تاکید استاندار خراسان رضوی: لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد
سرخط خبرها

در چه صورت پروانه واحد تولیدی تعلیق یا حتی باطل می‌شود؟

  • کد خبر: ۸۴۴۷۲
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷
در چه صورت پروانه واحد تولیدی تعلیق یا حتی باطل می‌شود؟
معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد خراسان‌رضوی با اشاره به اهمیت استانداردسازی در صنعت مواد غذایی گفت: ۵۰ درصد پروانه‌های استاندارد خراسان‌رضوی در حوزه صنعت غذایی صادر می‌شود.

طنین همتی| شهرآرانیوز، چند سالی است که توجه و تمرکز مقام معظم رهبری روی توسعه تولید داخلی و کالای ایرانی قوت گرفته است، به‌طوری‌که از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰، تولید و اشتغال، حمایت از کالای ایرانی، رونق‌تولید و... ازجمله نام‌گذاری‌های سال‌ها بوده است. در کنار تأکید بر توجه به تولید کالای ایرانی، به اهمیت استانداردسازی و کیفیت تولید داخلی هم توجه شده است که جا دارد تولیدکنندگان با درنظرگرفتن این تأکیدها، کیفیت تولیدات را نیز مدنظر قرار دهند.
معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز درباره وضعیت استاندارد تولیدات داخلی استان اظهار کرد: اگر ما می‌خواهیم تولید ملی خوبی داشته باشیم، چه از این نظر سلامت مردم و اعتماد به محصول و چه از نظر اینکه کالای ما سهمی در بازار جهانی داشته باشد، تولیدکننده باید در جهت تولید کالای باکیفیت قدم بردارد.

زیربنای چرخش اقتصادی، رعایت و کنترل کیفیت کالای داخلی است

وی ادامه داد: تا زمانی که نتوانیم کالای باکیفیت تولید کنیم، مشتریان خارجی خوبی نخواهیم داشت و از طرفی هزینه‌هایی هم به جامعه تحمیل می‌کنیم، بنابراین باید بدانیم زیربنای یک چرخش اقتصادی و تولید باکیفیت ایرانی همین رعایت و کنترل کیفیت است.
حامد محمدی با اشاره به اینکه در حوزه استاندارد ۲ موضوع مطرح است، یکی تخلف و دیگری عدم انطباق، تصریح کرد: در بحث تخلفات منظور کالا‌هایی است که مشمول استاندارد اجباری هستند. بعضی کالا‌ها با تصویب شورای‌عالی استاندارد تولیدشان مشمول مقررات استاندارد اجباری است و تا زمانی که استاندارد نگرفته باشند، اجازه تولید و عرضه ندارند. از تخلفاتی که گاهی اتفاق می‌افتد، این است که یک واحد تولیدی شروع به فعالیت می‌کند، اما برای آن محصول هنوز پروانه استاندارد تهیه نمی‌کرده است. البته در صورت شناسایی چنین واحدی روال این است که خط تولید آن واحد متوقف شود. این از آن دسته تخلفاتی است که در حوزه استاندارد می‌توانیم ببینیم.

صدور ۵۰ درصد پروانه‌های استاندارد خراسان‌رضوی در حوزه صنعت غذایی

وی درباره اهمیت صنایع غذایی در استان اظهار کرد: به این دلیل که صنایع غذایی مستقیم با سلامت مردم در ارتباط‌اند، توجه ما به این بخش زیاد است. همچنین صنعت قالب ما صنعت مواد غذایی است، به‌طوری‌که تقریبا ۵۰ درصد پروانه‌های استاندارد در حوزه صنعت غذایی صادر می‌شود. بر همین اساس، این بخش حساسیت بیشتری برای ما دارد.
وی گفت: همچنین باتوجه‌به اهمیت موضوع، علاوه بر ما معاونت غذا و داروی علوم‌پزشکی مشهد هم خوشبختانه بر صنایع غذایی نظارت می‌کند. نظارت ۲ دستگاه باعث می‌شود ضریب اطمینان نظارت‌ها بیشتر شود.
این مقام مسئول اظهار کرد: باتوجه‌به اینکه کشور ما زلزله‌خیز است، بحث محصولات ساختمانی اهمیت زیادی دارد. بر همین اساس، نظارت بر استاندارد صنایع ساختمانی اهمیت دارد. همچنین در زمینه قطعات خودرویی توجه به بخشی زیاد است که بحث ایمنی قطعات در آن خیلی پررنگ است، مثل کمربند ایمنی خودرو. در زمینه استاندارد و نگرش آن به تولید کالا، نظارت‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که در مجموع باعث افزایش ایمنی و سلامت مردم و جلوگیری از ضرر و زیان مصرف‌کننده شود.
وی درباره نحوه کنترل‌ها اظهار کرد: کنترل‌های ما در استان به‌نحوی است که در سال حدود ۴ بار سرزده بازرسی می‌کنیم. علاوه بر این بازرسی، از خط تولید و انبار مجموعه نمونه‌برداری می‌شود و باتوجه‌به استاندارد هر کالا آزمایش می‌شود.
محمدی یادآور شد: در طرح اجرای هماهنگ استاندارد‌های اجباری که با عنوان « طرح طاها» که در کشور مطرح است، ادارات کل استاندارد فقط به نمونه‌برداری از انبار‌ها و خط تولید اکتفا نمی‌کنند و با خرید محصولات از بازار، کیفیت محصول را در آخرین حلقه، یعنی توزیع، ارزیابی می‌کنند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، ما افرادی را آموزش دادیم و تأیید صلاحیت کردیم که دائم در محل مستقرند. مدیران کنترل کیفیت، کیفیت کالا را در آزمایشگاه واحد تولیدی کنترل می‌کنند و اگر شاخص‌های استاندارد کالا پذیرفتنی باشد، تأیید می‌شود، در غیر این صورت باید تا تأیید نهایی نواقصش برطرف شود.

۱۰۰۰ قلم کالا و خدمت داریم که استانداردهای آنها اجباری است

کالا‌هایی که شامل استاندارد اجباری هستند، اگر در آزمون انجام‌شده با استاندارد‌ها مطابقت نداشته باشند، مطابق ضوابط نمرات منفی به واحد تولیدی اختصاص داده می‌شود که اگر این نمرات منفی به حدنصابی مشخص برسد، ممکن است پروانه واحد تولیدی تعلیق یا حتی باطل شود.
معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد خراسان‌رضوی یادآور شد: سازمان ملی استاندارد در حدی که قانون برای آن در نظر گرفته است، نظارت می‌کند. همه کالا‌های تولیدی ما استاندارد اجباری ندارند. ما حدود ۱۰۰۰ قلم کالا و خدمت داریم که استانداردهایشان اجباری است و فقط در زمینه آن‌ها وارد می‌شویم.
محمدی ادامه داد: استاندارد باید در کشورمان به حدی برسد که تولیدکننده‌ها به این جمع‌بندی برسند که کیفیت‌زایی در وهله اول به آن‌ها کمک می‌کند و خود تولیدکننده باید به‌دنبال کیفیت باشد، نه اینکه دستگاه اجرایی و نظارتی کیفیت را به تولیدکننده القا کنند. ما به‌عنوان دستگاه نظارتی و طبق ضوابط و مقررات تعیین‌شده، وظیفه نظارتی‌مان را مداوم و مستمر انجام می‌دهیم، اما امیدواریم روزی برسد که خود تولیدکننده به‌دنبال استانداردسازی و افزایش کیفیت باشد.
وی درباره تطابق استاندارد‌های داخلی با خارجی اظهار کرد: تقریبا همه استاندارد‌های داخلی ما از استاندارد‌های بین‌المللی الگو می‌گیرد، مگر در بعضی اقلام که آن‌هم به‌دلیل شرایط اقلیمی خاص و عوامل فرهنگی و مذهبی مجبوریم استاندارد‌ها را بومی‌سازی کنیم؛ وگرنه پایه استاندارد‌های بومی ما هم استاندارد‌های جهانی است.
وی تأکید کرد: کد استاندارد زیر علامت استاندارد روی بسته‌بندی کالا درج می‌شود. این کد ده‌رقمی شناسه یکتای کالاست که هر واحد تولیدی روی محصولش درج می‌کند. مصرف‌کننده‌ها برای اینکه از صحت و اصالت پروانه استاندارد کالا مطمئن شوند، می‌توانند کد ده‌رقمی زیر علامت استاندارد را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند و استعلام بگیرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->