حقوق یک ماه ۳ هزار کارگر در هالووین تهران دود شد نکاتی برای رزرو مطمئن بلیط اتوبوس در مسیر‌های پرتردد کشور فرماندار مشهد: طرح جیره‌بندی آب در حال بررسی است درباره فواید ارده که هم مقوی است و هم اصالتی باستانی دارد | منبع خالص انرژی و سلامتی آموزش نفس‌کش بودن! آزادی ۹۷۶ زندانی جرائم غیرعمد از ابتدای امسال تاکنون | ۱۶۵۰ میلیارد تومان پرونده بدهکاری مختومه شد شایع‌ترین مشکلات دندانی در کودکان چیست؟ این کودکان در آینده به فشار خون بالا مبتلا می‌شوند ایمن‌سازی بیمارستان تأمین اجتماعی شهر مشهد نگاهی به پدیده پارتنر اجاره‌ای که این روزها کم‌وبیش در سایت‌های آگهی مشاهده می‌شود | همراهی اجاره‌ای چرا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۱ و بازنشستگان وزارت کشور اجرا نشده است؟ ۴ نوشیدنی مفید و طبیعی برای ازبین‌بردن سنگ کلیه مصرف ۲ عدد از این میوه پاییزی، یبوست شما را برطرف می‌کند میوه‌هایی که خطر کبد چرب را افزایش می‌دهند، کدام‌اند؟ | مراقب میوه‌های پرپتاسیم باشید نشستن طولانی‌مدت پشت میز چه پیامد‌هایی برای بدن دارد؟  با روند کنونی تخصیص منابع، تکمیل شبکه فاضلاب مشهد ۷۰ سال دیگر طول می‌کشد | تخصیص ۵۰ همتی برای پروژه ۳۵۰۰ همتی بازسازی پرونده قتل پیرمرد در  باغ شخصی اش، پس از  ۳۸ روز از  وقوع جنایت | متهم: قصد کشتنش را  نداشتم وزیر آموزش و پرورش در مشهد: استکبارستیزی، هویت ذاتی عشایر ایران است | نظام آموزش عشایری کشور اصلاح می‌شود + فیلم ورود ۵ مگاوات برق خورشیدی به مدار تولید تا پایان سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی روند شناسایی دانش‌آموزان نابغه در بهزیستی‌ها همزمان با روز دانش آموز ۱۴۰۴ آغاز شد کشف یک دستگاه خودروی لندکروز قاچاق به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در رباط کریم (۱۴ آبان ۱۴۰۴) حادثه برای خودروی حامل دانش‌آموزان در دزفول، یک فوتی و ۴ مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۴) ایران درگیر یکی از طولانی‌ترین دوره‌های خشکسالی چند دهه اخیر! وزیر آموزش و پرورش: توزیع شیر در مدارس برای همه مقاطع از ۱۸ آبان ۱۴۰۴ آغاز می‌شود + فیلم تأمین واکسن آنفلوانزا برای والدین شهدا و جانبازان در تایباد افزایش یافت نامه رئیس نظام پزشکی به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مطالبات بخش درمان پرداخت شود ۱۳ مصدوم در تصادفات جاده‌ای خراسان رضوی طی شبانه‌روز گذشته (۱۴ آبان ۱۴۰۴) ثبت‌نام سهمیه جدید وام بازنشستگان تأمین اجتماعی برای ۳۰ هزار نفر آغاز شد (۱۴ آبان‌ماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

باردارها واکسن بزنند یا نه؟

  • کد خبر: ۸۴۵۲۹
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۸
باردارها واکسن بزنند یا نه؟
متخصص زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به پیشگیری موثر واکسن از ابتلا به کرونا، گفت: واکسیناسیون مادران باردار، خطر انتقال کرونا به نوزاد را کاهش می دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شهناز احمدی؛ متخصص زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته سلامت زنان که امسال در همه گیری کرونا برگزار می شود، گفت: کووید-۱۹ یک بیماری تنفسی همه گیر است که مشکلاتی را برای سلامت جهانیان ایجاد کرده اما در اثر تغییر در شیوه عملکرد سیستم فیزیولوژیک و عملکرد سیستم ایمنی خانم های باردار ،این افراد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: تحقیقاتی که بر روی این بیماری در خانم‌های باردار انجام شده، نشان داده که علائم این بیماری  شامل سردرد، خستگی و درگیری سیستم تنفسی کاملا مشابه خانم‌های غیرباردار است ولی خانم های باردار تا حد بیشتری در معرض خطر بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

وی در خصوص عوارض و پیامدهای نامطلوب کرونا در بارداری بیان کرد: از عوارض ایجاد شده در زنان باردار می توان به محدودیت رشد داخل رحمی، زایمان زودرس و نیاز به مراقبت های ویژه در نوزادان، سقط و افزایش سزارین و یا حتی در مواردی مرگ و میر پریناتال اشاره کرد.

احمدی واکسیناسیون خانم های باردار را یکی از روش های موثر در پیشگیری از عوارض شدید کرونا دانست و گفت: یکی از روش‌های جلوگیری از ابتلا به عوارض شدید کووید - ۱۹و پیشگیری از بروز عوارض شدید ناشی از کرونا در خانم های باردار، واکسن کرونا است که متاسفانه برخی خانم های باردار بدلیل ترس از عوارض تزریق واکسن بر روی جنین از آن امتناع می کنند.

عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه واکسن خطر انتقال کرونا به نوزاد را کاهش می دهد، افزود: واکسیناسیون از عوارضی مانند شدت بیماری در مادر و همچنین نارس بودن نوزاد نیز جلوگیری می کند.

وی افزود: در بررسی های انجام شده، آنتی بادی های ضد ویروس ناشی از واکسیناسیون در سرم بند ناف نوزاد و همچنین در سرم مادر قابل رویت است و تزریق واکسن می تواند از طریق جفت به جنین از ابتلای نوزاد به کرونا جلوگیری کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص زمان تزریق واکسن در بارداری گفت: بهتر است تزریق واکسن بعد از هفته دوازدهم بارداری باشد زیرا اکثر اعضای جنین تشکیل شده و نگرانی‌های  ناهنجاری‌های جنینی کاملا برطرف می شود.

این متخصص زنان با تاکید بر اینکه واکسن کوید در واقع واکسن ویروسی غیر زنده است و نمی تواند باعث عفونت در مادر و جنین شود، گفت: مادرانی که در دوران بارداری واکسن کرونا تزریق می کنند به هیچ وجه ریسک بالاتری در نارس بودن نوزاد – ناهنجار های جنین و مرده زایی نسبت به دیگر مادران باردار نخواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن مانند هرواکسن دیگری ممکن است منجر به درد در محل تزریق و یا تورم وتب شود اما مشکلی برای مادران باردار ایجاد نمی کند و می توان با مصرف قرص استامینوفن ساده، تب را نیز کنترل کرد.

احمدی درخصوص تزریق واکسن در دوران شیر دهی گفت: آنتی بادی تولید شده در بدن مادر می تواند از طریق شیر به نوزاد منتقل شود و موجب ایمنی در بدن نوزاد شود، بنابر این نیاز به توقف شیردهی وجود ندارد.

دکتر شهناز احمدی؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان خاطر نشان کرد: هیچ مدرک مستندی مبنی بر اینکه واکسیناسیون بر کاهش میزان و قدرت باروری خانم ها و آقایان تاثیری داشته باشد، وجود ندارد.

وی همچنین بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و شستن دست ها تاکید کرد و از خانم های باردار خواست، حتی با تزریق واکسن از حضور در مکان های شلوغ اجتناب کنند و از تهویه مناسب محل حضور خود اطمینان حاصل کنند.

هفته ملی "سلامت بانوان ایران"، همه ساله در هفته پایانی مهرماه با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی گروههای مختلف جامعه در خصوص اولویتهای سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، برگزار می شود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->