مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
سرخط خبرها

نشست مسکو و تهران؛ تلاش های بین المللی برای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان

  • کد خبر: ۸۴۸۵۶
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲
نشست مسکو و تهران؛ تلاش های بین المللی برای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان
روز گذشته، نشست افغانستان در مسکو با عنوان «فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان» با مشارکت ۱۰ کشور منطقه و هیئت طالبان برگزار شد. در آینده‌ای نزدیک تهران هم میزبان نشستی مشابه است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در آغاز این نشست گفت که از حضور نداشتن مقامات آمریکایی در این نشست بین المللی متأسف است. او ادامه داد: آمریکا گفته است به دلایل فنی نمی‌تواند در این نشست شرکت کند، ولی در نظر دارد در نشست‌های احتمالی آینده سهم داشته باشد.

لاوروف همچنین ضمن تأکید بر تلاش طالبان برای ایجاد ثبات در افغانستان گفت: خطر تروریسم، کل منطقه را تهدید می‌کند. ما تلاش‌های انجام شده برای تثبیت وضعیت سیاسی و نظامی در افغانستان را به رسمیت می‌شناسیم. اما در عین حال باید در نظر داشت که خطر سرازیر شدن فعالیت‌های تروریستی و قاچاق مواد مخدر به کشور‌های همسایه، کاملا جدی و واقعی است.

اظهارات مثبت لاوروف درباره طالبان در حالی مطرح می‌شود که مسکو تا کنون از به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان خودداری کرده است. پیش از این نیز وزارت خارجه روسیه درباره نشست افغانستان در مسکو اعلام کرد بود که رایزنی‌های «فرمت مسکو درباره افغانستان» بر اوضاع سیاسی و نظامی این کشور و تشکیل یک دولت جامع و فراگیر به همراه تلاش‌های بین المللی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور تمرکز دارد. یادآور می‌شود که حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان، در اجلاس روز گذشته مسکو برای موضوع افغانستان شرکت کرده بود.

نشست روز گذشته در روسیه که ذیل «فرمت مسکو» درباره تحولات اخیر افغانستان قابل بررسی است، با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. در یک نمونه، سیدرسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه ایران، در صفحه شخصی خود در توئیتر در این باره نوشت: «(روند دوحه)، (فرمت مسکو)، (۲+۶)، (تروئیکا+)، (اجلاس همسایگان)، (سازوکار شانگهای)، (نشست EU برای AF)، (گفتگو‌های افغان ها) و طرح‌های متعدد دیگر در جست وجوی صلح، ثبات و امنیت برای افغانستان. ولی فقط توافق ملی برای دولتی فراگیر است که صلح و ثبات را در این کشور مستقر می‌سازد.»

در راستای همین نگاه، ایران روز چهارشنبه هفته آینده یعنی ۵ آبان، در تهران میزبان نشست وزرای خارجه کشور‌های همسایه افغانستان خواهد بود. سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، دوشنبه ۲۶ مهر با اعلام این خبر گفته بود: دستور ما در نشست تهران، ادامه گفتگو‌هایی است که در دور اول به صورت مجازی برگزار شد.

ایران می‌تواند بر روند تثبیت امنیت افغانستان اثرگذار باشد

مهدی خورسند، کارشناس مسائل اوراسیا، در گفتگو با «باشگاه خبرنگاران جوان»، درباره نشستی که قرار است چهارشنبه آینده درخصوص تحولات افغانستان در تهران با حضور همسایگان افغانستان به اضافه روسیه برگزار شود، گفت: در اولین دور از این مذاکرات مجازی که مبدع آن پاکستان بود، تقریبا یک بیانیه مکتوب خلاصه شد که تأثیری برای مردم افغانستان نداشت. امید داریم در روز‌های آینده در اجلاسیه‌ای که تهران میزبان آن است، اتفاق جدیدی رخ دهد.

خورسند با تأکید بر اینکه باید در نشستی که در روز‌های آینده در تهران برگزار می‌شود حواسمان به ملت افغانستان باشد، افزود: در این کشمکش قدرتی که بین قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در جریان است، برخی بازیگران به دنبال حفظ امنیت و عده‌ای هم به دنبال دامن زدن به ناامنی در منطقه هستند، که در یک سمت روسیه، چین، ایران و در طرف دیگر ترکیه، آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی قرار دارند.

ما باید به دنبال حمایت از مردم افغانستان و تشکیل دولت فراگیر در این کشور باشیم. باید طالبان را مجاب کرد تا از طریق مسیر‌های مختلف بر ایجاد تشکیل دولت فراگیر و کمک به برقراری امنیت در این کشور تأکید شود. باید راهی پیدا کرد که امنیت در افغانستان تضمین و تثبیت شود. با توجه به شرایط منطقه، ایران باید فعالیت و تحرکات بیشتری داشته باشد؛ زیرا این کشور یکی بزرگ‌ترین بازار‌های اقتصاد ما در سال‌های گذشته و در شرایط تحریم بوده است، بنابراین موظفیم به تحولات افغانستان حساس باشیم.

وی گفت: ایران اگر ورود کند و از ابزار‌های موجود خود استفاده کند، می‌تواند بر روند تثبیت امنیت در جغرافیای افغانستان اثرگذار باشد. ممکن است ما از جزئیات تحرکات دیپلماتیک ایران و تعاملات ایران در افغانستان اطلاعی نداشته باشیم، اما هشدار ما به این دلیل است که این فضا به سمتی برود که منجر به تثبیت و ایجاد امنیت در افغانستان شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->