مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

باردارها واکسن بزنند یا نه؟

  • کد خبر: ۸۴۵۲۹
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۸
باردارها واکسن بزنند یا نه؟
متخصص زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به پیشگیری موثر واکسن از ابتلا به کرونا، گفت: واکسیناسیون مادران باردار، خطر انتقال کرونا به نوزاد را کاهش می دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شهناز احمدی؛ متخصص زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته سلامت زنان که امسال در همه گیری کرونا برگزار می شود، گفت: کووید-۱۹ یک بیماری تنفسی همه گیر است که مشکلاتی را برای سلامت جهانیان ایجاد کرده اما در اثر تغییر در شیوه عملکرد سیستم فیزیولوژیک و عملکرد سیستم ایمنی خانم های باردار ،این افراد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: تحقیقاتی که بر روی این بیماری در خانم‌های باردار انجام شده، نشان داده که علائم این بیماری  شامل سردرد، خستگی و درگیری سیستم تنفسی کاملا مشابه خانم‌های غیرباردار است ولی خانم های باردار تا حد بیشتری در معرض خطر بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

وی در خصوص عوارض و پیامدهای نامطلوب کرونا در بارداری بیان کرد: از عوارض ایجاد شده در زنان باردار می توان به محدودیت رشد داخل رحمی، زایمان زودرس و نیاز به مراقبت های ویژه در نوزادان، سقط و افزایش سزارین و یا حتی در مواردی مرگ و میر پریناتال اشاره کرد.

احمدی واکسیناسیون خانم های باردار را یکی از روش های موثر در پیشگیری از عوارض شدید کرونا دانست و گفت: یکی از روش‌های جلوگیری از ابتلا به عوارض شدید کووید - ۱۹و پیشگیری از بروز عوارض شدید ناشی از کرونا در خانم های باردار، واکسن کرونا است که متاسفانه برخی خانم های باردار بدلیل ترس از عوارض تزریق واکسن بر روی جنین از آن امتناع می کنند.

عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه واکسن خطر انتقال کرونا به نوزاد را کاهش می دهد، افزود: واکسیناسیون از عوارضی مانند شدت بیماری در مادر و همچنین نارس بودن نوزاد نیز جلوگیری می کند.

وی افزود: در بررسی های انجام شده، آنتی بادی های ضد ویروس ناشی از واکسیناسیون در سرم بند ناف نوزاد و همچنین در سرم مادر قابل رویت است و تزریق واکسن می تواند از طریق جفت به جنین از ابتلای نوزاد به کرونا جلوگیری کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص زمان تزریق واکسن در بارداری گفت: بهتر است تزریق واکسن بعد از هفته دوازدهم بارداری باشد زیرا اکثر اعضای جنین تشکیل شده و نگرانی‌های  ناهنجاری‌های جنینی کاملا برطرف می شود.

این متخصص زنان با تاکید بر اینکه واکسن کوید در واقع واکسن ویروسی غیر زنده است و نمی تواند باعث عفونت در مادر و جنین شود، گفت: مادرانی که در دوران بارداری واکسن کرونا تزریق می کنند به هیچ وجه ریسک بالاتری در نارس بودن نوزاد – ناهنجار های جنین و مرده زایی نسبت به دیگر مادران باردار نخواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن مانند هرواکسن دیگری ممکن است منجر به درد در محل تزریق و یا تورم وتب شود اما مشکلی برای مادران باردار ایجاد نمی کند و می توان با مصرف قرص استامینوفن ساده، تب را نیز کنترل کرد.

احمدی درخصوص تزریق واکسن در دوران شیر دهی گفت: آنتی بادی تولید شده در بدن مادر می تواند از طریق شیر به نوزاد منتقل شود و موجب ایمنی در بدن نوزاد شود، بنابر این نیاز به توقف شیردهی وجود ندارد.

دکتر شهناز احمدی؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان خاطر نشان کرد: هیچ مدرک مستندی مبنی بر اینکه واکسیناسیون بر کاهش میزان و قدرت باروری خانم ها و آقایان تاثیری داشته باشد، وجود ندارد.

وی همچنین بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و شستن دست ها تاکید کرد و از خانم های باردار خواست، حتی با تزریق واکسن از حضور در مکان های شلوغ اجتناب کنند و از تهویه مناسب محل حضور خود اطمینان حاصل کنند.

هفته ملی "سلامت بانوان ایران"، همه ساله در هفته پایانی مهرماه با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی گروههای مختلف جامعه در خصوص اولویتهای سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، برگزار می شود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->