ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ وجود بارگاه امام مهربانیها در مشهد و شوق زائران داخلی و خارجی برای زیارت این بارگاه نورانی سال هاست که دلیلی برای رونق صنعت گردشگری در این شهر بوده است، تاجایی که بیش از نیمی از مراکز اقامتی کشور در مشهد پا گرفته است، اما از زمان شیوع کرونا نفس این صنعت به ویژه در حوزه اقامتگاهها به شماره افتاده است و هرچند محدودیتهای کرونایی نسبت به سال قبل کاهش یافته است، تا جبران خسارت واردشده به این صنعت فاصله بسیاری داریم.
مژگان تیموری، عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی مشهد، در این باره به شهرآرا میگوید: هرچند در سال جاری وضعیت صنعت گردشگری به دلیل کاهش محدودیتهای کرونا بهتر از سال ۱۳۹۹ است، بازهم ضربههای مهلک همه گیری به این صنعت ادامه دارد. ضریب اشغال هتلها در سال ۹۹ کمتر از ۲۰ درصد بود که این شاخص در فروردین و اردیبهشت امسال به ۵۳ درصد رسید، اما بازهم نتوانست خسارات واردشده به صنعت گردشگری را جبران کند.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی مشهد خلاصهای از وضعیت صنعت گردشگری را بیان میکند و میافزاید: یکی از آسیبهای مهم واردشده به صنعت گردشگری مشهد، خسارتهای ناشی از کرونا بود که مهمترین آنها مربوط به اقامتگاههای مختلف از قبیل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مهمان پذیرها و اقامتگاههای بوم گردی بود.
بسیاری از فعالان حوزه گردشگری از اقامتگاهها بگیرید تا کارکنان دفاتر مسافرتی و دیگر مکانهای گردشگری و تفریحی از قبیل رستورانها و مجتمعهای آبی و... به دلیل کاهش حضور گردشگر و قوانین وضع شده از سوی ستاد ملی کرونا موظف به تعطیلی بودند که این موضوع، موجب کاهش درآمد و خسارتهای بسیار زیاد برای خانوادههای وابسته به درآمدهای حاصل از صنعت گردشگری شده است.
تیموری با اشاره به کاهش درآمدزایی شهر از صنعت گردشگری میگوید: در سال جاری هرچند کاهش محدودیتها به افزایش جذب گردشگر منجر شد، ضریب اشغال هتلها در بهترین وضعیت به ۵۳ درصد رسید که بازهم نشان سقوط درآمد شهر مشهد بود.