رژیم صهیونیستی متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره هم‌خوابگی کاترین شکدم با افراد مهم مملکت عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید! ضرورت تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت | برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد بررسی لایحه در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی را مطرح کرده‌اند شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی وسایل نقلیه فرسوده یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور است پارلمان روسیه: فعالیت واتساپ در فضای دیجیتال روسیه نقض امنیت ملی است سئول، توکیو و واشنگتن بر حفظ قدرت بازدارندگی برابر کره‌شمالی هم‌پیمان شدند لزوم همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی خانه‌های خالی آزادی‌خواه: دولت باید با پرداخت سریع مطالبات، مانع ضرر گندمکاران شود فیدان بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد ترامپ دوباره مدعی شد: توانایی هسته‌ای ایران را نابود کرده‌ایم سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم
سرخط خبرها

گروسی: هفته‌های آتی در احیای توافق هسته‌ای سرنوشت‌ساز است

  • کد خبر: ۸۴۹۰۸
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۶
گروسی: هفته‌های آتی در احیای توافق هسته‌ای سرنوشت‌ساز است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با روزنامه‌ی آمریکایی، با توجه به تحولات پیرامون احیای توافق هسته‌ای، تازه‌ترین مواضع این نهاد بین‌المللی را درباره نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با روزنامه روزنامه واشنگتن‌پست، گفت: هفته های آتی در تعیین این که آیا آمریکا و ایران می توانند به مذاکرات غیر مستقیم بازگردند و تلاش ها برای احیای توافق را از سر بگیرند، «سرنوشت ساز» خواهد بود.

واشنگتن پست ادامه داد: ایران در پاسخ به درخواست فوری مدیر کل آژانس، از او دعوت کرده است ظرف چند روز آتی با مقامات سیاسی اش در تهران دیدار کند. متوقف شدن بازرسی بین المللی از برنامه هسته ای ایران و دیگر مسائلی که در صورت عدم حل و فصلشان بازگشت به توافق هسته ای واقعا غیر ممکن خواهد شد، در دستور کار سفر او به تهران قرار خواهد داشت.

گروسی می گوید: تمامی دیگر اعضای توافق، یعنی انگلیسی، آلمان، فرانسه، چین و روسیه به اتفاق اتحادیه اروپا و آمریکا به او گفته اند اگر مقررات بازرسی از تاسیسات اتمی ایران به طور کامل از سرگرفته نشود، «داشتن این توافق واقعا سخت خواهد شد».

این که ضرب الاجل بازگشت به مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین چه خواهد بود، به نشست شورای حکام آژانس بستگی دارد که در ماه نوامبر برگزار خواهد شد. اعضای اروپایی شورای حکام مرتبا تهدید کرده اند، اگر ایران به تعهداتش در راستی آزمایی عمل نکند، ایران را محکوم کرده و اعمال دوباره تحریم ها را بررسی کنند. این فوریتی پس از آن احساس می شود که دولت بایدن هفته پیش تغییری در موضع خود در قبال از سرگیری مذاکرات نشان داد. دولت بایدن که قبلا گفته بود بازه زمانی بازگشت به مذاکرات نامحدود نیست، حالا می گوید اگر ایران تغییر رویه ندهد، آماده بررسی «گزینه های دیگر است».

واشنگتن پست با ادعای این که «پیش تر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سه محل اعلام نشده که ایران توضیحی درباره شان نداده، آثاری از اورانیوم غنی شده یافته است»، به نقل از گروسی در این باره نوشت: این به طور کلی به عمق اعتبار اظهارات ایران آسیب می زند»، چون ایران طبق توافق هسته ای، باید محل هایی را که در برنامه هسته ای اش قرار داشتند، اعلام کند.

گروسی علاوه بر این مطرح می کند سوالی که حالا مطرح می باشد این است که آیا آژانس میوتواند تصویر جامعی از جایگاه فعلی برنامه هسته ای ایران ارائه دهد یا نه. او ادامه داد، اگر این تصویر کلی با اطلاعاتی که ارائه می دهد، وجود نداشته باشد، بازگشت به توافق بدون دانستن واقعیت امور چگونه امکان پذیر خواهد بود؟

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->