مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
سرخط خبرها

شرایط مذاکره مجدد برجامی، از زبان رئیس دفتر رئیس‌جمهور

  • کد خبر: ۸۳۵۴
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۸
شرایط مذاکره مجدد برجامی، از زبان رئیس دفتر رئیس‌جمهور
رئیس دفتر رئیس‌جمهوری، با اشاره به نزدیک شدن به زمان اجرای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، گفت: گام‌های ما در راستای کاهش تعهدات برجام در چارچوب حقوقی است که در بند‌های ۲۶ و ۳۶ و ۳۷ برجام به ما داده شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رئیس دفتر رئیس جمهوری از رویکرد جدید کشور‌های منطقه در قبال سیاست‌های آمریکا خبر داده و افزود: ورود نیرو‌های جدید آمریکایی به عربستان هم در راستای سیاست‌های آمریکا برای تفرقه‌افکنی و اعمال فشار به کشور‌های منطقه است که قطعا با رویکرد اخیر کشور‌های منطقه برای گفتگو پیرامون تامین امنیت منطقه، این سیاست نیز با شکست روبه‌رو خواهد شد. ما نه تنها به عربستان، بلکه به تمام کشور‌های منطقه پیام روشنی برای ایجاد خط گفتگو دادیم و وزیر امور خارجه‌مان نیز پیام مکتوبی را به تمامی کشور‌های منطقه برای اجرایی کردن طرح «صلح هرمز» و «ائتلاف امید» داد که نشان‌دهنده ابتکار و پافشاری ما برای بازگرداندن آرامش بر مبنای همگرایی و همکاری در منطقه است.
به گفته دکتر واعظی، ایران معتقد است امنیت، ثبات و تنش‌زدایی در منطقه باید توسط کشور‌های منطقه صورت بگیرد و به همین جهت آقای روحانی در صحن سازمان ملل طرح ائتلاف امید، صلح هرمز را مطرح کردند که دقیقا تاییدکننده راهبرد پیشنهادی ایران برای تقویت دیپلماسی در منطقه و کاهش تنش است.
دکتر واعظی تاکید کرد: ایران همچنان معتقد به بازگشت به برجام و کاهش گام به گام تعهدات نیز جهت ایجاد فرصت برای اعضای برجام برای عمل به تعهدات‌شان است. او گفته: نمی‌شود ایران بر تعهد خود نسبت به برجام پابرجا بماند، ولی دیگر کشور‌ها به آن عمل نکنند. به عبارتی رویکرد ما همان است که رئیس‌جمهوری گفتند: «تعهد در برابر تعهد و نقض در برابر نقض».
دکتر واعظی همچنین به شرایط مذاکره مجدد با ۱+۵ پرداخت و اظهارداشت: همان‌طور که آقای روحانی قبلا اعلام کردند ما حاضریم برای حفظ منافع ملی ایران پای میز مذاکره با کشور‌های ۱+۵ بنشینیم و در واقع «مذاکره» را ابزاری برای تقویت منافع ملی می‌دانیم، ولی هیچ‌گاه حاضر نیستیم بی‌قید و شرط به مذاکره با کسی بپردازیم که کمترین تعهد اخلاقی و قانونی را نسبت به توافقات ندارد. ایران اکنون در موضع اقتدار قرار دارد و تمامی کشور‌ها به حقانیت ایران اذعان دارند و این بیانگر شکست سیاست حداکثری تحمیل فشار آمریکا بر ایران است.
رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در این مصاحبه درباره تلاش‌های فرانسه برای نجات برجام هم صحبت کرده و این طرح هنوز در دست بررسی است: اروپا برای بقای توافقات هسته‌ای طرح‌های مختلفی را به‌ویژه در حوزه حمایت‌های اقتصادی از برجام ارایه داده است تا رضایت ایران را جلب کند. در چارچوب منافع ملی برخی طرح‌ها در مرحله بررسی یا رایزنی قرار دارد که از آن جمله پیشنهاد مکرون است.
دکتر واعظی البته تاکید کرده که نجات برجام به اجماع همه کشور‌های عضو برجام نیاز دارد؛ چراکه نمی‌توانیم در حالی که آمریکا به صورت یک‌جانبه به اعمال تشدید تحریم‌ها علیه ایران می‌پردازد ما در طرف دیگر به مذاکره و رایزنی بپردازیم و شرط ما برای هرگونه همکاری و حفظ برجام برداشتن تحریم‌ها علیه ایران است.


آنچه از سفر نیویورک روحانی نشنیدید


رئیس دفتر رئیس‌جمهوری به برخی پشت پرده‌های سفر اخیر روحانی به نیویورک اشاره کرد و گفت: امسال حضورمان در نیویورک متفاوت از سال‌های قبل بود. بیشترین ترافیک کاری و حجم بالایی از ملاقات‌ها را داشتیم. فضا طوری بود که باید به صورت فشرده پاسخگوی درخواست‌های متعددی ملاقات سران کشور‌ها می‌شدیم. مکرون و بوریس جانسون در دو روز اول حضورمان تلاش کردند تا آقای روحانی را برای گفتگو در ارتباط با برجام راضی کنند، اما طرف آمریکایی تلاش می‌کرد موضوع را طور دیگری جلوه دهد.
دکتر واعظی همچنین از حضور هیات ایرانی در نیویورک باوجود عدم صدور روادید برای بعضی اعضای هیات دفاع و تاکید کرد: حضور ما در سازمان ملل موجب شکست استراتژی آمریکا برای به حاشیه راندن ایران شد. البته آمریکا با عدم صدور روادید برای برخی از اعضای هیات ایرانی و خبرسازی‌های متعدد سعی داشت تا ایران را از حضور در سازمان ملل منع کند ولیکن تحت فشار‌های بین‌المللی این پروژه او نیز با شکست روبه‌رو شد. به‌طور قطع اگر ما در سازمان ملل حضور نمی‌یافتیم، میدان را به آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها داده بودیم.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری درباره برخی انتقادات مطرح شده درباره خنده رئیس‌جمهوری در یکی از دیدار‌های سازمان ملل هم گفته: موضوع خنده رئیس‌جمهوری یک امر حاشیه‌ای و جزیی بود که صرفا آن‌هایی که از موفقیت هیات ایرانی عصبانی بودند، به آن پرداختند، ولی رسانه‌های داخلی و خارجی این صحنه را نشانه اعتماد به نفس و تسلط آقای دکتر روحانی و اقتدار ایران در مذاکرات تلقی کردند.


پاسخ رئیس دفتر روحانی به انتقادات از عملکرد دولت در سیاست داخلی


رئیس دفتر رئیس‌جمهوری به انتقادات از عملکرد دولت در حوزه سیاست داخلی واکنش نشان داده و از اقدامات دولت دفاع کرده. واعظی با اشاره به انتقادات گفت: با رویکرد اعتدالی بار‌ها مطرح کرده‌ایم که همه احزاب کنار یکدیگر بنشینند و برای کمک به اداره کشور راهکار عملیاتی ارایه دهند، جلسات متعددی را با احزاب، گروه‌ها و نخبگان بدون لحاظ گرایش سیاسی و با دعوت از طیف‌های مختلف برگزار کردیم و پذیرای توصیه‌ها و انتقادات بوده‌ایم.

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری درباره اقدامات دولت در حوزه احزاب و سیاست داخلی گفته: در این دولت، فشار‌ها از سوی نهاد‌های مرتبط با دولت روی احزاب و گروه‌ها کاهش یافته و بستر مناسب برای حضور قانونمند احزاب فراهم شده است؛ دولت تلاش کرده تا در حد اختیاراتش فضای مناسبی را برای مشارکت تمام جریان‌های سیاسی فراهم کند و در این جهت سعی شد تا بستر مناسب فعالیت رسانه‌ها نیز فراهم شود و این به معنای تلاش دولت برای بسترسازی جهت همراهی با احزاب و گروه‌های سیاسی جهت نقش‌آفرینی در اداره کشور است.
دکتر واعظی در این گفتگو از عملکرد دولت در حوزه مطبوعات و حقوق زنان هم دفاع کرده و گفت: در حوزه مطبوعات نیز ما بیشترین تلاش‌ها را برای رعایت حقوق آن‌ها و البته تامین مساله کاغذ داشته‌ایم که حداقل بنده خودم در این باره جلساتی را داشته‌ام، ولی چندان هم انتظار نداشته‌ایم تا همواره همه رسانه‌ها به حمایت از دولت بپردازند و به فضای باز معتقد هستیم. در مساله حقوق زنان نیز باید گفت که اکنون رتبه دولت در شایسته‌سالاری بسیار افزایش یافته است و اخیرا هم که مساله حضور زنان در ورزشگاه حل شد. این‌ها تنها بخشی از اقداماتی بود که انجام شده است و صد‌ها اقدام دیگر در سطح ملی و منطقه‌ای صورت گرفته که می‌توانم گزارش آن‌ها را با ذکر آمار و ارقام در اختیار این روزنامه قرار دهم تا منتشر کند.


پیش‌بینی دولت از انتخابات ۱۴۰۰


رئیس دفتر روحانی در یک گفت وگوی مطبوعاتی، درباره انتخابات ۱۴۰۰ و گمانه‌زنی‌ها درباره دولت بعدی گفت: مردم تعیین‌کننده سرنوشت انتخابات هستند و دولت صرفا مسوول اجرای انتخابات است و رئیس‌جمهوری نیز طبق اصل ۱۱۳ پاسدار حقوق مردم است؛ بنابراین در این مدت باقیمانده تا پایان دولت تلاش دولت صرفا برای اتمام پروژه‌های دارای اولویتی که نیمه تمام مانده‌اند، است و برنامه‌ریزی این است که کارنامه قابل قبولی را به دولت بعدی تحویل دهیم به گونه‌ای که دولت بعد استمراردهنده برنامه‌های این دولت نیز باشد؛ چراکه معتقدیم یکی از اشکالات نظام مدیریتی در کشور ما انقطاع مدیریتی است و ان‌شاءالله ما بتوانیم پیشگام این باشیم که دولت‌ها در امتداد یکدیگر قرار گیرند، نه در تقابل با یکدیگر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->