تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (فردا شنبه ۸ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
سرخط خبرها

چطور و چه زمانی ویتامین D بخوریم؟

  • کد خبر: ۸۴۵۹۰
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸
چطور و چه زمانی ویتامین D بخوریم؟
یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌درمانی گفت: مصرف بی‌رویه این ویتامین می‌تواند با ایجاد مشکل در آنزیم‌های کبد باعث نارسایی کبدی در افراد شود.

به گزارش شهرآرانیوز، زهرا احدی در مورد بهترین زمان برای مصرف ویتامین دی گفت: ویتامین دی جزو طبقه‌بندی گروه ویتامین‌های محلول در چربی است که بهترین زمان مصرف این ویتامین‌ها با غذا یا بعد از غذا است. در واقع باید با معده پر مصرف شود تا جذب بهتری داشته باشد.

وی افزود: ویتامین دی توسط نور آفتاب زیر پوست ما ساخته می‌شود و پیش‌ساز‌هایی دارد که در قسمت‌هایی از بدن تبدیل می‌شوند و اگر به اندازه کافی در معرض نور آفتاب قرار بگیریم بدن به طور طبیعی به اندازه کافی ویتامین دی را می‌سازد.

وی گفت: از آنجایی که اغلب ما از نور خورشید به اندازه کافی بهره نمی‌بریم و یا مواد غذایی شامل ویتامین دی مانند ماهی‌های چرب، روغن کبد ماهی و لبنیات به اندازه کافی مصرف نمی‌کنیم معمولا دچار فقر ویتامین دی هستیم.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه، میزان ویتامین دی در گروه‌های سنی مختلف متفاوت است و کودکان تا دو سال حتما باید تحت مکمل یاری ویتامین آ و دی باشند.

احدی افزود: سطح ویتامین دی در بزرگسالان نیز باید به صورت دوره‌ای بررسی شود. در واقع ویتامین دی علاوه بر ویتامین بودن، یک هورمون است و نقش بسیار موثری در بسیاری از سیستم‌های حیاتی و حتی تنظیم ژنوم و تقسیمات سلولی ما دارد و کمبود آن می‌تواند باعث ایجاد جهش‌های ژنتیکی شود و خطرات بسیاری را برای تمام بدن و سلامت استخوان‌ها به دنبال داشته باشد.

وی در مورد میزان مصرف ویتامین دی گفت: حتما باید آزمایش خون انجام شود تا میزان کمبود ویتامین دی در افراد مشخص شود. زیرا مصرف بی‌رویه این ویتامین می‌تواند با ایجاد مشکل در آنزیم‌های کبد باعث نارسایی کبدی در افراد شود.

احدی افزود: بر اساس یافته‌ها عدد نرمال ویتامین دی در بدن افراد، بالای عدد ۳۰ است و زیر ۳۰ کمبود ویتامین محسوب می‌شود. رقم بین ۱۰ تا ۲۰ کمبود زیاد و زیر ۱۰ فقر ویتامین دی محسوب می‌شود.

وی دوز توصیه‌شده برای فرد عادی را ماهیانه یک عدد ویتامین دی ۵۰ هزار عنوان کرد و گفت: مصرف بیشتر باید با تشخیص پزشک در صورت مشخص شدن کمبود ویتامین دی توسط آزمایش خون باشد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->