۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد
سرخط خبرها

ویژه خواری در واگذاری املاک و ترک تشریفات قراردادها زیر ذره بین شورای شهر مشهد

  • کد خبر: ۸۱۸۹۸
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۳
ویژه خواری در واگذاری املاک و ترک تشریفات قراردادها زیر ذره بین شورای شهر مشهد
هاشم دائمی، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر مشهد: در راستای تحقق شفافیت و رفع ابهام برای مردم شهر، در یک بازه زمانی دوماهه کار تحقیق و تفحص روی قرارداد‌های ترک تشریفات و واگذاری املاک بزرگ مقیاس در دوره گذشته را بررسی خواهیم کرد.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر مشهد گفت: در راستای تحقق شفافیت و رفع ابهام برای مردم شهر، در یک بازه زمانی دوماهه کار تحقیق و تفحص روی قرارداد‌های ترک تشریفات و واگذاری املاک بزرگ مقیاس در دوره گذشته را بررسی خواهیم کرد.

هاشم دائمی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه باید برخی اطلاعات پایه‌ای در این زمینه را در اختیار شهروندان قرار دهیم، افزود: آمار‌های درخورتوجهی از شهرداری مشهد به کمیسیون رسیده که به استناد این اعداد و ارقام، قرارداد‌های ترک تشریفات شهرداری مشهد در سال ۱۳۹۷، ۴۸مورد بوده است.

وی بیان کرد: آمار این نوع قرارداد‌ها در سال ۱۳۹۸ با ۲ مورد افزایش، به ۵۰مورد رسیده و این عدد در آخرین سال فعالیت شورای پنجم و شهرداری مشهد ۱۱۷قرارداد بوده که افزایش درخور ملاحظه و رشد بیشتر از دوبرابری را تجربه کرده است.

عضو شورای شهر با اشاره به اینکه یکی از موضوع‌های مهم برای ابهام زدایی ایجاد شفافیت است، ادامه داد: شفافیت باید در همه حوزه‌ها محقق و همه ابهامات در کوتاه‌ترین زمان ممکن رفع شود. زیرا مردم این مطالبه را دارند که درباره اقدامات دوره‌های گذشته مدیریت شهری راستی آزمایی صورت پذیرد.ویژه خواری در واگذاری املاک و ترک تشریفات قراردادها زیر ذره بین شورای شهر مشهد

دائمی با بیان اینکه پشت قرارداد‌های ترک تشریفات، برخی معضلات مانند رانت و ویژه خواری پنهان است، اظهار کرد: بروز و ظهور این مشکلات در این قرارداد‌ها فضا را برای رقابت و حضور دیگر پیمانکاران و سرمایه گذاران محدود کرده است؛ موضوعی که درحقیقت تحقق نوعی ویژه خواری است.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر با تأکید بر اینکه افزون بر شمار قرارداد‌های ترک تشریفات، مبالغی که برای این قرارداد‌ها در نظر گرفته شده هم اعداد درخورتوجهی است، افزود: مبلغ این قرارداد‌ها در سال ۱۳۹۷ به حدود ۱۳هزار میلیارد تومان، در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۲هزار میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۹ به ۷۶هزار میلیارد تومان رسیده است.

با توجه به این ارقام چشمگیر و تعداد قرارداد‌های ترک تشریفات در آخرین سال فعالیت شورای پنجم و مدیریت شهری، تصمیم گرفتیم این موارد را بازبینی کنیم. باید مشخص شود که آیا این ارقام تأمین اعتبار مالی شده است یا خیر.

واگذاری‌های بی ضابطه

دائمی با اشاره به اینکه متأسفانه در برخی پروژه‌های عمرانی شهر مشهد مطالعه دقیقی صورت نگرفته و تأمین اعتبار معتبری هم نداشته است، اظهار کرد: موضوع مهم دیگر در این حوزه، املاک واگذارشده به اشخاص حقیقی و حقوقی است. براساس گزارش‌های رسیده به کمیسیون، شهرداری املاک بزرگ مقیاسی را بدون رعایت تشریفات قانونی، مصوبه شورای شهر و درنظرگرفتن مسیر‌های قانونی، به افراد حقیقی و حقوقی واگذار کرده است.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا ادامه داد: با توجه به اینکه اعداد و ارقام واگذاری این املاک مبالغ هنگفتی است و به نوعی موضوع تضییع حقوق مردم در میان است، این موارد را هم بررسی می‌کنیم. زیرا ما نمی‌توانیم بدون اجازه مردم ملکی را در اختیار هر نهاد یا سرمایه گذاری قرار دهیم. وی گفت: باید مردم مطلع شوند که در فلان ملک که از محل دارایی آن‌ها در اختیار شهرداری قرار گرفته، قرار است چه پروژه‌ای اجرا شود. مردم حق دارند که از میزان دارایی و درآمد و همچنین هزینه کرد و بدهی شهرداری مشهد آگاه باشند.

اقدامات رانتی نباید بین مردم و مدیریت شهری فاصله بیندازد

عضو شورای شهر با بیان اینکه نمایندگان پارلمان شهری وظیفه دارند تا شفافیت را به شکل کامل به تصویر بکشند، افزود: فضای مدیریت شهری باید یک اتاق شیشه‌ای شفاف و درمعرض دید مردم باشد تا هیچ گونه اقدام رانتی نتواند بین دستگاه خدمتگزار و مردم فاصله ایجاد کند.

وی با بیان اینکه وارد فرایند تحقیق و تفحص شده ایم و به زودی موضوع‌ها را با جزئیات بیشتر در اختیار شهروندان قرار می‌دهیم، گفت: از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم که بخشی از املاک را به نفع شهرداری و مردم بازپس بگیریم. امیدواریم این بررسی‌ها تا ۲ ماه دیگر به پایان برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->