رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق
سرخط خبرها

نگاهی به آخرین تحولات برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای

  • کد خبر: ۸۵۰۱۸
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۶
نگاهی به آخرین تحولات برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای
در روز‌های گذشته، تحولات مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان، شتاب شایان‌ توجهی گرفته است. در این گزارش نگاهی به جدیدترین تحولات در زمینه مذاکرات هسته‌ای برای احیای برجام داریم.

به گزارش شهرآرانیوز؛در شرایطی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اتحادیه اروپا با نوعی میانجیگری تلاش دارند ایران و آمریکا را به مذاکرات هسته‌ای وین به‌منظور احیای برجام بازگردانند، طرفین بر مواضع پیشین خود پافشاری می‌کنند و در‌نتیجه، هنوز مشخص نیست که آیا دور هفتم مذاکرات هسته‌ای وین سرانجام برگزار خواهد شد یا نه.

از سوی دیگر، به‌دنبال درخواست فوری مدیرکل آژانس برای سفر به ایران، مقامات کشورمان از او دعوت کرده‌اند ظرف چند روز آتی به تهران سفر کند. متوقف‌شدن بازرسی بین‌المللی از برنامه هسته‌ای ایران و دیگر مسائلی که درصورت حل‌و‌فصل‌نشدنشان بازگشت به توافق هسته‌ای واقعا غیرممکن خواهد شد، در دستور‌کار سفر گروسی به تهران قرار خواهد داشت.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفتگو با روزنامه آمریکایی «واشینگتن‌پست»، با‌توجه‌به تحولات مربوط به احیای توافق هسته‌ای برجام، در‌خصوص تازه‌ترین مواضع این نهاد بین‌المللی درباره نظارت بر برنامه هسته‌ای کشورمان گفت: هفته‌های آتی در تعیین اینکه آیا آمریکا و ایران می‌توانند به مذاکرات غیرمستقیم بازگردند و تلاش‌ها برای احیای توافق را از سر بگیرند، سرنوشت‌ساز خواهد بود.

در این شرایط، رژیم صهیونیستی نیز به سیاق گذشته، می‌کوشد با سنگ‌اندازی، مانع از حصول توافق میان ایران و طرفین غربی و در‌نتیجه احیای برجام شود. در همین راستا، آویگدور لیبرمن، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، در گفتگو با پایگاه خبری «والا» در‌خصوص فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان، بار دیگر ایران را بزرگ‌ترین چالش برای این رژیم خواند و تأکید کرد که هیچ روند دیپلماتیک یا توافقی، برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نمی‌کند.

تحریم‌های ناکارآمد آمریکا

نشریه آمریکایی «نیوزویک» در گزارشی درباره سیاست تحریمی آمریکا در‌برابر کشور‌های دیگر از‌جمله ایران نوشت: تاریخ نشان می‌دهد تحریم‌ها، به‌ویژه تحریم‌هایی که شامل قطع دسترسی کل بخش اقتصادی یک کشور می‌شوند، می‌توانند ازطریق متقاعد‌شدن کشور‌ها به دوچندان‌کردن رفتار قبلی‌شان، یک مشکل سیاسی بسیار بدتر را ایجاد کنند.

همچنین در ادامه این گزارش با ادعایی درباره تأثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران آمده است: تحریم‌ها در بازه سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ موجب کاهش صادرات نفت ایران تا بیش از ۸۰درصد شده‌اند که نتیجه آن، کاهش نقدینگی ۱۵۰‌میلیارد دلاری برای دولت ایران بوده است. با‌این‌حال، ایران به افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده، نصب سانتریفیوژ‌های سریع‌تر، ارتقای کیفیت غنی‌سازی و کم‌محلی به تقاضای آمریکا برای از‌سرگیری مذاکرات هسته‌ای ادامه می‌دهد.

اما علی‌رغم سیاست ناکارآمد تحریمی آمریکا علیه کشورمان در پیشبرد منافع مد‌نظرش، این کشور، هیچ‌گونه تغییری در این‌زمینه به وجود نیاورده است و در مسیر گذشته پیش می‌رود. این در شرایطی است که رو کانا، نماینده ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان آمریکا، در اظهار‌نظری درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران گفت: واشینگتن سیگنال‌هایی در‌خصوص لغو تحریم‌ها درصورت احیای توافق هسته‌ای با ایران، به این کشور ارسال کرده است.

غرب برای ما شرط نگذارد

از‌سویی عباس گلرو، رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با «مهر»، با تشریح موضع کشورمان در‌خصوص آغاز روند مذاکرات آتی هسته‌ای به‌منظور احیای برجام در شرایطی که برخی رسانه‌های خارجی از شرط و شروط طرفین غربی سخن به میان آورده‌اند، گفت: کشور‌های غربی به‌دنبال آن بودند که ایران را در‌زمینه توانمندی‌های هسته‌ای از درون تهی کنند، اما نتوانستند به این هدف شوم خود دست یابند.

در شرایطی که آنان، تعهدات خود در برجام را انجام ندادند، حق ندارند برای ما شرط و شروط بگذارند. غربی‌ها نباید هیچ شرط و شروطی برای ما بگذارند و دولت، مجلس و مردم این موضوع را نمی‌پذیرند. شرط و شروط، زمانی منطقی است که متقابل باشد، اما در شرایطی که غربی‌ها بدعهدی کردند، غیرمنطقی و غیرقابل قبول است.

ایران و آمریکا به گفتمان مشترکی برسند

پیرمحمد ملازهی، تحلیلگر حوزه سیاست خارجی، در گفتگو با «مثلث آنلاین» در‌خصوص ابراز تمایل رافائل گروسی برای سفر به ایران و تأثیر آن بر روند مذاکرات هسته‌ای آتی در وین به‌منظور احیای برجام گفت: نوع نگاه ایران و غرب نسبت‌به مقوله هسته‌ای متفاوت است. غربی‌ها می‌گویند که ایران قصد دارد وقت بخرد تا صنعت هسته‌ای خود را گسترش دهد و به این دلیل تمایل ندارد مذاکرات به این زودی‌ها برگزار شود و از آن سو ایران می‌گوید که باید همه تحریم‌ها لغو شود تا در آن صورت بتوان مذاکراتی واقعی انجام داد. آژانس در این میان سعی می‌کند راهی پیدا کند که بحران احتمالی با مذاکره حل شود.

آژانس می‌خواهد قبل از آنکه هر بحرانی پیش آید، راه حلی پیدا کند تا مذاکرات نتیجه‌بخش باشد. وی در پایان افزود: ایران و آمریکا باید بتوانند به گفتمان مشترکی درباره مسئله هسته‌ای برسند و اگر چنین نشود، از دست هیچ کس کاری برنمی‌آید. باید چارچوبی برای مذاکره تعیین شود و بعد طرفین پای میز مذاکره حاضر شوند؛ زیرا در‌غیر‌این‌صورت مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->