یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

دغدغه جدید والدین؛ دانش‌آموزان واکسن کرونا بزنند یا نه؟

  • کد خبر: ۸۲۸۴۰
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۷
  • ۱
دغدغه جدید والدین؛ دانش‌آموزان واکسن کرونا بزنند یا نه؟
با توجه به بازگشایی مدارس و کم توجهی دانش آموزان به رعایت شیوه نامه های بهداشتی، نگرانی های خانواده ها برای دریافت واکسن کرونا باعث شده که سوالاتی در مورد عوارض احتمالی واکسن ها در کودکان برایشان ایجاد شود

به گزارش شهرآرانیوز، پژوهشگران تاکید دارند که واکسیناسیون، یکی از راه‌های موثر برای جلوگیری از ابتلای دانش آموزان به سایر افراد است، زیرا رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در بین دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال به دلیل بازیگوش بودن و سرگرم شدن به بازی با همسالانشان، کمرنگ‌تر است.

نگرانی‌های خانواده‌ها برای دریافت واکسن کرونا باعث شده که سوالاتی در مورد عوارض احتمالی واکسن‌ها در کودکان برایشان ایجاد شود، اما متخصصان تا کنون هیچ گونه گزارشی مبنی بر عوارض حاد و خطرناک ویروس، ارائه نداده اند و واکسن زدن را در این شرایط بهتر از واکسن نزدن می‌دانند.

واکسن زدن دانش آموزان بهتر از واکسن نزدن است

ناصر پروانی، متخصص بیماری‌های کودکان بیمارستان مفید در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: یک واکسن نتیجه مطالعات چندین ساله کارشناسان، پزشکان و محققان است.  واکسن‌هایی مثل واکسن آبله، واکسن دیفتری و واکسن کزاز و ... نتیجه چندین سال تحقیق و بررسی آزمایش و مطالعه بوده و پس از بررسی مطالعات گسترده بالینی مورد استفاده قرار گرفته است.

او افزود: واکسن‌کرونا نیز مثل سایر واکسن‌ها مورد مطالعات مختلفی قرار گرفته، اما باید پذیرفت که این مطالعات انجام شده نتیجه یک یا دو سال شروع کرونا بوده است و سابقه طولانی ندارد، ولی با وجود این باز هم مشاهده عوارض شناخته شده و حالت پیچیده‌ای در اثر تزریق این واکسن‌ها در افراد نبوده ایم و عوارض حاد ثبت شده‌ای در این مدت مشاهده نشده است؛ عوارضی هم که به وجود آمده طی دو سال مطالعه‌ای که انجام شده، مسئله خاصی را به وجود نیاورده است.

پروانی گفت: تمام استادان، کارشناسان، محققان و متخصصان در این شرایط تزریق واکسن را برای واکسن زدن ارجح می‌دانند و ما باید بپذیریم که با واکسیناسیون خطر مرگ و میر او را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد و از بروز اطلاعیه حاد بیماری در افراد جلوگیری می‌کند.

این متخصص بیماری‌های کودکان بیان کرد: تحقیقاتی که تاکنون در مورد واکسن‌های مختلف برای گروه‌های سنی مختلف به ویژه کودکان انجام شده بر مبنای علمی و تحلیلی بوده است. در حال حاضر واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سال در حال انجام است دقیقاً مثل بزرگسالان تزریق هر واکسنی که مورد تایید وزارت بهداشت باشد از عدم تزریق برای افراد کم سن بسیار گزینه مناسب‌تر و بهتری است.

او گفت: در هر شرایطی وقتی تکلیف بر این می‌شود که پروتکل‌های انجام شده برای کنترل یک اپیدمی در سطح جامعه انجام شود، مطمئناً روز‌ها و ماه‌ها مطالعات بالینی و آزمایشگاهی و تئوریک روی گزینه‌های پیشگیری پیشنهادی انجام شده و سپس در اختیار عموم جامعه قرار می‌گیرد در نتیجه تزریق واکسن برای کودکان طبق شیوه نامه‌ها الزامی و کمک کننده است.

پروانی در مورد شیوه نامه‌هایی که برای پیشگیری از ابتلای کودکان باید انجام شود، تصریح کرد: رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی که خیلی هم تکرار شده باید همچنان انجام شود، اما از آنجایی که کودکان بازیگوشی‌های خاص خود را دارند و مثل بزرگسالان رعایت این شیوه نامه‌ها را جدی نمی‌گیرند باید توسط خانواده آموزش ببینند.

این متخصص بیماری‌های کودکان افزود: باید به کودکان بیاموزیم که شستشو و ضدعفونی کردن دستهایشان را جدی بگیرند، همچنین توجه به خواب کافی کودکان و دانش آموزان خیلی مهم است، زیرا کم خوابی باعث پایین آمدن سطح ایمنی بدن کودکان می‌شود. سر وقت خوابیدن می‌تواند کمک کننده باشد، همچنین استفاده از تغذیه‌های مناسب که باعث افزایش ایمنی بدن کودکان می‌شود نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

او بیان کرد: نکته حائز اهمیت این است که پس از پایان ساعت‌های مشخص شده برای کلاس‌های حضوری بهتر است دانش آموزان مدرسه را ترک کنند و از تجمع بازی‌های گروهی خودداری کنند تا فاصله گذاری اجتماعی تا حد امکان رعایت شود.

دغدغه جدید والدین؛ دانش‌آموزان واکسن کرونا بزنند یا نه؟

کمرنگ بودن رعایت شیوه نامه های بهداشتی در بین دانش آموزان

جمال میرزایی، متخصص عفونی و فلوشیپ فوق تخصص نقص ایمنی، سرطان و پیوند در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: واکسیناسیون دانش آموزان به عنوان یکی از گروه‌هایی که به راحتی می‌توانند ناقل ویروس از خانواده به محیط مدرسه و از محیط مدرسه به خانواده باشند، شناخته شده اند.

رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی برای دانش آموزان کم سن سخت است و معمولاً تحمل مداوم استفاده از ماسک و یا شستشوی مکرر دست‌ها برای کودکان سخت است. با توجه به فعالیت‌هایی که دانش‌آموزان در فضا‌های بسته و با همراهی دیگر دانش‌آموزان با کمترین فاصله در کنار هم دارند این خطر وجود دارد که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، شاهد افزایش ابتلای کودکان، دانش‌آموزان و حتی خانواده‌ها و مسئولان مدارس به کرونا باشیم.

این متخصص عفونی تصریح کرد: نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا، واکسیناسیون دانش آموزان به عنوان گروهی که می‌توانند یکی از عوامل افزایش دهنده ویروس کرونا در سطح جامعه باشند، از اهمیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر در اکثر نقاط دنیا دانش آموزان با واکسن‌های مختلف واکسینه می‌شود و نباید نگرانی خاصی در این مورد برای خانواده‌ها وجود داشته باشد.

او یادآوری کرد: واکسن کرونا نیز مثل واکسن آنفلوانزا و سایر واکسن‌هایی که برای پیشگیری از پاندمی‌های مختلف طی سالیان متمادی به مردم و به ویژه کودکان تزریق شده، مراحل عملیاتی مختلفی را سپری کرده است.   با توجه به پیشرفت علم و تسریع مراحل تحقیقاتی، باید به این نکته توجه داشت که استفاده از واکسنی که کمتر از دو سال است تمام مراحل تحقیقاتی و بالینی را پشت سر گذاشته و تا کنون هیچ عارضه حادی نداشته است، نمی‌تواند مشکلی را در کودکان ایجاد کند و حداقل اینکه خطرپذیری زیاد و قابل توجهی ندارد.

دغدغه جدید والدین؛ دانش‌آموزان واکسن کرونا بزنند یا نه؟

بی خطر بودن واکسن سینوفارم برای دانش آموزان 

شهناز آرمین، متخصص بیماری‌های کودکان و فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد:  واکسن سینوفارم از ویروس کشته شده ساخته شده و استفاده از آن در کودکان جای نگرانی ندارد، زیرا تا کنون ما از بسیاری از واکسن‌ها با پلتفورم ویروس کشته شده استفاده کرده‌ایم و مشکلی ایجاد نشده است.

صحبت‌هایی مبنی بر بروز مشکلاتی در سنین بلوغ کودکان و نوجوانان بر اثر تزریق واکسن پایه و مبنای علمی ندارد. مثل سایر واکسن‌هایی که تا کنون تزریق شده و مسئله ایجاد نکرده است، تزریق واکسن کرونا هم برای افراد کم سن مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان بیان کرد: به طور کلی در کشور‌هایی مثل عربستان و بحرین نیز واکسیناسیون دانش آموزان انجام شده و تاکنون عوارض خاصی برای این قشر ایجاد نکرده است. به نظر می‌رسد در حال حاضر تزریق واکسن با توجه به شرایط شکننده‌ای که وجود دارد، بهتر از نزدن آن است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۲
0
0
گفته: تمام استادان، کارشناسان، محققان و متخصصان در این شرایط تزریق واکسن را برای واکسن زدن ارجح می‌دانند! چشمش رو باز کنه تا متخصصان مخالف رو ببینه.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->