارد.

وی بیان کرد: پیمان شانگ‌های منطبق بر نگاه اساسی نظام ما، یعنی ارتباط با شرق است و یقینا همکاری و تبادلات تجاری و اقتصادی با کشور‌های شرقی، زمینه ساز رفع تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ما نیز خواهد شد. این نماینده مجلس افزود: ایران از سال‌ها پیش، متقاضی عضویت در پیمان شانگ‌های بود، اما کشور‌های چین و روسیه، چون تمایل دولت وقت و نگاهشان را معطوف به غرب می‌دیدند، تمایلی به عضویت ایران در این پیمان نشان نمی‌دادند. روی کارآمدن دولت سیزدهم و اطمینان یافتن آنان از گردش نگاه ایران به تعامل با شرق، زمینه ساز موفقیت ما و عضویت در پیمان شانگ‌های شد.

 

راهبرد «نگاه به شرق» در دولت رئیسی در دیدگاه اصولگرایان

 

محمدصادق کوشکی، فعال سیاسی اصولگرا، نیز در این باره به «برنا» گفت: محوریت پیمان شانگهای، با چین و روسیه است. این دو کشور در دوران دولت‌های یازدهم و دوازدهم با ورود ایران به عرصه سازمان و تبدیل شدن به یک عضو اصلی موافقت نمی‌کردند. علت اصلی این بود که آن‌ها رویکرد دولت‌های یازدهم و دوازدهم ایران را رویکرد به غرب می‌دانستند، در حالی که پیمان شانگ‌های به دنبال تقویت شرق برابر اروپا و آمریکاست.

نگاه دولت آقای روحانی ۱۸۰ درجه با نگاه روسیه و چین متضاد بود و به همین دلیل این دو کشور زیر بار عضویت ایران نمی‌رفتند و با آن موافقت نمی‌کردند. تشخیص روسیه و چین این است که دولت سیزدهم نگاه به غرب ندارد، بلکه به دنبال این است که بتواند با همکاری‌های منطقه ای، توان خود را افزایش دهد و سیاست خارجی را به سمت سیاست منطقه‌ای سوق بدهد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->