روزنامه پاکستانی: نگاه همه کشورهای جهان به مذاکره ایران و آمریکا لیبی تعطیلی مدارس سازمان ملل در قدس را محکوم کرد گروسی این هفته به تهران می‌آید وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد: چینی‌ها می‌خواهند کانال پاناما را تصرف کنند صالحی امیری در مشهد: امکان واردات تجهیزات هتلداری با تعرفه صفر گمرکی برای ۲۰۰ قلم کالا فراهم شده است محسنی اژه‌ای: طرفدار شدید دادگاه‌های علنی هستم اتحادیه اروپا ۹ فرد و نهاد ایرانی را تحریم کرد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) حضرموت یمن محور تشدید درگیری‌ها بین عربستان و امارات جان کری: ترامپ فرصت دستیابی به توافق با ایران را دارد مصدومیت یک صهیونیست | عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: عراقچی اواخر هفته به مسکو سفر می‌کند جزئیات مراسم رژه روز ارتش (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد روسیه: انتظار داریم نتایجی ملموس از گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا به دست آید نگرانی فرانسه از مذاکرات ایران و آمریکا | باید با منافع ما منطبق باشد یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه | بقایی: مذاکره و تهدید را هم‌زمان نپذیرفتیم انتقاد فرمانده کل فراجا از کیفیت برخی خودروهای داخلی | رادان: برخی خودروها ارابه مرگ هستند تلاش داعش و حزب بعث برای وحشت‌پراکنی در عراق استعفای قریب‌الوقوع رئیس شاباک جزئیات پیشنهاد جدید رژیم صهیونیستی برای پایان جنگ غزه استقبال وزارت خارجه انگلیس از مذاکرات ایران و آمریکا ۱۰ میلیون امضا علیه اردوغان | اپوزیسیون ترکیه بیدار شد دونالد ترامپ: به‌زودی درباره ایران تصمیم می‌گیریم پزشکیان اردیبهشت‌ماه به کرمانشاه سفر خواهد کرد رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی: ترامپ بی‌جهت آمریکا را درگیر نمی‌کند | در مذاکرات نباید تعجیل یا تأجیل کرد آکسیوس مدعی شد: احتمال برگزاری دور دوم مذاکرات در رم | گروسی به تهران می‌آید سفر وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به خراسان رضوی امروز (دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) بمباران صنعا توسط جنگنده‌های آمریکایی
سرخط خبرها

رابرت مالی: مذاکرات وین کاملا ناامیدکننده بود

  • کد خبر: ۸۳۹۰۷
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۸
رابرت مالی: مذاکرات وین کاملا ناامیدکننده بود
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران گفت: مذاکرات وین به دلیل عدم امکان گفتگوهای مستقیم با ایران، کاملاً ناامیدکننده بود. او همچنین اذعان کرد کشورش در جلب اعتماد دولت قبلی و دولت کنونی ایران ناکام مانده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه طی اظهاراتی در نشست اندیشکده کارنگی اعلام کرد که کشورش در جلب اعتماد دولت قبلی و دولت کنونی ایران ناکام مانده است.

رابرت مالی در این خصوص گفت: «مهم‌ترین گام در راستای اعتمادسازی با ایران این است که بگوییم ما خواهان احیای برجام هستیم و برای این منظور آماده‌ایم تحریم‌ها را برداریم. واضح است که نظر دولت سابق و دولت کنونی ایران این نیست.»

وی ادامه داد: «مذاکرات وین به دلیل عدم امکان گفتگو‌های مستقیم با ایران، کاملاً ناامیدکننده بود. مذاکرات غیرمستقیم با ذات دیپلماسی، اتخاذ مواضع واقعی، تعیین خطوط قرمز و مواردی از این دست همخوانی ندارد.»

نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران اضافه کرد: «البته حتی با مذاکرات مستقیم نیز ممکن بود نتیجه‌ای در وین حاصل نشود، اما هیچ شکی نیست که مذاکرات مستقیم می‌توانست مؤثرتر باشد و من فکر می‌کنم تیم آقای عراقچی نیز همین‌طور فکر می‌کردند.»

وی افزود: «ارزیابی ایالات متحده و همه شرکا این بود که ما در ۶ دور نخست مذاکرات وین به یک تفاهم نزدیک شده‌ایم، اما ممکن است این وضعیت درباره دولت جدید [ایران]صدق نکند. ایران پاسخ این سؤال را از طریق کار‌هایی که انجام می‌دهد یا انجام نمی‌دهد، مشخص خواهد کرد.»

طرف‌های غربی طی ماه‌های اخیر بار‌ها تلاش کرده‌اند که ایران را مقصر طولانی شدن مذاکرات وین جلوه داده و از قبل ایران را عامل شکست احتمالی مذاکرات وین معرفی کنند.

مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره در پاسخ به این ادعای تکراری و بی‌اساس طرف‌های غربی تأکید کرده‌اند که اعضای اروپایی برجام و آمریکا -که در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شده و اکنون سعی در بازگشت به برجام بدون رفع تحریم‌های یکجانبه علیه ایران دارد- با بی‌توجهی به حقوق ایران و تلاش برای گره زدن برجام به مسائل دیگر باعث پیچیدگی مذاکرات احیای برجام شده‌اند.

از سوی دیگر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان اوایل شهریورماه در یک گفتگوی تلویزیونی تصریح کرد: «به دنبال فرار از میز مذاکره نیستیم. دولت سیزدهم مذاکره‌ای را مذاکره می‌داند که دستاورد‌های ملموس در راستای تامین منافع و حقوق ملت ایران داشته باشد. طبعا این پیام تاثیرات مثبت خود را در طرف مقابل داشته است.»

امیرعبداللهیان تأکید کرد: «مذاکره از ابزار دیپلماسی است و امیدواریم اتفاقات خوبی رخ دهد و طرف‌های مقابل بر مبنای خرد در میز مذاکره حضور یابند.»



منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->