کشف و جمع‌آوری۱۴۷ هزار بسته شیر تاریخ‌مصرف گذشته در جاده کلات مشهد (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) گلایه‌های شهروندان مشهدی از افزایش قیمت پارک حاشیه‌ای | شفاف و بدون حاشیه برای پارک حاشیه رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید یکی از کارهای بزرگ در این دوره است مشهد آماده استقبال از دانش‌آموزان | جزئیات برنامه‌های شهرداری مشهد برای آغاز سال تحصیلی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در هفته جاری، شاهد افتتاح و بهره‌برداری از معراج شهدا خواهیم بود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۹ شهریور ۱۴۰۴) | از امشب هوا سرد می‌شود  دادستان مشهد: با افزایش چاه‌های آب در دشت مشهد برخورد قاطع شود هوای مشهد دوباره برای گروه‌های حساس «ناسالم» شد (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) سومین جشنواره «عطر و طعم پاییز» مشهد با نمایش ۲۰۰ گونه گل داوودی برگزار می‌شود ۳۵ دستگاه اتوبوس جدید در راه مشهد | ناوگان اتوبوسرانی تقویت می‌شود افزایش آماده‌باش قطار شهری مشهد همزمان با اول مهر ۱۴۰۴ جزئیات اصلاحات جدید در خطوط ۲۹، ۸۱ و ۱۰۹۳ اتوبوسرانی مشهد تامین ۶۰ واگن جدید برای خط یک مترو مشهد وارد فاز اجرایی شد (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) جهش بی‌سابقه شهرداری مشهد در توسعه زیرساخت‌های ورزشی بازدید فرماندار مشهد از نمایشگاه فروش پاییزه | حداقل تخفیف ۲۰ درصد، شرط حضور غرفه‌داران در نمایشگاه امسال ارائه خدمات حمل‌ونقل دانش‌آموزی به ۷۰ هزار خانواده در مشهد تصویر دنیای هزاررنگ پاییز در نمایشگاه بین‌المللی مشهد | گزارش شهرآرانیوز از بیست‌وچهارمین نمایشگاه فروش پاییزه  احداث ایستگاه دائمی استقبال از زائران مشهد در مراحل پایانی قرار دارد + فیلم اصلی‌ترین دغدغه ساکنان محله نهضت قاسم آباد مشهد تعریض کوچه ابرار ۱۰ است
سرخط خبرها

سکه‌های ۲۵۰۰ ساله به موقوفات گنجینه رضوی پیوست

  • کد خبر: ۸۲۹۸
  • ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۸
سکه‌های ۲۵۰۰ ساله به موقوفات گنجینه رضوی پیوست
مجموعه‌دار سکه مشهدی، مجموعه‌ای از سکه‌های تاریخی نادر را وقف موزۀ آستان قدس رضوی کرد که سکۀ طلای ۲۵۰۰ساله و همچنین سکۀ ولایت‌عهدی امام‌رضا (ع) نمونه‌ای از نوادر این مجموعه است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدتقی صفار، کارشناس سکه‌های پیش از اسلام، حدود ۲۰۰ سکه از دوره‌های مختلف تاریخی را وقف موزۀ آستان قدس رضوی کرد.
این مجموعه‌دار سکه در دیدار با رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی حدود ۲۰۰ سکه را وقف آستان قدس کرد که دریک طلای هخامنشی با کیفیت عالی و متعلق به حدود ۵۰۰ تا ۳۵۰ پیش از میلاد، از قدیمی‌ترین سکه‌های این مجموعه است.
محمدتقی صفار تصریح کرد: این سکه در ضراب‌خانۀ سارد ضرب شده و بر روی آن تصویر شاه هخامنشی در حالیکه نیزه و کمان به دست دارد، ترسیم شده است؛ سکۀ ولایت‌عهدی امام‌رضا (ع) ضرب اصفهان در سال ۲۰۳ هجری یکی دیگر از نفایس نادر این مجموعه است.
سکه‌های طلای ساسانی متعلق به دورۀ شاهپور اول و بهرام دوم، سکه‌های طلای سربداران و ملوک هرمز و سکه‌های طلای فاطمیون، ایلخانان و رومی‌ها بخشی دیگر از سکه‌های این مجموعه است.
وی همچنین در ارتباط با سکه‌های نقرۀ این مجموعه اظهار داشت: سکه‌های نقره از دوره‌های اموی، عباسی، طاهری، آل‌بویه، سامانی، شدادیان، آل زیار، ایلخانان مغول، تیموریان، آق‌قویونلو، قراقویونلو، مرعشیان طبرستان، صفویان، افشاریه، زندیه و قاجار را شامل می‌شود.
صفار با بیان اینکه این سکه‌ها حاصل تلاش ۳۵ سالۀ وی در مجموعه‌داری است، هدف خود را از اهدای آن‌ها به آستان قدس رضوی، حفاظت بهتر از این نفایس ذکر کرد و ابراز امیدواری کرد که این سکه‌ها در شرایط مطلوب برای آیندگان حفظ شود.
محمدتقی صفار پیش از این تعداد ۱۱۰ عدد سکه را وقف آستان قدس رضوی کرده بود که سکه‌های ولایت‌عهدی امام‌رضا (ع) از نفایس آن مجموعه به شمار می‌رفت. وی همچنین چندی‌پیش تعداد ۱۳۰ سکه را وقف این موزه کرد که با مجموعۀ فعلی، تعداد سکه‌های تاریخی وقف شده از سوی این واقف بزرگ به بیش از ۴۴۰ عدد می‌رسد.

 

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->