به گزارش شهرآرانیوز، محمود افتخارزاده، متخصص قلب و آریتمیهای قلبی درباره کمکاری تیروئید و تاثیر آن بر نارسایی قلبی گفت: هورمون تیروئید از معدودترین هورمونهای بدن است که بر روی تمامی سیستمهای بدن تاثیرگذار است. تقریبا میتوان گفت تمامی سلولهای بدن دارای گیرنده هورمون تیروئیدی هستند و قلب هم از این موضوع مستثنی نیست و پرکاری و کم کاری تیروئید میتواند بر عملکرد مناسب آن تاثیرگذار باشد.
وی افزود: کمکاری تیروئید میتواند سرعت ضربان قلب را کاهش داده، ورود خون به قلب را با تاثیر بر عضله قلب دچار مشکل کرده، موجب افزایش فشار داخل حفره بطنی شده و دهلیزها را تحت الشعاع قرار دهد. در این حالت ریهها هم دچار مشکل شده و فرد دچار تنگی نفس میشود که در ارتباط تنگاتنگ با کاهش ضربان قلب موجب نارسایی قلبی میشود. علاوه بر این در کم کاری تیروئید مقاومت عروقی افزایش مییابد. تجمع مواد در عروق باعث میشود عروق نتوانند به خوبی باز شوند و بنابراین حجم داخل عروق بیشتر از پذیرش آن میشود که افزایش فشار خون را در پی خواهد داشت و پس از مدتی میتواند موجب نارسایی قلبی شود.
این متخصص قلب و آریتمیهای قلبی درباره علایم کمکاری تیروئید گفت: علایم این بیماری غیراختصاصی است و میتواند با خستگی، ضعف و بیحالی همراه باشد. این علایم میتواند در اثر افزایش سن هم پدیدار شود به همین دلیل برخی مواقع علایم کمکاری تیروئید به افزایش سن نسبت داده میشود. نبود سایر علایم نباید موجب غفلت ما از مشکلات تیروئیدی شود به همین جهت افراد مسن باید به صورت منظم و سالی یکبار هورمونهای تیروئیدی خود را کنترل کنند.
منبع: اقتصادآنلاین