سفر تبلیغاتی علیرضا زاکانی به مشهد برای دور دوم انتخابات ۱۴۰۳ + عکس اختلافات آمریکا و اوکراین درباره جنگ پوتین و اردوغان دیدار کردند+ فیلم (۱۳ تیر ۱۴۰۳) سوءقصد به جان یکی از نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری تکذیب شد شماری از اسرای اسرائیلی اقدام به خودکشی کردند تعویق صدور حکم قطعی ترامپ در پرونده حق السکوت بشیر بی‌آزار آزاد شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر مشارکت مردم در مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری متحدان اوکراین، چین را متهم به تولید پهپاد‌های انتحاری برای روسیه کردند وزیر دفاع آمریکا از کمک ۲.۳ میلیارد دلاری به اوکراین خبر داد اطلاعیه پایگاه اطلاع‌رسانی امام‌جمعه مشهدمقدس درباره برخی نقل‌قول‌های غیرمستند واکنش فرمانداری مشهد به برخی ادعا‌ها درباره نرسیدن صندوق‌های رأی به شهرک‌های صنعتی وزیر ارتباطات خبر داد: اختصاص ۱۰ گیگ اینترنت هدیه برای مرحله دوم انتخابات اولین مرکز رشد شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه دفاعی در مشهد افتتاح شد | «نصیر»؛ چشم‌انداز پیوند صنایع دفاعی با مراکز فناور امروز نطق زنده پزشکیان و جلیلی از تلویزیون پخش می‌شود (۱۳ تیر ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: رشد سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم مثبت ۶.۴ درصد بود وزیر نفت خبر داد: اختصاص پاداش ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی برای ۱۷ میلیون مشترک گاز وزیر کشور با تأکید بر حق‌الناس‌بودن رأی مردم، از آمادگی برای برگزاری انتخابات خبر داد آینده را خودمان انتخاب می‌کنیم فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال شرق: انتخابات نماد اتحاد ملی است
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

افزایش امیدواری به رفع تنش‌ میان تهران و ریاض

  • کد خبر: ۸۲۲۰۶
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
افزایش امیدواری به رفع تنش‌ میان تهران و ریاض
اخبار مربوط  به تنش زدایی از روابط ایران و عربستان، از مهم‌ترین خبر‌های رسانه‌ای ایران و جهان در ماه‌های گذشته بوده است؛ اتفاقی که در صورت تحقق بدون شک چهره‌ای جدید به منطقه خواهد بخشید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تهران و ریاض، پس از یک دوره نسبتا طولانی قطع ارتباط دیپلماتیک، طی ماه‌های گذشته با میانجیگری عراق، چهار دور از مذاکرات را برای حل مسائل فی مابین در بغداد برگزار کرده اند.

در روز‌های گذشته اخباری از دیدار دیپلمات‌های ارشد ایران و عربستان منتشر شد. به گزارش «آسوشیتدپرس»، دو مقام عراقی اعلام کردند که ایران و عربستان دور جدیدی از مذاکرات را در بغداد برگزار کرده اند. یک مقام عراقی در این باره گفت که طی دیدار هفته گذشته «مشکلات میان دو کشور طبق نقشه راهی که از پیش بر سر آن توافق شده بود از جمله از طریق نمایندگی دیپلماتیک میان دو کشور» مورد بحث قرار گرفت. این مقام عراقی که نخواسته نامش فاش شود، گفت که این نشست در سطح وزرا نبوده، اما مذاکرات در کل مثبت بوده است.

حال سؤال این است که با توجه به این امیدواری ها، سرانجام چه زمانی در عرصه عمل، شاهد تغییر و تحول در روابط تهران و ریاض خواهیم بود و اساسا حرکت به سمت کاهش تنش‌ها در روابط بین این دو کشور که با استقبال کشور‌های همسایه نیز همراه شده است، چرا و چگونه آغاز شد؟

ایران و عربستان باید قدرت یکدیگر را بپذیرند

صباح زنگنه، کارشناس مسائل بین الملل و دیپلمات پیشین کشورمان، در گفتگو با «ایرنا»، در تحلیلی درباره آینده روابط ایران و عربستان با توجه به اختلافات جدی در گذشته بر سر مسائل مختلف گفت: ایران و عربستان باید قدرت یکدیگر را بپذیرند و با پذیرش این موضوع که نمی‌توان یکدیگر را حذف کرد، به سمت دیگری حرکت کنند، به شکلی که توان دو کشور و کشور‌های منطقه صرف توسعه و صلح در منطقه شود. نزدیک شدن این دو کشور به یکدیگر، ظاهرا مورد رضایت برخی قدرت‌ها و نیرو‌ها در منطقه و خارج از منطقه نیست؛ به همین دلیل سعی می‌کنند این دوری را بیشتر کنند تا مانع نزدیکی، همکاری و همبستگی تهران و ریاض شوند.

وی با تأکید بر اینکه شکل گیری نوعی عقلانیت سیاسی در دو کشور می‌تواند این وضعیت را که بر آن‌ها تحمیل شده است تغییر دهد، گفت: تهران و ریاض می‌توانند ساختار جدیدی از روابط مبتنی بر تفاهم و اعتمادسازی شکل دهند و این چشم انداز، دور نیست، بلکه کاملا قابل تحقق است و اراده سیاسی در دو کشور می‌تواند این چشم انداز را عملی کند و ثمره آن به نفع هر دو کشور و کل منطقه خواهد بود.

عربستان از رفتار‌های تهاجمی به ایران خواهد کاست

حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، نیز در بخشی از یادداشت خود برای پایگاه خبری «مثلث آنلاین» در ارزیابی چرایی تجدیدنظر در سیاست خارجی عربستان در قبال ایران نوشت: رفتن ترامپ از کاخ سفید که در گذشته به عنوان چتر حمایتی عربستان عمل می‌کرد و ریاست جمهوری بایدن، نگاه کاخ سفید به عربستان را تغییر داده است. از طرفی وضعیت داخلی عربستان و اختلافات با امارات هم مطرح است. این‌ها سبب شده است تا عربستان درصدد ایجاد حاشیه‌ای امن در منطقه برآید. در نتیجه عربستان از شیوه‌ها و رفتار‌های تهاجمی خود نسبت به ایران خواهد کاست و به سمت ایجاد وفاق و همگرایی در منطقه حرکت خواهد کرد.

سعودی‌ها متوجه از دست دادن حمایت خود در آمریکا هستند و دریافته اند تمام سیاست هایشان در منطقه و در کشور‌هایی مانند لبنان، سوریه و عراق با شکست مواجه شده است. آن‌ها درصدد هستند که به سمت تهران متمایل شوند و اختلافات خود را حل کنند. به نظر می‌رسد بعد از تشکیل کابینه دولت سیزدهم، تغییراتی در روابط ایران و عربستان رخ خواهد داد و به سمت بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور حرکت خواهیم کرد.

استقبال عراق و سوریه

از سویی برهم صالح، رئیس جمهوری عراق، در حاشیه هفتادوششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، درباره ازسرگیری روابط ایران و عربستان ابراز امیدواری کرد. وی در این باره گفت: قطعا موانعی در این مسیر وجود دارد، اما امیدوارم این موضوع پیش از آنکه دیر شود، امکان تحقق پیدا کند. فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه، نیز در مصاحبه با شبکه خبری «المیادین» با اشاره به دورنمای روابط آشتی جویانه ایران و عربستان گفت: دمشق از نزدیک شدن روابط ایران و کشور‌های عربی به طور عام و از نزدیک شدن روابط تهران و ریاض به طور خاص، استقبال و برای تحقق آن تلاش می‌کند. وی افزود: ایران در کنار اعراب، ملت فلسطین و سوریه ایستاد و باید کار خیر را با کار خیر پاسخ داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->