به گزارش شهرآرانیوز - پس از شیوع ویروس کرونا، تاکنون آثار هنری متعددی از قبیل کتاب، فیلم کوتاه و مستند و ... در اینباره تولید شده است؛ و ناشی از اهمیت بحرانی است که همچنان با آن دست بهگریبانیم. با همین رویکرد آیین رونمایی از کتاب «دور از جان!» که با موضوع مجموعه داستانهای کرونا بر اساس خاطرات جهادگران، به نگارش درآمده است در مشهد برگزار شد.
در این مراسم که دبیر گروه نویسندگان، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی، جمعی از خانوادههای شهدای مدافع سلامت و کادر درمان حضور داشتند بر ثبت و ضبظ هرچه بیشتر و بهتر این روزهای کرونازده با ابزار هنر تاکید شد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت، گفت: کتاب «دور از جان» روایتگر فداکاریها و مهربانیهای مردم ایران در ایام کروناست، از مردم عادی تا خانوادههای شهید مدافع سلامت که با گذشت جان و عزیزان خود در راه سلامت جامعه جهاد کردند. مجموعه داستانهایی از واقعیت و فضاهایی است که به طور حتم همه ما آنها را لمس کرده ایم، روایت مادری که در خانه ماسک میدوزد و یا پزشک و پرستاری که سختی دوری از خانواده را تحمل میکند.
او ابراز امیدواری کرد با تولید این گونه آثار و ثبت وقایع این ایام، گوشهای از مهربانیها و فداکاریهای مردم را به عنوان عصر مدافعان سلامت برای آیندگان به یادگار بگذاریم.
فاطمه محرری، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم بیان کرد: مهم است که بتوانیم مجاهدتها و فداکاریهای جامعه پزشکان و پرستاران را در ایام کرونا به آیندگان منتقل کنیم تا از ایجاد فاصله و گسست نسلی در جامعه جلوگیری شود. روایت افرادی که دلاورانه با تمام وجود و با سختیها و کمبودهای فراوان حضوری پررنگ در این میدان داشته اند.
او با اشاره به ساخت مستند «وقتی مهربانی همه گیر میشود»، یادآور شد: این مستند در سه بخش کادر درمان حاضر در بیمارستان، کادر بهداشت در مراکز بهداشت و مجاهدان عرصه سلامت، تهیه شده و نمایشگر فداکاریهای مدافعان سلامت و خانواده هایشان در ایام کروناست. هدف ما در حوزه فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شناساندن ایثارگریها و خدمات جامعه پزشکان به نسل جوان و آینده کشور است. افرادی که همچون رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس خالصانه در جبههها حضور داشتند.
در ادامه محمد حسین زاده، معاون فرهنگی سپاه امام رضا (ع) گفت: ایران در طول سالیان گذشته با اتفاقات تلخ و شیرین بسیاری روبه رو شده که به دلیل نبود منابع روایتی و مستندات در تاریخ گم شده است. وظیفه امروز ما در حوزه ادبیات مبارزه با یک بیماری بزرگ و به مراتب خطرناکتر از کرونا یعنی کم حافظه بودن جامعه و ثبت نکردن اتفاقات مثبت و منفی این ایام است. کتاب «دور از جان!» به سرپرستی سعید تشکری این هدف والا را نشانه گرفته و از فراموش شدن و گم شدن تاریخ عصر کرونا و مدافعان سلامت در آینده سرزمین ایران به سهم خود جلوگیری کرده است.
به گفته او زبان قصه برخلاف زبان تاریخ که خشک و رسمی است، زبان عموم مردم است. کتاب «دور از جان» هم به زبان قصه نگارش شده و روایتگر درگیری مردم از غنی تا فقیر، از بی سواد تا کم سواد با کرونا و همچنین روایتگر اشتباهات، خطاها، فداکاریها و مجاهدت هاست.
معاون فرهنگی سپاه امام رضا (ع) با اشاره به افتخارآفرینی مردم ایران در همدلی و همیاری به یکدیگر در مقیاس جهانی، گفت: «دور از جان!» تنها گوشهای از مجاهدت ها، ایثارگری ها، نوع دوستیها و ... مردم را به ثبت رسانده است.
در پایان سعید تشکری، دبیر نویسندگان کتاب «دور از جان!»، محمد حسین زاده را به عنوان منشأ اثر و فکر این کتاب معرفی کرد و گفت: پس از طرح این مسئله با برپایی جشنوارهای به نام «کرونا» در جمع آوری خاطرات از جهادگران بسیجی و کادر پزشکی تا مردم عادی در دوران کرونا سعی کردیم.
به گفته او اگر امروز ادبیات در ثبت و ضبط این وقایع کوتاهی کند این وقایع تبدیل به ادبیات موزهای خواهد شد.
تشکری خاطرنشان کرد: ما در ادبیات کتابهایی همچون «دور از جان!» تلاش میکنیم تا با برقراری ارتباط واقعی و مؤثر بین قهرمان، نویسنده و مکان وقوع، حوادث را آن گونه که هست، روایت کنیم.
این نویسنده یادآور شد: کتاب «دور از جان!» محصول سه نسل از نویسندگان بعد از انقلاب است، نسل اول نصرا... قادری، نسل دوم مهدی زارع و نسل سوم سودابه حیدری، اعظم عظیمی و مریم رمضانی نیز ما را در نگارش روایتهای این کتاب یاری کردند.
در پایان این رویداد با رونمایی از پوستر کتاب «دور از جان!» از خانواده شهدای مدافعان سلامت حاضر در جلسه، اکرم کیانی، سرپرستار اورژانس بخش کرونای بیمارستان امام رضا (ع)، مجتبی اسدپورتلگرد، پرستار بیمارستان شهید هاشمی نژاد، مرتضی کرباسی، خزانه دار و عضو هیئت مدیره مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی، محمدحسین روشنک، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیر ه مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی و فاطمه محرری، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به نمایندگی از جامعه مدافعان سلامت تجلیل شد. همچنین بریدهای از کتاب «دور از جان!» از سوی حدیثه سادات حسینی خوانده شد.
در ادامه بخوانید:
درباره مستند «در همان نفس» که روزهای اولیه شیوع ویروس کرونا در ووهان چین را به تصویر میکشد