۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

ابداع پارچه‌ای که می‌تواند ویروس کرونا را غیرفعال کند

  • کد خبر: ۸۳۵۸۳
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
ابداع پارچه‌ای که می‌تواند ویروس کرونا را غیرفعال کند
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نوعی پارچه ابداع کرده‌اند که می‌تواند به غیرفعال کردن کروناویروس کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن(Northwestern University) آمریکا، یک پارچه تطبیق‌پذیر ابداع کرده‌اند که می‌تواند تهدیدهای بیولوژیکی مانند کروناویروس و تهدیدهای شیمیایی مانند مواد مورد استفاده در جنگ‌های شیمیایی را غیرفعال کند. ماده‌ای که بتواند در برابر هر دو گروه از تهدیدها موثر عمل کند، نادر است.

این پارچه، قابلیت استفاده دوباره را نیز دارد. با قرار دادن پارچه در معرض یک سفیدکننده ساده، می‌توان آن را به حالت ابتدایی خود بازگرداند. این پارچه می‌تواند در ماسک‌ها و سایر پوشاک محافظ مورد استفاده قرار بگیرد.

عمر فرحا (Omar Farha)، متخصص در زمینه چارچوب‌های فلزی – آلی (MOF) و از پژوهشگران این پروژه گفت: داشتن یک ماده دو کاره که توانایی غیرفعال کردن عوامل سمی شیمیایی و بیولوژیکی را دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا ترکیب کردن مواد گوناگون، فرآیند پیچیده‌ای به شمار می‌رود.

این ترکیب چارچوب‌های فلزی – آلی، بر پژوهشی مبتنی است که فرحا و گروهش طی آن، نانوماده‌ای ابداع کردند که عوامل عصبی شیمیایی را غیرفعال می‌کند. آنها با انجام دادن دستکاری‌های کوچک توانستند عوامل ضد ویروس و ضد باکتری را در این ماده به کار بگیرند.

فرحا ادامه داد: چارچوب‌های فلزی – آلی، مانند اسفنج‌های مخصوص شست و شو هستند. این مواد که در ابعاد نانو طراحی می‌شوند، حفره‌های بسیاری دارند که می‌توانند به همان صورتی که اسفنج آب را جذب می‌کند، گازها، بخارها و سایر عوامل را جذب کنند. حفره‌های چارچوب‌های فلزی – آلی در این پارچه جدید، کاتالیزورهایی دارند که می‌توانند مواد شیمیایی، ویروس‌ها و باکتری‌ها را غیرفعال کنند. این نانوماده متخلخل می‌تواند به سادگی روی پارچه‌ها را بپوشاند.

پژوهشگران دریافتند که این پارچه، فعالیت سریعی را در برابر کروناویروس، باکتری گرم-منفی "اشریشیا کلی"(E. coli) و باکتری گرم-مثبت استافیلوکوکوس اورئوس(S. aureus) نشان می‌دهد. نانوحفره‌های چارچوب‌های فلزی – آلی که روی پارچه را می‌پوشانند، آنقدر بزرگ هستند که امکان خروج عرق و آب را فراهم کنند.

فرحا افزود: این ماده، مقیاس‌پذیر است زیرا فقط به تجهیزات ابتدایی پردازش پارچه نیاز دارد که در حال حاضر در صنعت استفاده می‌شوند. هنگامی که این ماده در ماسک به کار می‌رود، باید بتواند به دو صورت عمل کند؛ محافظت از کاربر ماسک در برابر ویروسی که در مجاورت آن قرار دارد و همچنین محافظت از افرادی که با شخص آلوده‌ای که ماسک به صورت دارد، در تماس قرار می‌گیرند.

پژوهشگران توانستند درک درستی از مکان‌های فعال مواد در سطح اتمی داشته باشند. این موضوع، به آنها و سایر پژوهشگران امکان می‌دهد تا روابطی را میان ساختار و ویژگی ایجاد کنند که می‌توانند به ایجاد سایر ترکیبات مبتنی بر چارچوب‌های فلزی – آلی بیانجامند.

این پژوهش، در "Journal of the American Chemical Society" به چاپ رسید.

منبع: عصر ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->