کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟
سرخط خبرها

لخته شدن خون چه خطراتی دارد؟ + انواع لخته خونی

  • کد خبر: ۸۳۶۸۵
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
لخته شدن خون چه خطراتی دارد؟ + انواع لخته خونی
لخته شدن خون عارضه‌ای است که در مواقع آسیب ­دیدگی در رگ‌های خونی رخ می‌­دهد و اگر برطرف نشود، می‌تواند تهدیدی جدی و خطرناک برای سلامتی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، تنها در آمریکا در هر ۶ دقیقه یک بیمار در اثر ایجاد لخته‌های خونی جان خود را از دست می‌دهد. در حالی که این عارضه افراد در هر سنی را درگیر می‌کند، اما با مراقبت بیشتر می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

خطر لخته شدن عروق عمقی معمولا در اندام‌های پایینی مانند پاها، ران‌ها یا ناحیه لگن و حتی بازو‌ها بیشتر اتفاق می‌افتاد که با افزایش سن این خطر بیشتر می‌شود. خطر این لخته‌های خونی زمانی احساس می‌شود که این لخته‌ها از جریان خون جدا شده؛ و همراه آن به ریه‌ها برسد که ممکن است باعث آمبولی ریوی شود که موجب انسداد شریان‌ها در ریه‌ها می‌شود.

لخته‌های خونی عمیق و آمبولی ریه به عنوان «ترومبوآمبولی وریدی» شناخته می‌شوند که می‌تواند سبب بروز بیماری‌های جدی، ناتوانی و حتی مرگ شود.

طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر لخته‌های خونی جان خود را از دست می‌دهند. عارضه «ترومبوآمبولی وریدی» سالانه بیش از ۹۰۰ هزار آمریکایی را درگیری می‌کند.

کدام افراد بیشتر در معرض لخته‌های خونی قرار دارند؟

افراد چاق، افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی،  قلبی و عروقی و بیماری‌های التهابی روده، مبتلایان به سرطان‌های عودکننده یا افرادی که از دارو‌های بر پایه استروژن مصرف می‌کنند بیش از دیگران در معرض ابتلا به لخته‌های خونی هستند.

علاوه بر این، بستری شدن در بیمارستان، عمل‌های جراحی،  بارداری، تروما، سیگار کشیدن، سابقه خانوادگی بروز این عارضه، بی تحرکی و ثابت نشستن به مدت طولانی از دیگر عوامل پرخطر بروز لخته‌های خونی است.

متخصصان بر این باورند که افراد باید نسبت به علائم لخته خون بعد از رانندگی‌ها و سفر‌های هوایی طولانی مدت یا حتی در حین سفر مراقب باشند. آن‌ها همچنین نسبت به ابتلا به کرونا و بروز لخته‌های خونی که به دنبال التهاب شدید در بدن بروز می‌کند، هشدار داده اند. از علائم لخته‌های خونی عمقی می‌توان به درد یا حساسیت به لمس ناشی از آسیب، تورم پا و بازو،  پوست متورم شده یا دردناکی که در لمس گرم است. قرمزی پوست همراه با تورم و درد هم از دیگر علائم بروز این عارضه اشاره کرد که باید نسبت به آن حساس باشید.

لخته خون می­‌تواند در هر یک از عروق خونی بدن شما ایجاد شود. اگر لخته تجزیه شده و در جریان خون قرار گیرد، می‌تواند به ریه، قلب، مغز یا مناطق دیگر وارد شود. جابه‌جایی لخته خون می­‌تواند منجر به عوارض جدی شود. زیرا جریان خون به اندام­‌های مهم را مختل می­‌کند. این وضعیت می­‌تواند به حمله قلبی و سکته مغزی منجر شود.

انواع لخته خونی

سیستم گردش خون شما از مجموعه‌ای از رگ‌ها، تشکیل شده است. این رگ‌ها به دو نوع سیاهرگ و سرخرگ تقسیم می‌شوند. وظیفه آن‌ها انتقال خون در داخل بدن است. لخته‌های خونی در داخل سیاهرگ‌ها و سرخرگ‌ها شکل می‌گیرند.

هنگامی که لخته خونی داخل سرخرگ ایجاد می‌شود، با عنوان لخته سرخرگی از آن یاد می‌شود. این نوع لخته سریعاً علایم خود را بروز می‌دهد، و نیازمند درمان اورژانسی است. علایم لخته خونی سرخرگی عبارت‌اند از درد شدید، فلج شدن بخش‌هایی از بدن، یا هردو. این عارضه می‌تواند زمینه‌ساز حمله قلبی یا سکته نیز شود.

لخته خونی که در سیاهرگ ایجاد گردد، با اسم لخته سیاهرگی نام‌گذاری می‌شود. این نوع لخته‌ها، به تدریج در گذر زمان ایجاد می‌شوند، اما همچنان تهدیدی نسبت به حیات افراد محسوب می‌شوند. جدی‌ترین نوع از لخته سیاهرگی، با اسم ترومبوز وریدی عمیق شناخته می‌شود.

منبع: علاج‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->