۱- عدم تناسب بین کد رشته قبولی با سایر رشتههای انتخابی از نظر عنوان رشته تحصیلی (مثلاً رشتههای انتخابی متقاضی اکثریت مهندسی هستند ولی در بین آنها اشتباهاً یک رشته علوم پایه درج شده باشد).
۲- عدم تناسب بین کد رشته قبولی با سایر رشتههای انتخابی از نظر مقطع تحصیلی (مثلاً رشتههای انتخابی متقاضی اکثریت کارشناسی هستند ولی در بین آنها اشتباهاً یک رشته با مقطع کاردانی درج شده باشد).
۴- عدم تناسب بین کد رشته قبولی با سایر رشتههای انتخابی از نظر شهرستان محل قبولی متقاضیان نسبت به محل اقامت آنها (بطور مثال فردی که محل اقامت وی در شهر اصفهان است، اکثریت رشتههای انتخابی او در دانشگاههای واقع در شهر اصفهان است ولی اشتباهاً یک رشته از دانشگاه تبریز در بین رشتههای دانشگاههای واقع در شهر اصفهان درج کرده و در همین رشته اشتباه هم قبول شده باشد).
۵- نداشتن شرایط جهت تحصیل برای پذیرفته شده در رشته قبولی با تایید موسسه محل قبولی (دانشگاه محل قبولی در بررسی وضعیت فرد پذیرفته شده، با ارائه استدلال اعلام کند که ایشان شرایط تحصیل در رشته قبولی را ندارد).
اگر داوطلبی دارای یکی از پنج وضعیت فوق است میتواند درخواست خود برای بررسی مجدد انتخاب رشته و تغییر دانشگاه را به سازمان سنجش بدهد.
۱- در این مرحله داوطلب ابتدا باید وارد قسمت «سامانه پاسخگویی اینترنتی» سایت سازمان سنجش به نشانی request.sanjesh.org شود.
۲- اگر داوطلب عضو سامانه پاسخگویی نیست ابتدا باید اطلاعات خواسته شده را تکمیل اطلاعات کند و عضو این سامانه شود.
۳- در مرحله بعد داوطلب باید وارد قسمت «اشتباه در انتخاب رشته و اولویت بعدی» شده و درخواست خود را بصورت خلاصه با ذکر دلایل، ردیف کدرشته محل و عنوان کدرشته محل طبق مندرجات کارنامه نتایج نهایی (درصورتی که در آن کدرشته محل دارای نمره باشد) ثبت کند.
۴- داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۰ تنها تا روز ۱۴ مهرماه فرصت دارند که درخواست خود را به سازمان سنجش ارائه کنند.
۵- نکته مهم در استفاده از کارنامه سبز این است که صرف آوردن نمره در یکی از انتخابهای بعدی داوطلب به معنای قبولی صد در صدی در آن کد رشته نیست. بلکه سازمان سنجش باید این امکان را بررسی کند.
منبع: تجارتنیوز
اینجا ببینید: مفهوم اعداد کارنامه سبز کنکور چیست؟ + راهنما و توضیحات